Googlen hakukone sekoili

tammikuu 31, 2009 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Google 

Googlen hakukone sekoili pahasti tänään iltapäivällä. Kaikkien hakutuloksien alla oli linkki joka väitti verkkosivun sisällön olevan haitallinen omalle tietokoneelle. Klikkasin tietysti näitä linkkejä kun ihmettelin että mistä tässä on kyse? Linkeistä ei aina päässyt mihinkään ja välillä pääsi johonkin sivulle joka jatkoi varoittamista haitallisista verkkosivuista.

Eipä sitten mennyt kovin kauan ennenkuin asiasta uutisoitiin melkein jokaisen lehden sivuilla, esim. Helsingin Sanomissa. Tässä tulee jotenkin taas esille Googlen suuruus. Kyseessä on kuitenkin vain hakukone netissä, mutta kun se takkuilee niin siitä tulee etusivun juttu.

Huomasin tämän itsekin kun klikkailin epätoivoisena näitä varoituslinkkejä ja mietin että ”mitä p-rkelettä tämä nyt on?”. Ei siis missään vaiheessa käynyt edes mielessä kokeilla jotain muuta hakukonetta, kuten esim. Yahoo!.

Eli tyypillinen ”teollisuusmaiden ongelma”, mutta samalla ehkä tietyllä tapaa pelottaa välistä Googlen suuruus nettimaailmassa.

Edit: Googlen sekoilu johtui kuulemma ”inhimillisestä erehdyksestä”.

Huono myyjä

tammikuu 30, 2009 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Arkiset ajatukset 

Tänään kului joitakin tunteja ostoskeskuksessa, oli kiva pitkästä aikaa shoppailla ilman että tarvitsi koko ajan miettiä että paljonkohan siellä tilillä on rahaa jäljellä. Löytyi housut ja kengät ja vähän muutakin, kuvia en kuitenkaan julkaise. Tämä sivu ei ole, eikä koskaan tule olemaan, mikään muotiblogi.

Yksi juttu painui mieleen tästä shoppausreissusta. Menin yhteen miestenvaateliikkeeseen, se liike josta Jope Ruonansuuki on joskus laulanut. Tarkoitukseni oli ostaa muutama pari mustia sukkia. Löysin kassan vierestä näitä 2×2 paketteja, eli kaksi sukkaparia per paketti. Otin siitä kaksi pakettia ja löin ne tiskille.

Myyjä innostui heti kertomaan että ”meillä on tarjous”, enkä juuri yllättynyt, varsinkaan tässä liikkeessä. Hän sanoi että minun kannattaa 4 parin sijasta ostaa 12 paria sukkia hintaan 199 kr. Myyjä oli hyvin innoissaan ja tuumasi että ”tienaat siinä!”.

Mielessä kävi ajatus että ”kuka hullu ostaa tusinan verran sukkapareja kertaheitolla??”. Kysyin sitten ystävällisesti herra myyjältä että mitähän nämä 4 paria maksaa? Hän sanoi että se tulisi maksamaan 119 kr ja hehkutti edelleen että ”kyllä tienaat jos ostat heti 12 paria sukkia”.

Niin niin, tässä vaiheessa rupesin jo kyllästymään enkä jaksanut edes päässä laskea että mitä itseasiassa tienaisin jos ostaisin 12 paria sukkia? Kuitenkin tuntui hullulta maksaa 119 kruunua 4 parista kun 80 kruunua olisi antanut 8 paria lisää. Tuntui myös hullulta ostaa melkein kahden viikon käyttö-ajalle sukkia kertaheitolla. Ehkä jos olisin ollut lähdössä kahden viikon lomalle jonnekin, mutta kun en nyt ole.

Kun tulin kotiin niin laskin ihan huvikseen että kuinka paljon olisin tienannut jos olisin ostanut 12 paria sukkia? No juu, olisin tienannut huimat 13 kruunua (noin 1,5 euroa) per pari jos olisin ostanut 12 paria sukkia 4 parin sijasta.

Mitähän tämän myyjän kannattaisi oppia tästä? Ei turhaa jankuta tarjoustaan vaan tunnustelee ensin asiakasta. Täytyisi myyjän sen verran tajuta ettei mitään pysty myymään jos ei tarvetta löydy. Hän olisi ilman muuta voinut mainita tarjouksesta, mutta kerta olisi riittänyt. Sitten tunnusteltuaan asiakasta hän olisi tietysti myynyt 4 paria ”ylihintaan” koska sehän on vain liikkeelle plussaa.

Olisin ilman muuta ostanut 4 paria sukkia, mutta hänen jankutus tarjouksesta sai minut kyllästymään ja sai kaupat olla. Huono myyjä.

Ruotsalaisten suosituimmat nettisivut

tammikuu 29, 2009 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Linkkivinkit 

Olen aikaisemmin kirjoittanut suomalaisten suosituimmista nettisivuista. Kotimaa on kuitenkin Ruotsi, niin täytyi vilkaista että mitkä ovat ruotsalaisten suosituimmat nettisivut. Tilastosivu Alexan mukaan ruotsalaisten surffaajien top 20 suosituimmat nettisivut tällä hetkellä ovat:

Seuraava sivu »