Ilmaisia sivupohjia bloggeriin

marraskuu 29, 2008 kirjoittajalta · 4 Kommenttia
Kategoriassa: Bloggaus, Blogger, Linkkivinkit 

Olen jo pidemmän aikaa suunnitellut vaihtaa sivun pohjaa. Haluan lähinnä vaihtaa hieman leveämpään pohjaan että sivu näyttäisi hyvältä myös isommissa näyttöresoluutioissa kuten esim. 1280×1024.

Bloggerin pohjia ei ole aivan yksinkertaista vaihtaa jos haluaa että uuteen pohjaan tulee mukana vanhan pohjan laatikot joissa on esim. linkkejä tai mainoksia. Tähän palaan kuitenkin vielä myöhemmässä vaiheessa. Haluan ensin itse kokeilla että voiko pohjaa vaihtaa kivuttomasti ohjeiden avulla joita olen lukenut netistä.

Tässä muuten vielä yksi hyvä sivu jota kannattaa mainostaa kun puhutaan Bloggerin sivupohjista:

Btemplates sivulta löytyy pilvin pimein sivupohjia jotka on tarkoitettu nimenomaan blogger blogeille.

Miten uusi sivupohja asennetaan Bloggerissa? Miten Blogger blogin sivupohja vaihdetaan?

Tästä linkistä löytyy ohje miten uusi sivupohja asennetaan.

Tästä linkistä löytyy ohje miten uusi sivupohja asennetaan jos haluaa siirtää kaikki widgetit vanhalta sivupohjalta uuten sivupohjaan. Widgeteillä tarkoitan esim. sivun laidoilla olevia laatikoita.

Kolmas viikko se toden sanoo

marraskuu 28, 2008 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Arkiset ajatukset, Bloggaus, Työasiat 

Sivulla on ollut ihan mukavasti kävijöitä joka päivä vaikkei sivu ole päivittynyt ollenkaan viikon aikana. Kävijöiden keskimääräinen vierailuaika sivuilla on noin 1,5 minuuttia joka sinänsä on jo ihan kiva luku. Sivujen keskimääräinen katselumäärä kävijää kohden lähentelee kahta, se kertoo siitä että kävijä viihtyy sivulla hieman pitempään kuin muutaman sekunnin. Nämä luvut saattavat kuulostaa hyvin pieniltä, mutta kun ottaa huomioon etten mainosta blogia missään vaan juttujen mainostajana toimii Google, niin voin olla ihan tyytyväinen.

Viikko on muuten tuonut mukanaan outoa säätä, alkuviikosta oli mittarissa -5 astetta ja loppuviikosta +5 astetta. Joka aamu on pitänyt vilkuilla mittaria silmä kovana että tietää kuinka monta paitaa pitää laittaa päälle. Töissä menee hyvin ja rupean pikkuhiljaa hahmottamaan osaston kuvioita ja rutiineita. Ikävä kyllä kurkku on ollut käheänä ja kipeänä koko viikon, se on hieman vienyt energiaa ja hyvää mieltä. Silti viihdyn tosi hyvin työryhmässä, kommunikointi on suoraa ja katto on korkealla, myös huumoria riittää koko ajan.

Nykyinen maailman tilanne tietysti tekee sen että ajat ovat huonot yrityksen koosta riippumatta. Siksi on hyvin epävarma tilanne vuokrasopimuksen pituuden suhteen. Toisaalta, kun siihen ei tavallaan itse pysty vaikuttamaan muuten kuin tekemällä parhaansa, niin ei sitä ehkä kannata sen kummemmin miettiä. Vuoden alusta täytyy ruveta katsastamaan tilannetta ja hakemaan muita hommia sivussa. Jos jostain irtoaisi puolen vuoden koesopimus, niin sekin olisi parempi kuin 3-6 kuukauden määräaikainen sopimus jonka kestosta ei ole mitään takuita.

Tyhjästä nyhjääminen

marraskuu 21, 2008 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Arkiset ajatukset, Työasiat 

Toinenkin työviikko jo putkessa ja homma menee hyvää vauhtia eteenpäin. Työtehtävät ovat siis tilauksien hoitamista IT-osastolla, eli tietokoneita ja niiden tarvikkeita sekä kaikkea muuta joka voi liittyä firman tietokoneisiin. Viihdyn edelleen erittäin hyvin ja tietysti myös oma kiinnostus tietokoneisiin auttaa asiaan. Pomo sanoi jo työhaastattelussa että on hyvä jos on hieman kiinnostunut tietokoneista, muuten saattaa äkkiä kyllästyä työtehtäviin.

Työtehtävistä puheen ollen, joskus on aina hauska kuunnella kollegoita jotka ovat olleet hieman kauemmin samassa paikassa töissä. Valitetaan sitä sun tätä, esim. että on niin paljon tekemistä ettei tiedä mistä päästä aloittaisi? Silti sama henkilö saattaa istua puoli tuntia kahvitauolla sekä aamu- että iltapäivällä. Voisi ehkä aloittaa siitä että lyhentää niitä ”ei pakollisia” kahvitaukoja tai jättää ne joskus väliin kokonaan.

Sama henkilö taisi sanoa yksi päivä että onkohan hän todella oikeassa paikassa töissä? Sekin on semmoinen juttu mitä on vara miettiä vielä silloin kun on työsuhde. Tälle ihmiselle sanoisin mielellään että menepä ja ole työttömänä pari vuotta niin varmasti osaat sen jälkeen arvostaa työsuhdetta, vaikkei se työ ehkä joka päivä maistukaan.

No, silti on aina hyvä muistaa että se on usein pelkästään puhetta, täytyy vain saada puhua suu puhtaaksi, siis valittaa, niin sitten se taas helpottaa, semmoinen se ihminen on luonnoltaan.

On näköjään tullut talvi ja sen myötä pirun liukkaat kelit. Huomasin sen lounaalla kun lähdin oikaisemaan jyrkkää mäkeä pitkin alaspäin. En ehtinyt menemään kuin pari metriä ennenkuin olin melkein perseelläni. Refleksien ansiosta kädet ottivat maahan kiinni ennen persettä. Tuloksena oli se että toinen käsi aukesi hieman, ihmetytti vaan kun nahkahanskat pysyivät ehjänä. Käden nahka meni siis rikki, mutta hanskan nahka pysyi ehjänä. Loistavaa.

Seuraava sivu »