Kuva tietokoneesta televisioon

lokakuu 3, 2008 kirjoittajalta
Kategoriassa: Tietokonevinkit 

Tähänkin pulmaan haetaan monesti ratkaisua. Eli miten voi siirtää tietokoneen näytön kuvan televisioon? Oma ratkaisuni on seuraavanlainen; tietokoneen näyttö on resoluutiossa 1024×768 ja grafiikkakortti on jo aika vanha ATI:n Radeon 9600. Kuvansiirto tietokoneesta televisioon tapahtuu tavallisella S-video – scart kaapelilla.

Ääni menee RCA piuhoilla tietokoneesta stereon vahvistimeen suoraan, eli saan äänen tietokoneesta suoraan stereon kovaäänisiin. Tässä täytyy myös muistaa että tietokoneen näytön kuva täytyy kloonata tai kopioida grafiikkakortin näyttöasetuksissa niin että kuva näkyy molemmissa ruuduissa. Eli grafiikkakortin asetuksissa pitäisi sitten olla kaksi näyttöä (tietokone ja televisio) joista valitsee kumpaa käytää päänäyttönä riippuen mistä kuvaa haluaa katsoa.

Se mikä yleensä tuottaa ongelmaa on se että saisi selvän ja hyvän kuvan televisioon jonka kuvan resoluutio on useinmiten paljon isompi mitä tietokoneen. Itselläni on esimerkiksi 32 tuuman LCD televisio. Television ohjekirjasta saa selville että mikä on television maksimi resoluutio.

Kommentit

Kommentointi on suljettu.