Valitse oikeat väriyhdistelmät nettisivuillesi

huhtikuu 29, 2009 kirjoittajalta · 1 Kommentti
Kategoriassa: Linkkivinkit 


Mitkä väriyhdistelmät sopivat yhteen kotisivulla tai blogissa? Sivun värit ja yleinen ulkonäkö vaikuttavat paljon siihen minkälaisen yleiskuvan kävijä saa sivusta.

Esim. Bloggerin omissa malleissa väriyhdistelmät ovat tarkkaan valittuja vaikkakin ne ehkä näyttävät vähän tylsiltä.

Sitten kun surffaa nettiä niin löytyy kyllä joskus enemmän tai vähemmän kauhean näköisiä sivuja. Vapaat kädet värien kanssa ei välttämättä aina ole se paras vaihtoehto kun miettii nettisivun ulkonäköä.

Color Scheme Designer on sivusto jonka avulla voi helposti tarkistaa että mitkä värit sopivat hyvin yhteen. Valitsemalla yhden tai useampia päävärejä sivusto antaa lukuisia vaihtoehtoja ja yhdistelmiä väreille. Lisäksi värien kirkkautta ja kontrastia voi säätää lukuisien eri vaihtoehtojen avulla. Sivustolla pystyy myös näkemään että miltä oma sivu näyttäisi uusilla väriyhdistelmillä.

Ilmaisia vaihtoehtoja kaupallisille ohjelmille

huhtikuu 28, 2009 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Linkkivinkit 

Ilmainen Norton Antivirus tai ilmainen Photoshop? Nämä ohjelmat ovat tunnetusti kaupallisia ja niin ikään maksullisia ohjelmia. Löysin kuitenkin oivan sivuston jonka avulla löytää ilmaisia vaihtoehtoja kaupallisille ohjelmille:

AlternativeTo on sivusto josta löytyy paljon ilmaisia ohjelmia. Sivuston idea on hiukan erilainen kuin muilla samantyylisillä lataussivulla. Jokaisen ohjelman kohdalla on linkki ”find alternativs to” jota klikkaamalla saa esille kaikki samantyyppiset ohjelmat.

Nämä ohjelmat voi sitten lajitella joko maksullisiin/kaupallisiin, ilmaisiin tai avoin lähdekoodi kategoriaan. Pystyy myös lajittelemaan ohjelmat järjestelmän perusteella, eli Windows, Mac, Linux tai netissä toimiva ohjelma (Online).

Eli sivustoa voi käyttää monella eri tavalla. Voi löytää ilmaisen vaihtoehdon kaupalliselle ohjelmalle. Voi myös löytää vaihtoehtoja ohjelmille joihin ei jostain syystä ole täysin tyytyväinen. Jos esim. omasta koneesta löytyy ilmainen kuvankäsittelyohjelma joka ei vastaa tarkoitustaan, niin AlternativeTo avulla löytää muita ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia joita kannattaa kokeilla.

Sulje omat vierailut Extreme Tracking laskurin tilastoista

huhtikuu 22, 2009 kirjoittajalta · 2 Kommenttia
Kategoriassa: Bloggaus 

Miten omat vierailut suljetaan pois Extrem Tracking laskurin tilastoista? Tämän kysymyksen sain itse asiassa eräältä vierailijalta. Niinpä ajattelin että voin kirjoittaa siitä jutun erikseen.

Tilastot kiinnostavat luonnollisesti jos pyrkii johonkin oman sivustonsa kanssa. Samalla kävijätilastoista tulee kovin virheellisiä jos laskureista ei poista omia käyntejä. Vierailut omalla sivulla ovat väistämättömiä kun päivittää sivua ja lukee kommentteja.

Extrem Tracking on hyvä ilmainen laskuri josta olen kirjoittanut aikaisemmin (katso linkki jutun lopussa). Laskurissa on mahdollista sulkea jopa viiden eri IP-osoitteen vierailut tilastoista.

IP-osoitteet voi sulkea seuraavasti:

-Kirjaudu laskurin asetuksiin laskurin etusivulta kohdasta
My Account: Code / Edit / Support

-Kun olet kirjautunut sisään klikkaat linkkiä Edit your Tracker & Account details. Sieltä löytyy kohta Exclude IPs.

-Tähän kohtaan voit merkitä jopa viisi eri IP-osoitetta joiden käyntejä et halua laskurisi tilastoihin.

-Kun olet merkinnyt IP-osoitteet kenttiin niin muista painaa Update Account Details nappia, sillä selvä!

Seuraava sivu »