Poista Windowsin automaattisesti käynnistyvät turhat ohjelmat

kesäkuu 17, 2009 kirjoittajalta
Kategoriassa: Ilmaiset ohjelmat 

Miten voi poistaa turhat ohjelmat Windowsin automaattisesti käynnistyvien ohjelmien joukosta? Miten ohjelmat saa pysyvästi pois Windowsin automaattisesti käynnistyvistä ohjelmista? Windowsin automaattisesti käynnistyvistä ohjelmista on sekä hyötyä että haittaa. Kun kyseessä on esim. virustorjunta ja palomuuri ohjelmat, niin on itsestäänselvää että niiden täytyy käynnistyä automaattisesti windowsin latauksen yhteydessä.

Valitettavasti kuitenkin erittäin monet turhat ohjelmat laittavat itsensä asentamisen jälkeen automaattisesti windowsin autostart ohjelmien joukkoon. Samaa tekevät myös tavallisten ohjelmien lisäksi troijanit, spywaret sun muut roskaohjelmat. Myös Nokian PC Suite ohjelmalla on ruma tapa laittaa itsensä autostart ohjelmien joukkoon sen jälkeen kun ohjelman on avannut kerran. Onneksi on olemassa ohjelma joka voi auttaa asiaan.

WhatInStartup ohjelman avulla voi hallita Windowsin automaattisesti käynnistyviä ohjelmia. Ohjelmassa on myös toiminta ”permanent disabling” eli pysyvä poisto. Tämä on oivallinen toiminta jos haluaa sulkea autostart ohjelmista pysyvästi pois ne itsepäiset ohjelmat jotka menevät sinne väkisin koko ajan, esim. Nokian PC Suite.

WhatInStartup ohjelman voi hakea ilmaiseksi täältä.

Kommentit

4 Kommentteja juttuun Poista Windowsin automaattisesti käynnistyvät turhat ohjelmat

  1. Anja ti, 23 Kes 2009 12.36
  2. En kehtaa kertoa, kuinka paljon tilaa vapautui…

  3. Ezka ti, 23 Kes 2009 19.18
  4. Anja: Niinpä. :-) Olisi vielä tarkoitus tehdä juttu siitä miten voi tarkistaa onko automaattisesti käynnistyvät prosessit haitallisia tai turhia.

  5. Anja ti, 23 Kes 2009 19.26
  6. Tein vasta tuon edellisen postauksen toimenpiteen eli poistin turhat tiedostot. Automaattisesti käynnistyvät turhat ohjelmat menevät jatkokurssin puolelle.

  7. Ezka ti, 23 Kes 2009 19.28
  8. Anja: Ahaa! :-) No, hyvä suorittaa välillä kevät..siis kesäsiivous koneessa. ;-)