Vuosi 2008

joulukuu 30, 2008 kirjoittajalta · 2 Kommenttia
Kategoriassa: Arkiset ajatukset 

Tänään on vuoden 2008 toiseksi viimeinen päivä. Lueskelin tuossa aikaisemmin vuoden 2007 yhteenvetoa eikä se ollut kovin iloista luettavaa. Valitettavasti vaikuttaa siltä että vuoden 2008 yhteenvedosta ei tule paljon iloisempaa luettavaa. Olen yrittänyt etsiä positiivisia juttuja kuluneesta vuodesta ja miettinyt että onko vuosi 2008 todella ollut parempi vuosi kuin mitä 2007 oli?

Olen tullut siihen tulokseen että ehkä 2008 kuitenkin oli hieman parempi vuosi kuin 2007. Vuosi meni jälleen työpaikan hakemisen merkeissä, keväällä oli se kurssi joka ehkä tuotti työpaikan hakemiseen tulosta omalla tavallaan. Kesä oli ehkä edellisvuotta hieman parempi kun ehti saamaan aurinkoakin jonkun verran.

Syksy taas on ollut aikalailla vuoristorataa. Se alkoi pitkäaikaisen suhteen päättymisestä ja siitä en ole toipunut kunnolla vieläkään. Vuoden positiivisin juttu oli ilman muuta se että sain työpaikan. Vaikka se osoittautuikin vain kahden kuukauden työsopimukseksi niin otetaan se silti nöyrästi vastaan. Se tietää sitä että voin lähteä uuteen vuoteen hyvin positiivisella mielellä ja hakemaan uutta työpaikkaa puhtaalta pöydältä.

Vuoden 2008 aikana olen myös aikalailla kyllästynyt nykyiseen asuinpaikkaan. Siitä voin kiittää uusia naapureita joita on muuttanut taloon vuoden aikana. Ilman kunnioitusta muita asukkaita vastaan omaavia idiootteja jotka takaavat sen että meteliä riittää aivan turhan paljon ja väärään aikaan vuorokaudesta.

Mitä sitten voisi odottaa vuodelta 2009? Turha ehkä toivoa että maailman taloudellinen tilanne vielä laantuu tulevan vuoden aikana. Silti uskon ja toivon ettei joka alalla ole aivan yhtä säkkipimeää. Luulen että työpaikkoja kyllä on kun jaksaa vain hakea. Toivon tietysti myös että saan pysyä terveenä, se on se kaiken A ja O. Terveys ja katto pään päällä on aina positiivisia asioita jos elämä muuten tuntuu kovin vastenmieliseltä.

Muuttopäivä

joulukuu 22, 2008 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Työasiat 

Duunissa oli tänään muuttopäivä, tuntui kyllä aika turhalta muuttaa paikkaa kun meikäläisellä on enään muutama päivä jäljellä työsopimuksesta. Ei silti ollut paljon valinnan varaa kun muutto koski myös muita osastoja jotka tulivat meidän entisille paikoille istumaan. Muuton myötä pomo tuli myös istumaan aivan meidän viereen ja vaikka hän on aika rento jätkä niin silti tuli vähän semmoinen jäykkä fiilis itselle.

Siinä kun on puoltoista kuukautta läppä lentänyt tämän työkaverin kanssa joka alunperin opetti kaikki systeemit ja rutiinit. Niin yhtäkkiä ei pystykään heittämään huulta aivan samaan tyyliin. Se on kuitenkin jotenkin luonnollista että ryhdistäydytään kun esimies on vieressä. Sen huomasi myös selvästi iltapäivällä kun pomo lähti hieman aikaisemmin himaan. Heti rupesivat työkaverit seurestelemaan ja juttelemaan vähän enempi keskenään, siis muustakin kuin työasioista.

Eli omasta mielestäni muutto ei ollut mitenkään positiivinen juttu. Toisaalta, mitäpä väliä sillä on kun jäljellä olevat päivät voi jo laskea yhden käden sormilla. Täytyy tässä sitten parin viikon kuluttua summata enempi tätä työpaikkaa ja kokemuksia sieltä yleensäkin.

Haittaohjelmat / Rogue Software

joulukuu 21, 2008 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Linkkivinkit 

Olen aikaisemmin kirjoittanut ilmaisista turvaohjelmista kuten antivirus, palomuuri tai antispyware joita löytyy netistä hyvin paljon. Valitettavasti kolikosta löytyy aina kaksi puolta. Netissä on myös erittäin paljon turvaohjelmien väärennöksiä ja haittaohjelmia sekä haitallisia sivuja jotka kulkevat yhteisellä nimityksellä Rogue Software.

Tässä alla listaan sivuja ja ohjelmia joiden on todettu levittävän Rogue Softwarea, troijaneita, matoja ja haitallisia koodekkeja. Lista ei ole millään tapaa täydellinen ja siksi tulen päivittämään sitä aina kun uusia haittaohjelmia tulee ilmi. Huomioi myös että turvasyistä johtuen nimet eivät ole linkitetty mihinkään sivulle.

PÄIVITYS 090617

Poistin listan omalta sivultani koska Blogger epäili että blogini on roskapostiblogi.

Seuraava sivu »