Vuosi 2010

joulukuu 30, 2010 kirjoittajalta · 4 Kommenttia
Kategoriassa: Arkiset ajatukset, Bloggaus 

Vuosi 2010 lähestyy loppua, samalla pysähdyn hieman miettimään että mitä tämä vuosi toi tullessaan sekä blogissa että blogin ulkopuolella?

Alkuvuodesta 2010 tutustuin kunnolla Twitteriin, joka myös oli osasyynä siihen että kyllästyin bloggaamisen kokonaan. Oli kivempaa iltaisin jutustella ja seurustella Twitter ihmisten kanssa kuin kirjoittaa blogijuttuja.

Voin rehellisesti sanoa että tämän vuoden aikana kyllästyin ensimmäistä kertaa kunnolla bloggaamisen sen jälkeen kun aloitin tämän blogin. Miksi kyllästyin? Siihen on varmasti monta syytä. Twitter oli yksi, Google Adsense tilin sulkeminen oli toinen syy joka laski motivaatiota. Silti, näin jälkikäteen tuntuu siltä että se oli myös hyvä asia. Bloggauksen täytyy tuntua kivalta, muuten siitä ei tule mitään.

Loppusyksystä rupesin vihdoin toden teolla suunnittelemaan että muutan blogin Bloggerista WordPress alustalle. Marraskuun puolivälissä tämä muutto tapahtui ja se oli paras mahdollinen ratkaisu tälle sivulle. WordPress alusta on unelma Bloggeriin verrattuna ja on antanut rutkasti lisää motivaatiota juttujen kirjoittamiseen. Blogi elää jälleen ja kävijämäärät nousevat joka kuukausi. Tämä on hieno juttu.

Mitä tulee muuten mieleen vuodesta 2010? Kuuma kesä, jalkapallon MM-kisat, Ruotsin vaalit joissa äärioikeistopuolue pääsi valtiopäiville, ovat muutamia asioita joita tulee mieleen kuluneesta vuodeta. Samalla on työelämässä ruvennut viime kuukausien aikana tuntumaan siltä että on aika vaihtaa työpaikkaa. Muuten olen edelleen sinkkumies, vaikka vuosi on sisältänytkin jo hieman enemmän vipinää vastakkaisen sukupuolen kanssa.

Eli vuodelta 2011 toivon hyvää vointia, uutta työpaikkaa sekä muutamaa kiinnostavaa matkakohdetta.

Haluan myös kiittää kaikkia sivulla vieralijoita kuluneesta vuodesta. Vuonna 2011 blogi toivon mukaan pysyy hieman enemmän ajan tasalla eikä juttujen päivityksien väli veny turhan pitkäksi niinkuin kävi tänä vuonna. Kiitos ja tervetuloa uudelleen!

Mitä Suomi haki Googlesta 2010?

joulukuu 29, 2010 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Google 

Mitä Suomessa haetaan Googlesta? Vai pitäisikö kysyä mitä Suomessa googlataan? Google Trends on palvelu joka kertoo mitä Googlesta haetaan. Tilastot voi eritellä sekä maa- että aihekohtaisesti. Googlen hakuhistoria menee ajassa taaksepäin aina vuoteen 2004 asti.

Vuonna 2010 suosituimmat Google haut Suomessa olivat:

1. facebook

2. youtube

3. iltalehti

4. iltasanomat

5. google

6. sää

7. yle

8. mtv3

9. you

10. suomi24

Ei ehkä mitään suurempia yllätyksiä tällä top 10 listalla?

Ilmaisia fontteja

joulukuu 22, 2010 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Linkkivinkit 

Etsitkö ilmaisia kirjasintyyppejä eli fontteja netistä? Mikäli tykkäät kirjoittamisesta, niin etsit varmasti myös uusia ja erikoisia fontteja. Normaaleissa kirjeteksteissä käyttää usein tavallisimpia fontteja kuten Arial tai Times New Roman. Jos taas on laatimassa esim. onnittelu- tai kutsukorttia, niin ehkä haluaa löytää hieman erikoisemman fontin.

Tässä muutama sivusto josta löytyy ilmaisia fontteja:

1001 Free Fonts sivu on toiminut jo vuodesta 1998 lähtien. Sivulta löytyy tuhansia ilmaisia fontteja jotka voi helposti ladata ja asentaa Windows ja Mac järjestelmille. Suomenkieliset asennusohjeet löydät täältä.

dafont.com on sivusto josta myös löytyy tuhansia ilmaisia fontteja, sekä fontteja jotka sisältävät å ä ö kirjaimet. Klikkaamalla fonttia näkee kaikki kirjaimet ja numerot. Fontit voi ladata ja asentaa Win XP, Win 7 ja Mac OS X järjestelmille. Suomenkieliset asennusohjeet löydät täältä.

Urbanfonts sivulta löytyy tuhansia ilmaisia fontteja. Klikkaamalla tiettyä fonttia näkee kaikki kirjaimet ja numerot. On myös mahdollista kokeilla kirjoittaa omia sanoja ennenkuin lataa fontin omalle koneelle.

Seuraava sivu »