Lopeta Internet Explorer 6:n käyttö heti!

maaliskuu 12, 2011 kirjoittajalta
Kategoriassa: Linkkivinkit, Tietokonevinkit 

Käytätkö vielä nettiselaimena Internet Explorer 6:sta? Et kai sentään? Tämä selain tuli markkinoille vuonna 2001, silti valitettavan monet selaavat edelleen nettiä käyttäen tätä museoselainta. Tämän sivun kävijöistä noin 40% käyttää nettiselaimena Internet Exploreria. Valitettavasti näistä noin 3% on edelleen melkein 10 vuotta vanhan Internet Explorer 6:n käyttäjiä. Selain on vanha, sekä täynnä turva-aukkoja eikä muutenkaan enää sovellu tämän päivän nettisivuille.

Microsoft julkaisi sivun The Internet Explorer 6 countdown jossa näytetään ajankohtaista tilastoa Internet Explorer 6 -selaimen nykyisistä käyttäjämääristä ympäri maailmaa. Sivuston tähtäimenä on seurata Internet Explorer 6:n käytön vähentymistä nykypäivän 12 prosentista 1 prosenttiin maailmassa.

Jos siis vielä käytät Internet Explorer versiota 6, niin päivitä ihmeessä uudempaan nettiselaimeen. Suosittelen jopa asentamaan ihan eri selaimen kuin Microsoftin oman Internet Explorerin, tässä muutama parempi vaihtoehto:

Firefox

Google Chrome

Safari

Mikäli kuitenkin Internet Explorer on se tuttu ja turvallinen (hah-hah), niin hae viimeisin versio tästä linkistä.

Mistä tiedät että käytät Internet Explorer 6 nettiselainta? Asensin omalle sivulle bannerin joka ilmoittaa asiasta. Eli jos näet sivun yläosassa allaolevan bannerin, niin tiedät että on aika päivittää nettiselaimesi nyt eikä heti! Bannerissa on myös linkit vaihtoehtoisiin nettiselaimiin joista jo mainitsin tuossa ylempänä.

Kommentit

3 Kommentteja juttuun Lopeta Internet Explorer 6:n käyttö heti!

  1. A.A. ma, 21 Maa 2011 13.57
  2. Eipä toi banneri tunnista uusinta Operaa!

  3. Ezka ma, 21 Maa 2011 21.33
  4. Eipä ole tarkoituskaan, vaan näyttäytyy ainoastaan Internet Explorer 6:n käyttäjille. Vai tarkoitatko ettei banneri linkitä Opera selaimeen? Niin, onhan se ihan oivallinen norjalainen keksintö se Opera selain. ;-)

  5. Skylab pe, 15 Hei 2011 6.46
  6. Parasta on Internet Explorer 9 ♥ Minun nykyisestä kokoonpanosta ei enää muita selaimia löydykään… (heh-heh) :P