KISS – Tukholman Stadion 12.06.2010

kesäkuu 13, 2010 kirjoittajalta · 2 Kommenttia
Kategoriassa: Arkiset ajatukset 

Eilen olin siis paikan päällä todistamassa jo viidettä KISS keikkaa. Aikaisemmat KISS konserttini ovat: Tukholma (Globen) 1996, Tukholma (Stadion) 1997, Tukholma (Globen) 1999 ja Tukholma (Stadion) 2008.

Rupesin mielessäni huvikseen laittamaan näitä keikkoja paremmuusjärjestykseen, ja päädyin seuraavaan:

1. Globen 1996 – Tätä keikkaa ei tule lyömään mikään KISS keikka – koskaan. Klassinen keikka jossa myös tarinan mukaan Lordi yhtye syntyi. Tajuton fiilis katsomossa läpi koko keikan. Alkuperäinen KISS kokoonpano lavalla, muuta ei tarvitsekaan.

2. Globen 1999 – Edelleen alkuperäinen kokoonpano jolla oli uusi levy (Psycho Circus) kaupoissa. Muistelen että meno oli hyvää.

3. Stadion 2010 – Eilinen keikka josta alempana hieman enempi tekstiä.

4. Stadion 2008 – Parin vuoden takainen KISS keikka kalpeni melkolailla eilisen jälkeen, vaikkakin ylistin sitä silloin kovin paljon. Helppoa aina olla jälkiviisas.

5. Stadion 1997 – Muistelen että keikka oli sunnuntaina. Keikalla äänen taso oli hyvin surkea ja Paul Stanleyn jatkuvat ”Stooooockhooooolm” huudot eivät silloin vaan uponneet.

Eilinen konsertti kipusi kolmannelle tilalle mikään ei tosiaankaan ole huono arvosana. Alunperin olin innoissaan KISSin lisäksi siitä että lämmittelijöinä toimivat Mustasch ja Europe. En piittaa kovin paljon ruotsalaisista bändeistä, mutta näitä kahta olen kyllä kuunnellut aika paljon. Ruotsin länsirannikolta, Göteborgin alueelta kotoisin oleva Mustasch hoiti osuutensa hienosti, mutta Europe oli pieni pettymys. Aika outoja biisivalintoja Upplands Väsbyn pojilta. No, olihan se Final Countdown hieno lopetus kuitenkin.

Sää Tukholman Stadionilla oli tosi surkea eilen illalla, tuuli kovasti ja vettäkin ehdi sataa jo ennenkuin KISS saapui lavalle. Onneksi KISS oli kuitenkin sen verran liekeissä, ettei sää juuri haitannut turhan paljon. Bändi oli soitollisesti paljon paremmassa kunnossa kuin pari vuotta sitten, myös Paulin ääni toimi paremmin tällä kertaa. Pommeja ja ilotulituksia ei säästelty ollenkaan, varsinkaan encoreiden aikana.

Plussaa:

- KISS oli liekeissä ja hyvä meininki päällä läpi koko keikan

- Paul Stanleyn pieni cover-esitys Led Zeppelinin ”Whole Lotta Love” biisistä

- Encoret, vaikka esim. I Was Made For Lovin You biisin aikana vettä tuli taivaan täydeltä

Miinusta:

- 100.000 years ja I’m an Animal, melkoisia unipillereitä

- Tommyn esittämä Ace-laulu Shock Me. Sori vaan Tommy, mutta tämä ei tosiaankaan uponnut. Sen huomasin muustakin yleisöstä, hyvin moni lähti kusitauolle juuri tämän biisin aikana.

- Surkea sää tietysti pilasi fiilistä aika paljon, mutta onneksi bändi oli sitäkin enemmän liekeissä.

Nähtäväksi jää että onko tämä KISSin viimeinen kiertue Euroopassa? Kovasti on huhuiltu että bändiltä olisi tulossa vielä uusi levy ensi vuonna, jopa bändi itse (Paul Stanley) on näin väittänyt. Jos tämä toteutuu, niin kyllähän asiaan kuuluisi että bändi tekisi ainakin yhden maailmankiertueen vielä.

Itse huomasin myös eilen että oli vähän vaikeaa ”syttyä” keikan aikana. Mietin jälkeenpäin että mistähän tämä mahtaa johtua? Olihan se toki jo viides kerta kun näin KISSin. Nykyään myös näkee youtubessa muutamia biisejä joka keikalta, niin ei ole ollenkaan samanlainen hurmos päällä. Tietysti surkea sää otti jonkun verran pois fiilistä myös. Encoren aikana kuitenkin olin jo täysillä mukana. Kiitos KISS!

Katso myös:

Nokia 5800 kosketusnäyttö kesti 13 kuukautta

kesäkuu 8, 2010 kirjoittajalta · 1 Kommentti
Kategoriassa: Nokia 5800 

Rupesin muutama viikko sitten puhdistamaan Nokia 5800:n kosketusnäyttöä mikrokuituliinalla. Hetken pyyhittyäni näyttö rupesi taas olemaan puhdas.

Näytön keskellä oli kuitenkin edelleen pieni täplä joka vaan ei irronnut vaikka kuinka yritin pyyhkiä. Yritin jopa raaputtaa kosketusnäytössä olevaa täplää kynällä. Tässä vaiheessa huomasin että ”täplä” olikin vaurio, eli näyttö oli kulunut sen verran pahasti siitä kohdasta että ruutuun oli jäänyt leveä naarmu.

En ole oikeastaan kovin yllättynyt tästä. Huomasin reilu vuosi sitten kun otin puhelimen käyttöön, että jo muutamien viikkojen jälkeen ruutuun ilmeistyi kulumia ja pieniä naarmuja. Varsinkin niihin kohtiin joita esimerkiksi naputteli eniten kynällä kun kirjoitteli viestejä.

Olisi helppo ruveta haukkumaan näyttöä huonolaatuiseksi, mutta ehkä tässä tilanteessa on myös hieman käyttäjästä kiinni. Olen itse huomannut että hakkaan kynällä näyttöä usein turhankin kovaa. Tähän osasyynä turhautuneisuus kun viestien kirjoittamiseen menee enemmän aikaa (ainakin tämän puhelimen) kosketusnäytön kanssa.

Silti olen sitä mieltä että kun näyttöä naputtelee muovisella kynällä, niin ei siitä pitäisi näin paljon naarmuja tulla näin lyhyessä ajassa, eikä varsinkaan tämän luokan naarmuja ja vaurioita.

Nyt tilanne on se että kun esim. surffaan luurilla ja vedän kynällä näytön keskeltä skrollataaksen nettisivua alas ja ylös, niin naarmun kohdalla kynä hieman pysähtyy ja hankautuu näyttöön kiinni. Muutenkin narmu on sen verran iso että se häiritsee selvästi.

Olen ruvennut etsimään uutta puhelinta, ja tällä hetkellä on kaksi puhelinta joita vertailen toisiinsa: Nokia N900 ja HTC Desire. Saattaa hyvinkin olla että siirryn kokonaan pois Nokia malleista.