Miten estää krapula?

tammikuu 31, 2010 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Arkiset ajatukset 

Jos haluat heti vastauksen kysymykseen niin se löytyy jutun lopusta. Tammikuu (joka onneksi on loppumetreillä) on mielestäni niin tylsä kuukausi, että voi hyvin kirjoittaa vaikka niin tylsästä aiheesta kuin krapula.

Kirjoittelin jo noin vuosi sitten krapula-ahdistuksesta, linkki juttuun löytyy alempana. En oikeastaan ole vuosikausiin juhlinut samaan tyyliin kuin joskus nuorempana, tämä ehkä on sitä normaalia ”aikuistumista”. Silti sinkku-elämä toi jälleen eteen sen vaihdoehdon vajaat puolitoista vuotta sitten.

En ruvennut ”kännäämään” sinkku-elämän kunniaksi, mutta kävin hieman useammin ulkona. Viime kesän jälkeen kuitenkin jollain tapaa kyllästyin siihen. Kyllästymisen syy kirjoitetaan k-r-a-p-u-l-a. Kyllästyin siihen että aina oli seuraava päivä sekä fyysisesti että psyykkisesti täysin pielessä. Siispä koko syksyn aikana olin tasan tarkkaan vain kerran siinä tilanteessa että voi sanoa että olin humalassa. Toinen kerta oli uunna vuonna, eli ei kait sitä enää syksyksi lasketa.

Tottakait kalja maistuu edelleen, mutta ajatus ”pitäisi tässä nykäistä pienet kännit ja lähteä kapakkaan” ei voisi vähempää kiinnostaa. Eli viime kesän jälkeen ei krapula-ahdistus ole esiintynyt enää enkä sitä tosiaan kaipaakkaan.

Miten siis estää krapulan? Se on yksinkertaista, juo vähemmän tai ei ollenkaan!

PC Tools Antivirus Free Edition – Ilmainen virustorjuntaohjelma

tammikuu 30, 2010 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Ilmaiset ohjelmat 

PC Tools Antivirus Free Edition on ilmainen virustorjuntaohjelma. Itselläni ei ole kovin paljon kokemusta kyseisestä virustorjuntaohjelmasta. Syy saattaa olla siinä että ohjelma kuuluu huonoimpiin ilmaisiin virustorjuntaohjelmiin, mitä markkinoilta löytyy tällä hetkellä. Näin kertoo ainakin luotettava PCWorld testeissään.

PC Tools Antivirus Free Edition ilmaisen virustorjuntaohjelman voi hakea täältä.

Normaalisti lihava

tammikuu 27, 2010 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Arkiset ajatukset 

Kirjoittelin viime kesänä muutaman jutun lihavuudesta, tarkalleen sanottuna lievästä lihavuudesta. Siinähän se syksy sitten meni ja nyt rupeaa tuntumaan siltä että ainakin muutama näistä liikakiloista (4-5 kg) on hävinnyt. Ei pelkästään tunnu siltä vaan siihen on muutamia hyviä todisteitakin.

Kävin vaa’an päällä joulun aikoihin ja silloin olin näkevinäni että painoa oli lähtenyt pois 3 kiloa. Yksi toinen hyvä mittakaava on housut jotka ostin viime keväänä. Silloin ne sai vetää tukkimalla päälle ja tuntui muutenkin hyvin epämukavalta kun oli käynyt esim. syömässä. Koitin housuja muutama päivä sitten ja nyt ei ollut mitään ongelmia vetää housuja päälle.

Millä keinoilla olen onnistunut pudottamaan painoa ilman dieettiä tai laihdutuskuuria? Oikeastaan siihen on pätenyt parhaiten hyvin yksinkertainen ratkaisu, eli vähempi syöminen. Olen syönyt vähemmän aamiaista, lounaalla olen pyrkinyt siihen että syön niin monipuolisesti kuin mahdollista ja jätän roskaruuat kokonaan pois. Tässä olen onnistunut vallan mainiosti. Tosin joskus ”ratkean” ottamaan riisin sijasta ranskalaiset, mutta kun siitä ei tule tapaa, niin ei se haittaa. Kyllähän kroppaa rasvaa tarvitsee, muttei turhan paljon joka annoksessa.

Tämän lisäksi suurin tekijä on varmasti ollut myöhäisen iltasyömisen poisjättäminen kokonaan. Syön kun tulen töistä kotiin ja sillä siisti. Jos myöhemmin juon kupin kahvia, niin se on myös pelkkä kuppi kahvia eikä mitään pullia tai leivoksia kyytipoikana. Tässäkin pätee se että tietysti joskus ”palkitsen” itseäni ottamalla kahvin kanssa jotain makeaa. Kunhan siitä ei tule jokapäiväinen tapa, niin ei ole vaaraa painon suhteen.

Viime kesänä oli myös tarkoitus ruveta liikkumaan enemmän. Tämä toteutui jonkun verran syksyn aikana kun rupesin käymään kerran viikossa uimassa. Tämä kuitenkin valitettavasti jäi tauolle kun sairastuin siihen sikainfluenssaan. Eli tätä harrastusta täytyy nyt vain jatkaa kevään aikana.

Eiköhän tämä tästä, olisi kiva tiputtaa vielä muutama kilo ennen kesää pois. Beach 2010, here I come!

Seuraava sivu »