Assa 2000 Evo lukossa vakavia puutteita

lokakuu 31, 2008 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Arkiset ajatukset 

Satuin näkemään pari päivää sitten ruotsin television ohjelman nimeltä Uppdrag Granskning. Ohjelman sisältö on tutkivaa journalismia vähän samaan tyyliin kuin Karpolla on asiaa. Tällä kertaa ohjelma käsitteli mm. Assa Abloyn Assa 2000 Evo nimisen lukon vakavia puutteita. Tämä lukko on ilmeisesti yksi myydyimpiä lukkoja Ruotsissa.

Ohjelman pohjana oli youtubessa oleva video joka näyttää kuinka lukon saa auki noin 10 sekunnissa käyttämällä pelkästään välysmittaa. Video on ollut youtubessa syyskuusta lähtien mutta ohjelman mukaan Assa Abloy on tiedostanut ongelman koskien Assa 2000 Evo lukkoa jo tämän vuoden tammikuussa.

Assa Abloy tietysti kierteli ja kaarteli ja väitti että videossa esiintyy lukkoseppä joka paljastaa ammattisalaisuuksiaan. Lukkoseppien liitto Ruotsissa kuitenkin kielsi tämän jyrkästi ohjelmassa ja kertoi etteivät lukkosepät aukaise ovia videossa esitetyn menetelmän avulla. Ohjelmassa myös moni ihan tavallinen matti meikäläinen sai lukon auki käyttämällä pelkkää välysmittaa, eli samalla lailla kuten youtuben videossa näytetään.

Nyt Assa Abloy tarjoaa kotisivuillaan (www.assa.se) Evo-lukolle uuden ”suojan” jonka voi tilata ihan ilmaiseksi. En tiedä kuinka yleinen tai paljon myyty tämä Assa 2000 Evo lukko on Suomessa, mutta turvallisuuden kannalta on ehkä ihan hyvä tietää tästä puutteesta.

Tämä juttu menikin Tietokoneet ja Internet osastolle kun juttu perustuu youtubessa olevaan videoon ja sehän on nimenomaan netissä.

Sadas juttu

lokakuu 30, 2008 kirjoittajalta · 2 Kommenttia
Kategoriassa: Bloggaus, Linkkivinkit 

No niin, nyt on sitten sateisena päivänä sadannen jutun vuoro tällä sivulla. Ehkä siksi sopiikin tehdä pieni juttu jutuista?

Kun katsoo aikajaksolla blogin aloittamisesta tähän päivään asti niin top 10 suosituimmat jutut ovat seuraavat:

1) Näe oma IP-osoite

2) Ilmainen antivirus ja palomuuri

3) Ilmaisia kuvia netistä

4) uTorrent 1.8 hitaus ja ongelmat

5) Ilmainen karaoke nettiselaimessa

6) Ilmaisia laskureita blogiin

7) Ilmaisia gif animaatioita

8) Viisi ilmaista virustorjuntaohjelmaa

9) Viisi ilmaista palomuuria

10) Viisi ilmaista online-skanneria

Eiköhän tästä ole ihan hyvä jatkaa, katsotaan sitten taas kun on kahdessadas juttu tulossa että missä mennään. ;-)

Nimimerkillä bloggaaminen

lokakuu 29, 2008 kirjoittajalta · 5 Kommenttia
Kategoriassa: Bloggaus 

Mediablogi kirjoitti taannoin sivullaan nimimerkillä bloggaamisen hyödyistä ja haitoista. Siksi ajattelin kirjoittaa jutun omista mielipiteistäni koskien aihetta.

Itse olen aina käyttänyt nimimerkkiä blogeissani ja niin tulen myös jatkamaan, syyt siihen ovat mielestäni hyvin yksinkertaisia. Internet on hyvin laaja foorumi ja avoinna kaikille jotka omistavat tietokoneen ja internetyhteyden. En näe mitään järkevää syytä tuoda esille oikeaa nimeäni näin laajassa foorumissa ja samalla en pystyisi hallitsemaan nimeni leviämistä mitenkään.

Myönnän kyllä että kun kirjoittaa ns. vakavia juttuja esim. tietokoneiden ohjelmista, niin luotettavuus juttuihin saattaa ehkä olla suurempi kun näkee kirjoittajan oikean nimen jutun yhteydessä. Silloin se on ehkä enempi niinkuin jostain lehdestä luettu juttu josta aina löytyy allekirjoittanut.

Sen voin kuitenkin kertoa että kaikkia ohjelmia tai sivuja joihin linkitän olen itse testannut. Tietysti haen ideoita juttuihini muista samankaltaisista blogeista, mutta puen aina jutut omiin sanoihin. Jos jutuissa ei ole aitoutta tai ns. omaa käsialaa, niin ei niissä mielestäni silloin ole mitään järkeäkään.

Kuitenkin pyrin jatkamaan nimimerkin kanssa aivan siksikin että silloin en lukitse itseäni mihinkään tiettyyn aiheeseen, tai siihen että on pakko kirjoittaa vain vakavia ja faktaan perustuvia juttuja koko ajan. Luulen että juuri tämä juttujen sekoitus on ollut se viehätys sivuillani ihan ensimmäisestä ruotsinkielisestä blogista lähtien. Välistä faktaan perustuvia juttuja ja välistä melkein päiväkirjatason arkielämää.

Kuitenkin, vaikka bloggaa pelkästään nimimerkillä niin silti voi helposti paljastua. Huomasin sen jokin aika sitten kun vielä pidin ruotsalaista sivua. Kirjoitin semmoisista asioista että jos vain joku tuttu sattui eksymään sivulleni, niin tiesi varmasti kuka oli kirjoittajana. Sivulla olevat jutut ja viime kädessä nimimerkki paljastivat sen.

Se mitä myös huomasin oli se, että kun tutut rupesivat säännöllisesti seuraamaan blogiani, niin kirjoittamisen into katosi hyvin äkkiä. Joka kerta kun kirjoitti jotain juttua niin koko ajan oli mielessä että jaa, nyt sekin sitten lukee tämän jutun ja mitähän mieltä se on siitä jne.

Jos tästä nyt tekisi jonkunlaisen yhteenvedon. Luulen samoin kuin HPWEB että riippuu paljon blogin sisällöstä että julkaiseeko juttuja nimimerkillä tai oikealla nimellä. Esim. Ruotsissa tiedän että suurin osa ammattibloggaajista esiintyy omalla nimellään, on kuitenkin myös hyvin paljon suosittuja blogeja jotka käyttävät joko nimimerkkiä tai sitten sivulla on jokin tietty nimi.

Eli en usko että on olemassa punaista lankaa miten tulisi tehdä. Sehän on se blogosfäärin viehätys että sääntöjä ei periaattessa ole. Kukin tekee oman tahtonsa mukaan sen ratkaisun mikä tuntuu parhaimmalta.

Seuraava sivu »