Kuinka moni ratsastaa sikainfluenssalla?

elokuu 28, 2009 kirjoittajalta · 4 Kommenttia
Kategoriassa: Arkiset ajatukset 


Sikainfluenssa? Mistä tietää jos on saanut sikainfluenssan, mitkä ovat taudin oireet? Miten sikainfluenssaa hoidetaan? Ketkä kuuluvat sikainfluenssan riskiryhmiin? Onko sikainfluenssa sama kuin A(H1N1) virus?

Nämä ovat muutamia kysymyksiä joihin tuhannet, tai jopa varmaan miljoonat ihmiset etsivät päivittäin vastauksia netistä. Katsoin huvikseen niin pelkästään Suomen Google antaa tällä hetkellä huimat 750.000 suomenkielistä sivua hakusanalla sikainfluenssa.

Toki näiden sivujen joukosta löytyy vastaukset kysymyksille joita esitin tuohon alkuun. Silti herää myös kysymys että kuinka suuri osa näistä sivuista on pelkästään median paisuvaa vouhotusta asian tiimoilta? Tuntuu siltä että joka päivä annetaan eri lausuntoja medioissa. Ensin sanotaan ettei virus ole tavallista influenssavirusta vaarallisempi. Seuraavana päivänä saa kuulla että kaikkien on ehdottomasti otettava rokote vaikkei kuuluisi edes riskiryhmään? Niin, siis rokote jota ei tietääkseni ole edes kunnolla vielä testattu.

Kappas vain, tein saman haun uudestaan ja nyt Suomen Googlesta löytyy jo 751.000 sivua, eli tuhat sivua lisää muutamassa minuutissa. Ensimmäisenä hakutuloksissa on Ilta-Sanomien sponsoroitu linkki ”Mikä sikainfluenssa?” ja siihen perään ”Ilta-Sanomat kertoo uutiset taudin leviämisestä, oireista ja hoidosta!”. Siis ei näin, ei mielestäni ole iltalehtien tehtävä hehkuttaa näistä asioista, vaan pikemminkin kansanterveyslaitoksen tai sosiaali- ja terveysministeriön, koska he varmaan osaavat antaa faktaperusteisempaa tietoa asiasta.

Iltalehtien raportoiminen kun on muutenkin tunnettua juuri siitä että hehkutetaan ja paisutetaan asioita mielin määrin. Ei kirjoiteta että joutuuko työpaikat ja koulut sulkemaan sikainfluenssan takia, vaan kirjoitetaan että näin moni koulu ja työpaikkaa suljetaan tämä syksyn aikana johtuen sikainfluenssasta. Tähän sitten vielä kaikki turhat mainospohjaiset nettisivut jotka on perustettu pelkästään siksi että sikainfluenssa sana on kaikkien huulilla tällä hetkellä. Kyllähän tästä melkoinen soppa on keitetty eikä se ole edes valmis vielä.

Ja lopuksi vielä, mitä jos tämäkin juttu on pelkästään sikainfluenssalla ratsastamista? Se vasta olisikin tosi sikamainen temppu!! ;-)

Ilmaisia kuvia – 5 kuvahakukonetta

elokuu 23, 2009 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Linkkivinkit 

Ilmaisia kuvia netistä? Tätä aihetta on jo sivuutettu jonkun verran tässä blogissa. Kun kirjoittelee juttuja blogiin niin on välillä aina kiva koristella juttuja hieman kuvilla, samalla ehkä haluaa löytää kuvia muualtakin kuin Googlen kuvahausta.

Tässä 5 kuvahakukonetta joiden avulla voi hakea ilmaisia kuvia netistä:

Ask kuvahakukoneessa kuvat voi aukaista joko alkuperäisellä sivullaan tai omassa nettiselaimen ikkunassa.

Picsearch on kuvahakukone jossa sivun omien tietojen mukaan pitäisi olla ainakin 3000.000.000 kuvaa. Kuvat voi aukaista joko alkuperäisellä sivullaan tai omassa nettiselaimen ikkunassa.

Flickr kuvahakukone ei varmasti pahemmin esittelyjä kaipaa.

Exaled kuvahakukoneesta löytyy paljon kuvia. Sivulla on hauska toiminta, eli kun skrollaa hakutuloksia alaspäin niin kuvia ilmestyy sivulle koko ajan lisää kuin tyhjästä.

Blogipohjan vaihto – Ezka 3.0 kehissä

elokuu 16, 2009 kirjoittajalta · 3 Kommenttia
Kategoriassa: Bloggaus, Blogger 

Blogi täytti vuoden viikko sitten niin ajattelin että olisi aika myös uusia blogin ulkoasu kokonaan, siispä otin tänään käyttöön aivan uuden blogipohjan. Loppukädessä valitsin kahdesta eri pohjan välillä, katsotaan nyt miten kauan viihdyn tämän kanssa.

Tällä kertaa säätelin pohjaa ensin testiblogissa siihen malliin että se oli mielestäni tyydyttävä. En kuitenkaan ruvennut edes yrittämään laatikoiden kopioimista vanhasta pohjasta suoraan uuteen pohjaan, vaan asensin ne manuaalisesti uudelleen, yksi kerrallaan.

Itse olen ainakin tyytyväinen uuteen pohjaan, toivottavasti se myös miellyttää vierailijoita. Minulla on semmoinen tietty aate näissä pohjissa jota yritän noudattaa, eli keep it simple stupid.

Alla olevassa kuvassa on blogin vanha ulkoasu:

Mitä mieltä olette, onko uusi blogipohja siistimpi kuin vanha, vai päinvastoin?

Seuraava sivu »