Uusi tietokone ja Windows 7 käyttöön

marraskuu 30, 2009 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Tietokonevinkit 

Kuten otsikko kertoo, niin nyt on vihdoin viimein uusi tietokone käytössä. Vanhalla tietokoneellla oli jo reilut viisi vuotta mittarissa, niin kyllä sen oli jo aikakin ruveta viettämään eläkepäiviä. Uusi tietokone on irto-osista tilauksen mukaan rakennettu kone, ei siis mikään valmis merkkikone.

Tietokoneliikkeellä oli kuitenkin muutamia ”valmiita” paketteja joista valitsin semmoisen joka vaikutti edulliselta ja sopivalta omiin tarpeisiin. Tein sitten pieniä muutoksia tähän pakettiin, lisäsin ram muistia (kahdesta neljään gigatavuun) ja vaihdoin koteloa ennenkuin näytin vihreää valoa PC:n rakentajille.

Uusi tietokone sisältää seuraavat komponentit ja käyttöjärjestelmän:

Prosessori: Athlon II X2 250 Box AM3

Virtalähde: AXP 500W Versio 2.20

Kotelo: Antec Threehundred

Muisti: 2 x Corsair XMS2 Xtreme 2048MB DDR2 XMS2-6400 = 4 GB

Grafiikkakortti: Sapphire HD4670 512 PCI-E HDMI GDDR3, HDMI/DVI-I/VGA, Lite

DVD-asema: Samsung DVDRW 22X L/S Black SATA No S/W Bulk

Emokortti: Asus M4N78 SE, nForce 720D Socket AM2/AM3, ATX

Kovalevy: Samsung 500GB SATA 7200RPM 16mb cache

Käyttöjärjestelmä:
Windows Home Premium 7 / 64bit

Pelkkä kone maksoi noin 600 euroa, eli loppujen lopuksi aika edullinen purkki. Käyttöjärjestelmä Windows 7 on mielenkiintoinen uutuus. Huvittavaa kun jokaisella Microsoftin Windows 7:ää käsittelevällä nettisivulla verrataan Windows 7:ää vain Windows XP:hen, Vistasta ei puhuta sanaakaan. Mutta niinhän se on että Vista on tunnetusti yksi Microsoftin suurimmista pettymyksistä. Jatkossa tulen varmasti kirjoittamaan juttuja ja kokemuksia Windows 7:n käyttäjänä.

Ennenkuin hankkii uuden tietokoneen niin tulee varmasti kysymys mieleen että kannattaako hankkia irto-osista koottu kone vai valmis merkkikone? Omasta mielestäni ei koskaan kannata ostaa valmista merkkikonetta yksityiseen käyttöön. Tottakai se on turvallista ja helppoa hankkia valmis merkkikone. Tarvitsee vain hakea kone ison kodinelektroniikkaliikkeen hyllyltä ja siihen sisältyy 24 h asiakaspalvelut sun muuta. Sanoisin että merkkikone sopii jos ei ole pahemmin tietokoneista kiinnostunut, vaan pääasia että purkki toimii. Silti näissä valmiissa merkkikoneissa on usein kaikenlaisia ongelmia ja paljonko se asiakaspalvelu puhelimen välityksellä auttaa jos se kone lopulta kuitenkin pitää kiikuttaa takaisin liikkeeseen korjattavaksi tai säädettäväksi?

Eli mielestäni merkkikoneet sopivat toimistokäyttöön tai yksityiseen käyttöön jos ei ole mitään vaatimuksia tietokoneen grafiikan, nopeuden tai esim. kovalevyn tilan suhteen. Itse haluan tietokonetta ostaessa tietää mitä osia kotelon sisään laitetaan. Haluan myös tietää mitkä mahdollisuudet on päivittää tietokoneen komponentteja ajan myötä. Tottakai tämä johtuu siitä että olen ehkä hieman enempi nörtti näissä asioissa. Silti uskallan väittää että irto-osista rakennettu kone on kaiken puolin toimivampi kokonaisuus pitkällä tähtäimelle. Esim. vanha tietokoneeni oli osista rakennettu ja toimi yli 5 vuotta ilman suurempia ongelmia. Ainoastaan kovalevy piti vaihtaa viime syksynä, mutta se oli sitä ennen kestänyt 4 vuotta jokapäiväisessä käytössä.

Uskon myös, että nämä liikkeet jotka rakentavat tietokoneita, ovat melko tietoisia siitä mitkä komponentit ovat parhaimpia ja laadukkaimpia sekä sopivat parhaiten yhteen. Tämä on valmiissa merkkikoneissa vähän niin ja näin. Valmistetaan sarjana hurjia määriä samanlaisia koneita ja myydään halvalla suurissa kodinelektroniikkaliikkeissä. Takaa sen että komponentit eivät välttämättä ole laadullisesti parhaasta päästä.

Seuraavana investointina onkin sitten uusi näppäimistö, hiiri ja uudet kovaääniset. Uuden ja isomman näytön hankinta on edessä hieman tuonnempana.

KISS lippujen hankintaprosessi niinkuin arpajaiset

marraskuu 28, 2009 kirjoittajalta · 1 Kommentti
Kategoriassa: Arkiset ajatukset 

KISSin ensi kesän (12.06.2010) Tukholman konsertin liput päästettiin myyntiin eilen klo 10. Lippujen onlinemyyntiä hoiti sivusto nimeltä Eventim, eli kirjauduin heidän sivulle vähän ennen kello kymmentä. Kun kello oli kymmenen niin ohjauduin johonkin mitäänsanomattomalle odotussivulle jossa tyhjänpäiväinen sekunttikello raksutti aikaa. Kyllästyin kun mitään ei tapahtunut ja menin uudestaan etusivun kautta varaussivulle. Taas ohjauduin odotussivulle hetkeksi jonka jälkeen sivusto ilmoitti että ”sivusto ei ole toiminnassa tällä hetkellä”. Ajattelin että ”hienoa”, siinä taisi ylikuormittua koko sivusto ja sillä sipuli. Hetken päästä pääsin kuitenkin takaisin odotussivulle ja kello alkoi olla jo 15-20 minuuttia yli kymmenen.

Noin klo 10.25 pääsin vihdoin varaussivulle ja sain huomata että istumapaikkoja ei pystynyt varaamaan kuin yhden kerrallaan. Vaikutti siis siltä että ne oli melkein myyty loppuun jo siinä vaiheessa. Eli kaappasin pari seisomapaikkaa ja jatkoin oitis maksusuoritus sivulle. Ehdin jo maksaa liput ennenkuin palasin takaisin katsomaan että eikö siellä tosiaankaan ollut enää istumapaikkoja jäljellä? Nyt varaussivulta pystyi varaamaan jopa 6 kpl istumapaikkaa yhdellä kerralla. Tein muutaman koevarauksen ja löytyi vielä tosi hyviä istumapaikkoja, rupesi kieltämättä vähän vituttamaan. Kyllähän seisomapaikka tietysti menettelee, pääasia kuitenkin että sai liput. Silti harmittaa vähän kun istumapaikkoja oli vapaana ihan lavan vieressä olevilla aitioilla.

Vaikuttaa muutenkin siltä että netissä varaaminen on niinkuin arpajaiset. Tässä palvelussa ei esim. pystynyt tarkalleen valitsemaan istumapaikkoja, vaan kone heitteli vaihtoehtoja ”parhaimmista paikosta”. Luin foorumeilta että jotkut odottivat sivulla 35 minuuttia eivätkä päässet odotussivulta ollenkaan eteenpäin. Samalla musta pörssi kaappaa suuren osan lippuja joita myydän muutama tunti myöhemmin tuplahintaan. Oikeudenmukaista? Ei sitten todellakaan.

Kävin vielä eilen illalla katsomassa Eventim sivulta ja vieläkin oli sekä istuma- että seisomapaikkoja jäljellä konserttiin. KISS ei tällä kertaa myynyt Tukholman Stadionia loppuun 25 minuutissa kuten kävi ennen vuoden 2008 konserttia. Löydän siihen muutamia selityksiä:

- Konsertti törmää yhteen Sweden Rock Festival päätöspäivän kanssa.

- KISSillä on tällä kertaa myös toinen keikka Ruotsissa ja Malmössa heti seuraavana päivänä.

- Ennen vuoden 2008 konserttia KISS ei ollut käynyt Ruotsissa 9 vuoteen, eli buumi oli kovempi. Nyt on vain vierähtäny kaksi vuotta edellisestä käynnistä.

Uskon silti että konsertti myydään loppuun ajan myötä. KISSin europpan kiertue on nimeltään ”KISS – Sonic Boom Over Europe: From The Beginning To The Boom” eli toivon mukaan tiedossa on hieno sekoitus biisejä 70, 80, 90 ja 00-luvulta.

Nokia 5800 – Ohjelmistoversio 31.0.101

marraskuu 25, 2009 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Nokia 5800 

Vihdoin ja viimein sain päivitettyä Nokia 5800 puhelimeen uuteen ohjelmistoversioon 31.0.101 16-09-2009. Näppäilin puhelinta muutama päivä sitten ja tarkistin puhelimen kautta jos uusi ohjelmaversio olisi saatavilla. Puhelin ilmoitti että 9 megatavun päivitys on mahdollista ladata ja asentaa puhelimeen. En kuitenkaan ladannut sitä heti puhelimeen kun nettiyhteyteni puhelimessa ei ole halvimmasta päästä.

Tarkastin siis ensin PC Suiten ja Nokia Software Updater kautta jos päivitys löytyisi myös sieltä, mutta eipä vaan löytynyt. Siispä suoritin ensimmäistä kertaa kännykän päivityksen FOTA:n (Firmware Over The Air) avulla, käyttämällä siis puhelimen omaa nettiyhteyttä. Ihan särmästi se sujui ja puhelin päivittyi itsestään muutamassa minuutissa.

Mitä päivityksiä ohjelmistoversio 31.0.101 tuo puhelimeen? Ei vaikuta siltä että kyseessä on mitään mullistavia päivityksiä, vaan lähinnä pieniä parannuksia ja bugien korjauksia. Suurin muutos omassa puhelimessani ainakin oli se että Nokia Kartat oli vaihtunut Ovi Kartat ohjelmaan, versio 3.01. Periaattessa ihan sama ohjelma kuin Nokia Maps, mutta päivitetty uuteen uskoon. Nokialla vaikuttaa kaikki vaihtuvan Nokiasta Oviksi. Pc Suite taitaa myös olla nykyään Ovi Suite.

En ole vielä oikein tottunut tähän Ovi Kartat karttaohjelmaan. Istuin bussissa pari päivää sitten ja kokeilin GPS:ää. Kartta rupesi pyörimään ympäri kovaa vauhtia, niin että melkein rupesi päätä huimaamaan. GPS:n paikannus on myös välillä vähän turhan paljon hakusessa. Karttojen lataus takkuilee jos ei käytä puhelinta online-tilassa hetken aikaa. Eli tuntuu tähän mennessä huonommalta kuin edeltäjänsä Nokia Kartat.

Pari muuta pientä juttua mitää tulee mieleen. Puhelimen värinähälytys on lyhyempi ja ytimekkäämpi. Puhelimen ”stand by puls indicator” joka ilmottaa viesteistä tai missatuista puheluista ei enää vilku omia aikojaan, niinkuin aikaisemmassa ohjelmaversiossa teki.

Valitettavasti yksi ”vika” ei hävinnyt tässäkään päivityksessä. Tämä bugi on ollut alusta alkaen puhelimessa. Käytän siis puhelimen viestimuistina muistikorttia. Kun olen tehnyt varmuuskopion puhelimen sisällöstä muistikortille ja menen takaisin viesteihin, niin puhelin herjaa edelleen että ”valittu muisti ei ole käytettävissä”. Sen jälkeen viestimuisti pitää vaihtaa viestien asetuksista takaisin muistikortille. Tämä sama vika on eräällä tutulla, eli kyse ei ole esim. viallisesta muistikortista, vaan yksinkertaisesti bugista.

Seuraava sivu »