Nimimerkillä bloggaaminen

lokakuu 29, 2008 kirjoittajalta
Kategoriassa: Bloggaus 

Mediablogi kirjoitti taannoin sivullaan nimimerkillä bloggaamisen hyödyistä ja haitoista. Siksi ajattelin kirjoittaa jutun omista mielipiteistäni koskien aihetta.

Itse olen aina käyttänyt nimimerkkiä blogeissani ja niin tulen myös jatkamaan, syyt siihen ovat mielestäni hyvin yksinkertaisia. Internet on hyvin laaja foorumi ja avoinna kaikille jotka omistavat tietokoneen ja internetyhteyden. En näe mitään järkevää syytä tuoda esille oikeaa nimeäni näin laajassa foorumissa ja samalla en pystyisi hallitsemaan nimeni leviämistä mitenkään.

Myönnän kyllä että kun kirjoittaa ns. vakavia juttuja esim. tietokoneiden ohjelmista, niin luotettavuus juttuihin saattaa ehkä olla suurempi kun näkee kirjoittajan oikean nimen jutun yhteydessä. Silloin se on ehkä enempi niinkuin jostain lehdestä luettu juttu josta aina löytyy allekirjoittanut.

Sen voin kuitenkin kertoa että kaikkia ohjelmia tai sivuja joihin linkitän olen itse testannut. Tietysti haen ideoita juttuihini muista samankaltaisista blogeista, mutta puen aina jutut omiin sanoihin. Jos jutuissa ei ole aitoutta tai ns. omaa käsialaa, niin ei niissä mielestäni silloin ole mitään järkeäkään.

Kuitenkin pyrin jatkamaan nimimerkin kanssa aivan siksikin että silloin en lukitse itseäni mihinkään tiettyyn aiheeseen, tai siihen että on pakko kirjoittaa vain vakavia ja faktaan perustuvia juttuja koko ajan. Luulen että juuri tämä juttujen sekoitus on ollut se viehätys sivuillani ihan ensimmäisestä ruotsinkielisestä blogista lähtien. Välistä faktaan perustuvia juttuja ja välistä melkein päiväkirjatason arkielämää.

Kuitenkin, vaikka bloggaa pelkästään nimimerkillä niin silti voi helposti paljastua. Huomasin sen jokin aika sitten kun vielä pidin ruotsalaista sivua. Kirjoitin semmoisista asioista että jos vain joku tuttu sattui eksymään sivulleni, niin tiesi varmasti kuka oli kirjoittajana. Sivulla olevat jutut ja viime kädessä nimimerkki paljastivat sen.

Se mitä myös huomasin oli se, että kun tutut rupesivat säännöllisesti seuraamaan blogiani, niin kirjoittamisen into katosi hyvin äkkiä. Joka kerta kun kirjoitti jotain juttua niin koko ajan oli mielessä että jaa, nyt sekin sitten lukee tämän jutun ja mitähän mieltä se on siitä jne.

Jos tästä nyt tekisi jonkunlaisen yhteenvedon. Luulen samoin kuin HPWEB että riippuu paljon blogin sisällöstä että julkaiseeko juttuja nimimerkillä tai oikealla nimellä. Esim. Ruotsissa tiedän että suurin osa ammattibloggaajista esiintyy omalla nimellään, on kuitenkin myös hyvin paljon suosittuja blogeja jotka käyttävät joko nimimerkkiä tai sitten sivulla on jokin tietty nimi.

Eli en usko että on olemassa punaista lankaa miten tulisi tehdä. Sehän on se blogosfäärin viehätys että sääntöjä ei periaattessa ole. Kukin tekee oman tahtonsa mukaan sen ratkaisun mikä tuntuu parhaimmalta.

Kommentit

5 Kommentteja juttuun Nimimerkillä bloggaaminen

  1. Jyri Väätäinen ke, 29 Lok 2008 18.29
  2. Kiitos linkistä ja hyvästä jutusta! Luin alusta loppuun.

  3. Ezka ke, 29 Lok 2008 19.47
  4. jyri väätäinen: Juu, mun kommentti ei vissiin näkynytkään siellä sinun sivulla. Olisikohan se akismet imaissut pois sen jostain syystä? ;-)

  5. Jyri Väätäinen ke, 29 Lok 2008 20.03
  6. Ei näyttänyt siellä sitä olevan. 3 kommenttia ja kaikki oikeita roskia.

  7. Ezka ke, 29 Lok 2008 21.40
  8. jyri väätäinen: Ok, vaihdoin nettiselainta ja nyt se kommentti vaikutti tulevan perille. Outoa.

  9. Jyri Väätäinen to, 30 Lok 2008 16.06
  10. Onhan se aika outoa