TweetDeck – Twitter tietokoneen työpöydällä

huhtikuu 18, 2010 kirjoittajalta · 3 Kommenttia
Kategoriassa: Twitter 

Kun seuraa omaa Twitter-tiliä netissä, niin Twitterin oma palvelu ei välttämättä ole maailman joustavin, vaikkakin sitä tietysti kehitetään koko ajan. Silti kolmannen osapuolen palvelut ovat monessa kohtaa juosseet Twitterin ohi vauhdilla. Yksi näistä erinomaisista palveluista on TweetDeck.

TweetDeck on Adobe Air sovelluksella toteutettu palvelu jonka avulla omia Twitter-tilejä voi seurata suoraan tietokoneen työpöydällä. TweetDeck on periaatteessa aivan oma Twitter selain jota on maustettu lukuisilla hienouksilla jotka helpottavat visertelyä.

TweetDeckissä voi laatia vapaasti omat ns. päivityspalstat haluamansa kriteereiden mukaan. Joko omat seurattavat tai jonkun tietyn hashtagin hakutulokset reaaliajassa. Sen lisäksi TweetDeckissä pystyy yksinkertaisesti liittämään linkit tai kuvat omiin päivityksiin ”vedä ja päästä” toiminnalla. TweetDeck tekee automaattisesti linkeistä lyhennettyjä bit.ly linkkejä tai kuvista Twitpic linkkejä.

Kaikkein tärkein toiminta Twitterin seuraamisen kannalta on kuitenkin se, että TweetDeck ilmoittaa reaaliajassa päivityksistä pienessä ruudussa joka ilmestyy näyttöön muutamaksi sekunniksi.

10 asiaa joita blogi ei tarvitse

huhtikuu 14, 2010 kirjoittajalta · 3 Kommenttia
Kategoriassa: Bloggaus 

Olen aikaisemmin kirjoitellut siitä miten saa lisää kävijöitä blogiin. On myös olemassa asioita jotka todella karkoittavat vierailijat pois sivulta, eivätkä ne takuulla palaa takaisin..koskaan.

Tässä muutamia juttuja jotka taatusti karkoittavat vierailijoita blogisivulta:

1. Automaattisesti soiva musiikki: Tämä on yksi varmimpia syitä joka saa minut poistumaan blogisivulta välittömästi. Ketään ei kiinnosta kuunnella suosikkilauluasi, oli se sitten mp3 tai midi. Ketään ei todellakaan kiinnosta kuunnella sitä.

2. Gif animaatiot: Gif animaatioita oli siistiä laittaa kotisivuille 90-luvun loppupuolella. Tätä nykyä ne vaan muistuttavat juuri 90-luvua jos ne eksyvät blogisivulle ja siitä on siisteys kaukana. Jätä pois.

3. Liian pieni tekstikoko: Jos täytyy siristellä silmillä pystyäkseen lukemaan juttuja, niin en varmasti lue niitä, oli ne sitten kuinka hyviä juttuja tahansa.

4. Turhan monimutkainen kommentointi: Blogin juttujen kommentoiminen ei saa olla liian vaikeaa. Jos se esim. vaatii salasanoja tai rekisteröitymistä, niin en kommentoi ollenkaan.

5. Kirjoitus- ja kielioppivirheet: Oikolue aina jutut ja oikolue ne vielä uudestaan. Itse oikoluen joka jutun vähintään 5 kertaa ennenkuin laitan sen sivulle ja senkin jälkeen vielä kerran. Kirjoitus- ja kielioppivirheet karkoittavat vierailijoita. Tietenkään kukaan ei ole täydellinen, eikä bloggauksessa ole kyse siitä että kirjoitetaan virheettömästi, mutta kirjoitusvirheet ja kielioppivirheet tulee minimoida teksteissä mahdollisimman paljon.

6. Sivupalkit täynnä kaikenlaista roskaa: Ei ole tarkoitus että sivupalkit näyttävät joulukuusilta ympäri vuoden. Sivupalkeissa kannattaa olla arkisto ja hyödyllisiä linkkejä sekä selkeä hakutoiminto. Silti monet tunkevat sivupalkkinsa täyteen kaikenlaista turhaa roskaa ja widgettejä. Miksi sivupalkissa pitää olla erikseen joku hauskannäköinen kello tai päivämäärä, kun sen näkee oman tietokoneen työpöydän oikeassa alakulmassa koko ajan?

7. Juttujen sisällön toistaminen: Jos olet kirjoittanut jostain aiheesta aikaisemmin ja toistat jälleen saman asian, niin linkitä vanhaan juttun sen sijaan että toistat samaa tekstiä uudelleen. Google ei myöskään tykkää samojen juttujen toistamisesta.

8. Räikeät taustakuvat: Blogisi ei ole Las Vegasin Strip. Eli vältä animoituja taustakuvia joissa on välkkyviä valoja tai kirkkaita neon värejä. Ylipäätänsä kannattaa välttää taustakuvia joissa on räikeitä väriyhdistelmiä. Ne tekevät vain sivusta vaikeammin luettavan jos taustan värit ovat räikeät tai jos taustalla koko ajan välkkyy jotain muuta ärsyttävää. Valitettavasti näitäkin taustoja näkee turhan usein.

9. Valheet: Valheiden avulla ei saa lisää vierailijoita sivuille, valheet tulevat aina selville ennemmin tai myöhemmin, ja silloin menetät luotettavuutesi bloggaajana kokonaan.

10. Plagiointi: Valehtelun oheella ehkä vielä pahempi juttu on varastaa toisten tekemiä juttuja. Toki kannattaa siteerata muita blogeja jos kirjottaa samasta aiheesta ja linkittää sinne sivulle, mutta juttujen suora kopioiminen on yksi blogosfäärin suurimpia ”no no” juttuja.

Twitter – Parhaimmat tilastosivut

huhtikuu 10, 2010 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Twitter 

Kun aloitin tutustumaan Twitteriin niin minua kiinnosti heti se että kuinkahan monta kävijää minun Twitter sivulla vierailee päivittäin? Vanhalle bloggaajalle nämä ovat luonnollisesti kroonisen tärkeitä kysymyksiä. Rupesin tietysti etsimään sellaista palvelua netistä joka antaisi mahdollisimman hyvää Twitter tilastoa.

Kun olin pari kuukautta käyttänyt Twitteriä, niin tajusin ettei Twitter sivujen vierailijoiden määrä ole ollenkaan kiinnostavaa tietoa, tai sillä ei ole mitään merkitystä Twitterissä. Twitterissä muut luvut ovat rautaa, kuten päivittäiset ja viikottaiset viserrykset. Seurattavien määrä ja varsinkin oman Twitter sivun seuraajien määrä, jolla eri Twitter käyttäjien suosiota mitataan monille sivuilla ja top listoilla.

TweetStats on tilastosivu joka toimii erittäin yksinkertaisesti ja antaa kattavaa tilastotietoa omasta käyttäjätilistä Twitterissä. Sivulla tarvitsee vain syöttää oman Twitter tilin käyttäjänimen ja painaa ”Graph My Tweets” painiketta. Sen jälkeen saa muutamissa sekunneissa kaikenlaista tilastoa omasta Twitter touhuilusta.

Visertelyjen määrä kuukaudessa, päivissä ja jopa tunneissa. Kenelle on lähettänyt eniten vastauksia (replies) ja mitä pohjaa käyttää eniten kun visertelee. Sivulla näkee myös oman visertely pilven (Tweet Cloud) joka esittelee tavallisimmat sanat jotka esiintyvät omissa visertelyissä. Sen lisäksi sivu antaa tietynlaista grafiikkaa seurattavien ja seuraajien määristä.

Twittercounter on myös tilastosivu, mutta se antaa paljon köyhemmin tilastoa kuin edellä mainittu sivu. Tällä sivulla näkee grafiikkaa etupäässä seurattavien ja seuraajien sekä omien visertelyjen määristä kuluneen viikon ja kuukauden aikana. Sivulta löytyy kyllä muutamia top 100 listoja, mutta nämä ovat luonnollisesti täynnä amerikkalaisia Twitter käyttäjiä, kun sieltähän se visertely sai alkunsa.

Seuraava sivu »