Ilmainen antivirus ja palomuuri

elokuu 12, 2008 kirjoittajalta
Kategoriassa: Ilmaiset ohjelmat 

Aikoinaan piti kaikista ohjelmista maksaa mitä halusi tietokoneeseen. Nykyään riittää melkein kun maksaa tietokoneen oston yhteydessä. Netti kun suorastaan pursuaa kaikenlaisia ilmaisohjelmia. Omasta mielestäni kaikkein tärkeimmät ohjelmat ovat antivirus ja palomuuri ohjelmat.

Käytin aikaisemmin NOD32 antivirusta ja Outpostin palomuuria. Vaikutti kuitenkin siltä että vaikka NOD päivittyi joka päivä, niin ei se silti löytänyt koneesta mitään roskaa. Outpostin spyware database kun piti päivittää manuaalisesti niin päätinkin katsoa jos netistä löytyisi parempia ohjelmia ilmaiseksi. Päädyin sitten kahteen ilmaisohjelmaan joita voin kyllä huoletta suositella.

AVG Antivirus on ilmainen antivirus ohjelma joka on helppo asentaa koneelle ja antaa tosi hyvän suojauksen. Jos vertaa NOD32 ohjelmaan, niin AVG löysi heti 10 kpl potentiaalista ”uhkaa” koneesta. Eipä ihme että tietokoneen CPU aikaisemmin jumittui hetkeksi sataan prosenttiin joka kerta kun laittoi koneen päälle.

AVG:ssä on myös näppärä linkki skanneri joka näyttää googlen hakujen yhteydessä että onko websivut luotettavia vai ei. Nykyään se on jo mennyt siihen että riittää kun menee väärälle websivulle vierailemaan, niin saatta hyvinkin saada sieltä jotain roskaa koneeseen. Tärkein ja paras ominaisuus on tietysti se että AVG päivittyy joka päivä, täysin ilmaiseksi. Joskus tosin esiintyy päivitysongelmia, mutta silloin voi joko itse päivittää ohjelman manuaalisesti tai sitten vain odottaa että ohjelma tekee sen itse.

Toinen ehdottoman tärkeä ohjelma tietokoneeseen on palomuuri. Käytin siis aikaisemmin Outpostia, mutta vaihdoin myös sen pari kuukautta sitten Comodo Firewall Pro nimiseen ilmaiseen palomuuriin. Alussa ärsytti kyllä suuresti kun Comodo vaikutti olevan ihan turhan tarkka palomuuri. Ei pystynyt asentamaan minkäänlaista ohjelmaa koneelle etteikö Comodo kysynyt joka ikisestä tiedostosta että ”onko tämä ok ?” jne.

Sitten huomasin että ohjelmassa (tietysti) oli eri tyyppisiä säätöjä. Esimerkiksi install mode johon palomuuri automaattisesti menee kun asentaa uusia ohjelmia. Jos palomuuri tietää entuudestaan että asennettava .exe tiedosto on ok, niin ei niitä kysymyksiä sitten loppujen lopuksi niin monta tulekaan. Comodo myös kerää niin sanottuja ”pending files”, eli ”kyseenalaisia” tiedostoja joita se ei tunnista ja jotka voi itse käydä läpi. Jos on epävarma niin voi jopa lähettää tiedoston Comodolle analyysia varten.

Olen kyllä molempiin ohjelmiin täysin tyytyväinen. AVG on jo pariin kertaan pelastanut kun joltain sivuilta oli tulossa joku trojan downloader purkkiin. Comodo vaikuttaa myös olevan tosi särmä palomuuri. Palomuureissa on myös aina se sama että mitä kauemmin ne on koneessa niin sen paremmin ne oppii tuntemaan ohjelmat ja tietämään mikä on ok ja mikä ei.

AVG:n ilmaisen antivirus ohjelman voi hakea täältä.

Comodo Firewall Pro ilmaisen palomuurin voi hakea täältä.

Kommentit

Kommentointi on suljettu.