Twitter täytti 5 vuotta

maaliskuu 22, 2011 kirjoittajalta · 1 Kommentti
Kategoriassa: Twitter 

Twitter täytti eilen 5 vuotta, siispä ajattelin antaa hieman omia näkemyksiäni Twitteristä, kun olen palvelua reilun vuoden käyttänyt.

Tutustuin Twitteriin tämän sivun tiimoilla jo helmikuussa 2009. Silloin Twitterillä ei ollut jalansijaa Suomessa ja Jaiku taisi siihen aikaan olla suurin mikroblogipalvelu (inhoan tuota sanaa) Suomessa. Muistan että kokeilin Twitteriä muutaman päivän, jonka jälkeen olin hyvin negatiivinen. En nähnyt palvelussa mitään hyötyä itselleni tai tälle sivustolle.

Kului melkein vuosi ennenkuin avasin Twitter-tilin uudestaan, tällä kertaa oma henkilökohtainen tili joka ei liittynyt tähän blogiin ollenkaan. Sitä ennen olin ruvennut käyttämään Twitter Search sivustoa päivittäin ja hämmästyin kuinka nopeasti sieltä kautta löytyi ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia. Muistan että ensimmäinen suurempi juttu jonka ratkaisua seurasin ”livenä” Twitterissä oli Spykerin SAAB-kauppa.

Alunperin ajattelin että Twitter olisi hieno lisä omalle Google Readerin syötteille. Myöhemmin kuitenkin tajusin että Twitter on paljon muutakin ja paljon nopeammin. Olihan se visertely alussa hieman kummallista kun ei keskustellut kenenkään kanssa, teki vain omia 140 merkin päivityksiä milloin mistäkin. Sitten kun pikkuhiljaa alkoi keskustella muiden ihmisten kanssa, niin Twitteristä kehkeytyi mukava ja antoisa ajanviete.

Omat hyötyni Twitteristä ovat:

  • Nopeasti tietoa ajankohtaisista uutisista/tapahtumista
  • Keskustelua asioista jotka kiinnostavat vain minua
  • Hyödyllisiä vinkkejä, esim. koskien WordPress ja Android
  • Erittäin paljon uusia mukavia tuttaavuuksia, vaikka ovatkin vain netissä (ainakin vielä toistaiseksi)

Tässä hieman yleisesti Twitterin hyötyjä ja haittoja:

Plussaa

+ Ehdottomasti maailman nopein uutislähde
+ Tiivistä tietoa joka mahtuu 140 merkkiin
+ Vinkkejä ja linkkejä
+ Arkipäivän jorinaa ”joko metrot taas on myöhässä” jne
+ Keskustelua omista kiinnostuskohteista muiden kanssa
+ Avoimuus, voit seurata ketä tahansa ja ketä tahansa voi seurata sinua
+ Kolmannen osapuolen palvelut

Miinusta

- Oman feedin suodattaminen ei aina ole helppoa, mikä on tärkeää tietoa ja mikä ei?
- Avoimuus tuo myös mukanaan jonkun verran spammia
- 140 merkkiä ei anna tilaa syvemmille keskusteluille
- Twitter.com sivusto saattaa antaa uudelle käyttäjälle sekavan kuvan palvelusta

Lopeta Internet Explorer 6:n käyttö heti!

maaliskuu 12, 2011 kirjoittajalta · 3 Kommenttia
Kategoriassa: Linkkivinkit, Tietokonevinkit 

Käytätkö vielä nettiselaimena Internet Explorer 6:sta? Et kai sentään? Tämä selain tuli markkinoille vuonna 2001, silti valitettavan monet selaavat edelleen nettiä käyttäen tätä museoselainta. Tämän sivun kävijöistä noin 40% käyttää nettiselaimena Internet Exploreria. Valitettavasti näistä noin 3% on edelleen melkein 10 vuotta vanhan Internet Explorer 6:n käyttäjiä. Selain on vanha, sekä täynnä turva-aukkoja eikä muutenkaan enää sovellu tämän päivän nettisivuille.

Microsoft julkaisi sivun The Internet Explorer 6 countdown jossa näytetään ajankohtaista tilastoa Internet Explorer 6 -selaimen nykyisistä käyttäjämääristä ympäri maailmaa. Sivuston tähtäimenä on seurata Internet Explorer 6:n käytön vähentymistä nykypäivän 12 prosentista 1 prosenttiin maailmassa.

Jos siis vielä käytät Internet Explorer versiota 6, niin päivitä ihmeessä uudempaan nettiselaimeen. Suosittelen jopa asentamaan ihan eri selaimen kuin Microsoftin oman Internet Explorerin, tässä muutama parempi vaihtoehto:

Firefox

Google Chrome

Safari

Mikäli kuitenkin Internet Explorer on se tuttu ja turvallinen (hah-hah), niin hae viimeisin versio tästä linkistä.

Mistä tiedät että käytät Internet Explorer 6 nettiselainta? Asensin omalle sivulle bannerin joka ilmoittaa asiasta. Eli jos näet sivun yläosassa allaolevan bannerin, niin tiedät että on aika päivittää nettiselaimesi nyt eikä heti! Bannerissa on myös linkit vaihtoehtoisiin nettiselaimiin joista jo mainitsin tuossa ylempänä.