Matkakohteena Corralejo, Fuerteventura (Kanariansaaret)

lokakuu 17, 2010 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Arkiset ajatukset 

Jälleen kerran varhainen syysloma suuntasi Kanarian saarille. Tällä kertaa matkakohteena oli Fuerteventura ja Corralejo. Kyseessä oli tavallaan äkkilähtö, kuitenkin reissu varattiin jo kuukausi ennen matkan ajankohtaa ja hotellikin oli tiedossa.

Hotelli oli nimeltään Oasis Dunas ja sijaitsi Corralejossa joka on kylä/kaupunki saaren pohjoisosassa. Kylästä oli myös laivayhteys vieressä olevalle Lanzaroten saarelle.

Eli tässä sitten hieman päivä päivältä kertomus loman kulusta:

Päivä 1

Aamuyöstä lähdettiin liikenteeseen ja lentokenttää kohti. Kone lähti lentoon ajoissa seitsemän aikaan aamulla ja puolen päivän maissa laskeuduimme Fuerteventuran lentokentälle. Matkayhtiön oppaat olivat vastassa kentällä ja meidät opastettiin linjaautoon joka kuljetti meidät perille hotelliin. Ennen lähtöä matkayhtiön opas antoi myös hieman briiffausta matkakohteesta ja muutenkin yleistä ja hyödyllistä tietoa.

Bussimatka sujui saaren itäistä rantatietä myöten, eli silmiä pystyi lepäämään merimaisemaan ja hiekkarantoihin heti alusta lähtien. Reilun puolen tunnin bussimatkan jälkeen saavuimme hotelliin. Oasis Dunas on iso kolmen tähden hotelli/lomakylä, eli mistään luksustason hotellista ei ollut kyse, vaan keskivertotasoa. 2 huoneen asunnossamme oli olohuone, keittiöosa, makuuhuone ja kylpyhuone, sekä iso parveke. Lisäksi lomakylässä sijaitsi 3 isoa uima-allasta, ravintoloita sekä kauppa.

Kävimme ensin kaupassa ja sen jälkeen syömässä yhdessä lähellä sijaitsevan ostoskeskuksen ravintoloista. Illalla kävimme Corralejon keskustassa katselemassa baareja ja muita menopaikkoja. Keskusta sijaitsi aivan kävelymatkan päässä hotellista, noin 5-600 m.

Päivä 2

Toisena päivänä oli ilmiselvää lähteä tarkastamaan ranta ja meriveden lämpötila. Sattui olemaan aika pilvinen ja tuulinen päivä. Ehkä tämä oli ihan hyvä asia kun iho oli kesän auringosta päässyt jo hieman kalpenemaan. Siis ettei heti ensimmäisenä päivänä polttanut paikkoja. Corralejon eteläpuolella sijaitsi iso alue hiekkadyynejä jotka kuulemma olivat aikoinaan tulleet sinne tuulen mukana Afrikan Saharalta. Eli noin 30 km hiekkarantaa.

Menimme taksilla hotellistamme katsottuna lähimmälle isolle rannalle jonka nimi hyvin osuvasti oli Grandes Playas, eli mahtavat rannat. Rannan vieressä oli pari hotellia ja rannalla oli myös kioski ja ravintola. Ranta oli iso ja siisti, aurinkotuoleja löytyi yllinkyllin. Tilanpuuttesta rannalla tuskin on kysymys, edes sesonkiaikaan. Rannalla oli aika tuulista niinkuin saarella yleensäkin, siispä vedessä riitti myös aaltoja, mutta niiden seassa hyppiminen kävi ihan vesijumpan puolesta.

Rantareissun jälkeen kävimme syömässä yhdessä lomakeskuksen omista ravintoloista. Ruoka ja palvelu olivat alempaa keskivertotasoa. Illemalla kävimme jälleen Corralejon keskustassa katsomassa iltamenoa. Kun tulimme takaisin asuntoon niin huomasimme pientää vipinää asunnon keittiöosastossa, torakoita!

Meillä oli omasta takaa jonkunlaista myrkkyä mukana, mutta se ei vaikuttanut tehoavan näihin sarvipäihin. Torakoita löytyi noin 5 kpl, ne olivat pienikokoisia ja saimmekin ne melkein heti tapettua. Ilmoitimme kuitenkin seuraavana päivänä asiasta respassa ja huoneeseen toimitettiin iso suihkepullo myrkkyä. Suihkutimme tätä semmoisiin koloihin keittiöosastossa josta luulimme elukoiden tulevan, eikä niitä enää sen jälkeen näkynytkään.

Päivä 3

Kolmas päivä sattuikin olemaan reissun aurinkoisin päivä. 30 astetta lämmintä ja aurinko paistoi siniseltä taivaalta miltei koko päivän. Tarkoitus oli lähteä toiselle rannalla joka sijaitsi hieman pidemmällä. Selvitin ensin taksikuskin kanssa että siltä rannalta löytyisi aurinkotuoleja kun oli vain yksi pyyhe per nuppi matkassa. Vastaus oli ”si si”, eli lähdettiin matkaan. Kun olimme perillä niin huomasimme että kyseessä oli syrjäinen pieni ranta. Toki siisti ranta, mutta aurinkotuoleja ei näkynyt missään. Siispä ajoimme sitten takaisin edellisen päivän rannalle.

Illalla meninne Corralejon sataman lähellä sijaitsevaan ravintolaan jonka sisäänheittäjä kosiskeli meitä jo edellisenä iltana. Valitettavasti kyseessä oli yksi surkeimmista ravintoloista joissa olen koskaan syönyt ulkomailla. Ruuat tulivat automaattisesti ranskalaisten perunoiden kanssa vaikkemme edes halunneet niitä, eikä sitä edes kysytty. Ruoka oli muutenkin aivan mautonta paskaa.

Mielenosoitukseksi emme ruuan jälkeen tilanneet edes kahvia ruuan päälle, vaan vaadimme heti laskun jota saimme odottaa iät ja ajat. Lopulta nostimme perseet tuoleista ja olimme jo lähdössä loikkimaan maksamatta kunnes vihdoin toivat laskun meille. Ei puhettakaan riksoista ja tämä sisäänheittäjä joka oli töissä ravintolassa ei enää näyttänyt edes pärstävärkkiään.

Päivä 4

Neljäntenä päivänä oli muistaakseni taas hieman pilvisempää. Menimme jälleen samalla rannalle kuin aikaisempina päivinä. Tietysti vaihtelu olisi virkistänyt, mutta tämä ranta oli lähellä eikä siinä mitään vikaa ollut, siisti iso ranta ja sillä sipuli. Illalla menimme Waikiki nimiseen ravintolaan joka sijaitsi Corralejon keskustan rannassa, joka muutenkin oli täynnä kaikenlaisia kahviloita ja ravintoloita. Waikiki ravintola oli jo hieman miellyttävämpi kokemus. Ruoka oli ihan ok mutta palvelu edelleen aika hidasta. En pidä siitä että täytyy ruveta turhan paljon ravintoloissa viittailemaan ja huitomaan käsillä ennenkuin saa tilata tai pyytää laskua. Tarjosivat silti kahvin päälle paukut, että ehkä se oli vähän laastaria haavan päälle muuten hitaasta palvelusta.

Päivä 5

Jälleen pilvinen päivä, joten ranta jäi kokonaan väliin tältä päivältä. Tämä oli ihan hyväkin, kun sain jo ensimmäisenä päivän sandaaleista rakon jalkaan. Uiminen suolavedessä ja talsiminen hiekassa ei välttämättä ollut paras mahdollinen keino parantaa vuotavaa rakkoa, mutta minkäs teet.

Päivä kului siinä kun kävelimme Corralejon keskustassa. Kävimme kahviloissa ja pubeissa sekä katselimme jo hieman alustavasti että jos löytyisi sopivia matkamuistoja. Illemalla menimme sitten pääkadun varrella sijaitsevaan Tasca ravintolaan joka oli steak house tyylinen ravintola. Ei kait ravintolassa mitään suurempaa vikaa ollut, mutta ei siitä siltikään jäänyt mikään ”vau” fiilis päälle. Keskivertotasoa, ei enempi tai vähempi.

Päivä 6

Muistaakseni puolipilvinen päivä ja lähdimme jälleen vakiorannalle, eli Grandes Playas. Loppuviikkoa kohden tuuli väheni huomattavasti, joten nyt ei myöskään ollut enää samanlaisia aaltoja kuin alkuviikosta. Vedessä pystyi uimaan tai muuten vain oleskelmaan ilman että tarvitsi suorittaa parin metrin hyppyjä vähän väliä.

Illalla löytyi vihdoin hieman parempi ruokapaikka. Jälleen keskustan pääkadun varrella sijaitseva steak house ravintola jonka nimi oli El Toro Bravo. Palvelu oli erittäin nopeaa ja ruuan taso täysin tyydyttävä. Samalla reissulla tuli ostettua keskustasta jonku verran matkamuistoja.

Päivä 7

Viimeinen päivä oli myös puolipilvinen ja läksimme samalle rannalle. Aurinko oli kuitenkin esillä sen verran että sai vielä nauttia auringon lämmöstä pitkää edessä olevaa talvea mielessä pitäen. Illalla söimme jälleen El Toro Bravossa ja etsimme vielä jonkun verran matkamuistoja.

Päivä 8

Kotiin matkustus päivä. Aloitimme kunnon seisovan pöydän aamiaisella jonka jälkeen siirryimme matkatavaroitten kanssa hotellin respaan. Luovutimme avaimet ja juttelimme matkayhtiön mukavan oppaan kanssa. Opas oli mukana myös bussimatkalla lentokentälle ja saatteli meidät asialliseen tyyliin aivan lähtöselvittelyyn ja matkatavaranluovutukseen asti. Matkayhtiöstä jäi muutenkin ihan hyvä kuva, hoitivat hommansa tosi ammattimaisesti alusta loppuun. Lento sujui myös hyvin ja olimme jopa etuajassa perillä kotona.

Vaikutelmia

Asuntohotelli:

Kuten jo mainitsin, niin asuimme Oasis Dunas nimisessä lomakylässä joka sijaitsi 5-600 metrin päässä Corralejon keskustasta. Kyseessä oli isokokoinen kolmen tähden lomakylä josta periaatteessa löytyi kaikki tarvittava. Alueella oli 3 isoa uima-allasta, ravintoloita sekä kauppa. Hotellin asunnot olivat keskivertoluokkaa, ei mitään huipputasoa, muttei myöskään aivan surkeinta tasoa.

Valitettavasti huoneiden siivouksen taso ei kuitenkaan ollut mitään huippuluokka, esim. lattioita ei lakaista tai pesty kertaakaan koko viikon aikana. Hotellin respassa oli sujuvaa englantia puhuvaa henkilökuntaa, ja suurin osa heistä oli hyvin auttavaisia ja ystävällisiä. Vastakohtana kaupan henkilökunta jotka hädin tuskin moikkasivat kun meni kauppaan asioimaan.

Emme kovin monena iltana oleskelleet hotelli-alueen ravintoloissa tai baareissa, vaan olimme enimmäkseen Corralejon keskustassa. Muutamana iltana otimme kuitenkin lomakylässä oluen kun samalla käytimme heidän maksutonta wifi verkostoa netin surffaukseen. Tästä painui mieleen ärsyttävä ja kovaääninen ”viihde” jota englanninkieliset matka-oppaat pitivät miltei joka ilta pienellä näyttämöllä respan vieressä. Toki ymmärrän että kyseessä oli lapsille tarkoitettu viihde, mutta jos katsomossa on vain viisi ihmistä, niin onko mikrofooneihin pakko huutaa täyttä kurkkua kun kyseessä on joku tyhjänpäiväinen bingon pelaus? Sitäpaitsi, olihan vieraiden joukossa muitakin kuin lapsiperheitä.

Hotellissa oli myös mahdollista tilata erikseen seisovan pöydän aamiainen joka tarjottiin yhdessä hotellin ravintoloista. Tilasimme tämän muutamana aamuna ja kuuteen euroon se oli kyllä hintansa väärti aamiainen englantilaiseen tyyliin.

Saattaisin hyvinkin mennä uudestaan asustamaaan Oasis Dunas lomakylään, mutta huoneiden surkea siivous jätti vähän huonon kuvan paikasta mieleen.

Corralejo:

Luin ennen reissua Corralejosta että kyseessä oli pieni kalastajakylä johonka turismi ei välttämättä ollut iskenyt vielä ihan täydellä voimalla. Kyllähän tämä osaksi pitikin paikkansa, Corralejossa oli myös paljon paikallista porukkaa. Turisteja oli enimmäkseen brittein saarilta ja jonkun verran hollannista mutta vähemmän saksasta. Corralejossa oli paljon irlantilaisia ja englantilaisia kapakoita, mutta myös espanjalaisia paikkoja löytyi aika paljon. Eli tämä osoittaa sen ettei kylä ole aivan täysin turistien valtaama.

Eräs toinen seikka oli se että keskusta ei ollut läheskään niin täynnä sisäänheittäjiä kuin esim. Puerto Ricon keskusta oli. Kaduilla ja kaupoissa pystyi kävelemään suht rauhassa ilman että joku myyjä tai sisäänheittäjä oli kimpussa koko ajan.

Taksikuskit olivat viime vuoden Puerto Rico reissuun verrattuna täysin mulkkuja ja tosi töykeitä. Heidän englannin kielen taito oli tosi surkeaa, tai sitten he eivät edes halunneet yrittää puhua englantia ”tyhmien turistien” kanssa.

Myöskään ruoka ei ollut samaa tasoa kuin Puerto Ricossa vuosi sitten. Tämä kommentti tietysti on hieman varauksella, sillä saattaa olla että osuimme vain vääriin ravintoloihin. Joissakin tapauksissa oli ilmiselvää että oli täysin paska ravintola kyseessä. Sen olen ainakin oppinut että ravintolat joissa on sisäänheittäjiä, niin niihin ei kannata missään nimessä mennä. Vaan katsoo semmoisen ravintolan missä on porukkaa ja johonka eivät ole väkisin vetämässä sisään. Sieltä saa sitten parhaimman palvelun ja ruuan.

Saatan hyvinkin kuvitella meneväni Corralejoon uudestaan lomailemaan. Kylä oli mielestäni sopivan kokoinen, eikä myöskään mikään ehdoton menomesta. Silti hyvin monessa paikassa oli livebändejä soittamassa joka ilta, eli menoakin kyllä riitti jos sitä joka ilta oli hakemassa. Kylässä oli myös paljon rauhallisia pikkupubeja ja kapakoita, paitsi silloin kun jalkapallomatsit olivat käynnissä.

Yleisiä vaikutelmia

Positiivista:

-Hotelli hyvällä paikalla, lähellä keskustaa ja rantaa.
-Siistit rannat.
-Ei pelkästään turisteja joka paikassa.

Negatiivista:

-Ruoka osittain aika huonotasoista.
-Taksikuskien töykeä ja negatiivinen asenne turisteja kohtaan.
-Huoneen siivous heikkoa tasoa.

Kokonaisarvosana (1-10 aurinkoa): 7½ aurinkoa