Matkakohteena Fanabe, Teneriffa (Kanariansaaret)

syyskuu 30, 2011 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Arkiset ajatukset 

Loppukesän lomaviikko osui jälleen Kanarian saarille, tosin aikaisemmin sinne on suunnattu syys-lokakuussa, nyt sitten elokuussa. Matka varattiin noin kuukausi ennen lähtöä ja matkakohteena oli Teneriffa.

Hotelli oli nimeltään Sunwing Resort ja sijaitsi Fanabessa joka on turistialue Teneriffan eteläosassa Playa de las Americas kylän lähellä. Tilasimme myös all inclusive aamiasen koko viikolle.

Näin reissu meni päivä päivältä:

Päivä 1

Puolen päivän aikaan lähdettiin lentokenttää kohti. Kone lähti ajoissa matkaan kolmen aikaan iltapäivällä ja kahdeksan maissa illalla laskeuduimme Teneriffan eteläiselle lentokentälle. Lentoyhtiönä toimi espanjalainen Iberworld, tästä lisää hieman alempana. Kentältä meidät opastettiin linjaautoon joka kuljetti meidät perille hotelliin.

Noin puolen tunnin bussimatkan jälkeen saavuimme hotelliin. Sunwing resort on iso pohjoismainen perhehotelli joka sijaitsee Fanabessa. Hotellissa oli ravintoloita, kauppa, SPA sekä aikuisten ja lasten uimaaltaat. Huoneemme oli tilava kahden hengen huone johon kuului sänkyjen lisäksi keittiöosa, ”olohuoneosa”, sekä vessa ja ulkoterassi. Huoneessa oli myös säädettävä ilmastointilaite joka takasi sen ettei yöunia haitannut tukala kuumuus.

Nopean sisäänkirjautumisen jälkeen menimme hotellissa sijaitsevaan Fino ravintolaan syömään illallista. Hieman töykeän vastaanoton jälkeen pääsimme pöytään ja teimme ruokatilaukset. Myöhemmin huomasimme että ravintolassa oli vain yksi töykeä tarjoilija, muut olivat tosi mukavia ja asiallisia.

Illallisen jälkeen päivä alkoikin olla pulkassa, eli siirryimme huoneeseen ja yöpuulle.

Päivä 2

Menimme ensin all inclusive aamiaiselle joka oli ihan ok. Sen jälkeen hotellin lähellä sijaitsevaan kauppaan josta ostimme lähinnä juomia ja vettä. Tämän jälkeen suuntasimme Fanaben rannalle joka sijaitsi 300 metrin päässä hotellista. Itse ranta oli erittäin suuri ja sen läheisyydessä sijatsi kapakkoja ja syöntipaikkoja pilvin pimein. Sana ”ylitarjonta” kävi mielessä muutaman kerran. Rannan hiekka oli mustaa laavahiekkaa joka päivän edetessä lämpeni auringonpaisteessa erittäin kuumaksi. Veteen piti siis mennä juoksujalkaa.

Iltapäivällä menimme syömään yhteen isoon steakhouse tyyliseen ravintolaan joka sijaitsi Fanaben rannassa. En edes muista ravintolan nimeä mikä ehkä sinällään on vähän harmi. Tilasimme kalaruokaa ja kyllä tämä oli yksi surkeimmista ravintolakokemuksistani Kanarian saarilla koskaan. Surkean pienet annokset ja salaatin peruselementti oli sipuli. Tästä kyseenalaisesta huvista piti maksaa noin 20 euroa per lärvi. Lähtiessä kävin ravintolan vessassa mutkan, sieltä löytyi kuollut torakka. Tämä tavallaan symbolisoi koko kuvaa mikä tästä ravintolasta jäi mieleen.

Illallla kiertelimme etupäässä hotellin lähialueella ja varsinkin Fanaben rannasta löytyi yllinkyllin ravintoloita ja pubeja.

Päivä 3

Aamiaisen jälkeen suuntasimme Playa del duque rannalle joka hotellin esitteiden mukaan sijaitsi 15 minuutin kävelymatkan päässä hotellista. Matka kesti kuitenkin kävelemällä melkein puoli tuntia. Pienen vuoristokiipeilyn jälkeen olimme perillä. Playa del duque oli paljon pienempi ranta kuin Fanaben ranta. Koon eron lisäki rannalla oli vaaleampaa hiekkaa verraten Fanaben tulikuumaan laavahiekkaan. Rannan vieressä sijaitsi muistaakseni vain yksi ravintola. Iltapäivällä menimme syömään Gran Reserva nimiseen ravintolaan joka sijaitsi aivan oman hotellimme vieressä. Ravintolassa oli nopea palvelu ja ruokien taso hyvä vaikkei kyseessä mikään huippupaikka ollutkaan. Silti edellispäivän kokemuksen jälkeen oli helppoa olla tyytyväinen.

Illalla menimme Playa de las Americas kylään joka sijaitsi pienen taksimatkan päässä hotellista. Löysimme meren rannasta ravintolan jossa nautimme juomia ja seurasimme illan hämärtymistä. Sen jälkeen kävimme muutamassa muussa pubissa myös, kyllä tästä kylästä niitä löytyi.

Päivä 4

Tämä oli muistaakseni ainoa pilvinen päivä koko reissun aikana. Aurinkoa ei juuri näkynyt, mutta silti oli tietysti lämmintä noin 25-28 astetta. Menimme jälleen hotellin lähellä sijaitsevalle Fanaben rannalle. Iltapäivällä kävimme syömässä Fish and ships ateriat Tony Roman’s nimisessä ravintolassa joka ilmeisesti kuuluu johonkin isompaan ravintolaketjuun. Illalla menimme jälleen Playa de las Americas kylään ja sattui myös olemaan perjantai-ilta. Menoa siis riitti joka kulmassa, niinikään sisäänheittäjiä ja rannekelloja ja aurinkolaseja tyrkyttäviä katumyyjiä.

Päivä 5

Aurinko paistoi taas siniseltä taivaalta, joten menimme aamiaisen jälkeen Fanaben rannalle ottamaan aurinkoa ja virkistelemään meren vedessä. Iltapäivällä löytyi sitten reissun parhaaksi osoittautuva ruokapaikka. Fortuna Playa niminen ravintola joka sijaitsi aivan hotellin vieressä. Tilasin ”ison” oluen ruuan kanssa ja pöytään tuotiin pöytälampun kokoinen lasi. Sana ”iso tuoppi” antoi meikäläiselle aivan uuden käsitteen. Annokset olivat tosi maittavat ja palvelu muutenkin paras mahdollinen.

Kun ruuat lopulta saatin sulatettua niin kävimme illalla lähellä sijaitsevalla Torviscas nimisellä pienellä rannalla. Ranta oli tietysti nakutettu täyteen kaiken maailman ravintoloita ja pubeja. Tämä oli mielestäni loppujen lopuksi aika epämiellyttävä paikka. Sisäänheittäjiä metrin välein joka paikassa ja tietysti katumyyjiä jotka tyrkyttivät sitä sun tätä. Osa heistä jopa hyvin töykeitä kun heidän ehdotuksiin ei vastattu. Istuimme yhdessä paikassa drinkeillä ja laskin että puolen tunnin aikana noin kymmenen aurinkolasimyyjää kulki ohi ja vilautteli tuotteittaan. Ei mitään järkeä siinäkään hommassa.

Päivä 6

Viihdyimme jälleen Fanaben rannalla. Ranta oli kuitenkin sen verran suuri, että samaan paikkaan ei tarvinnut mennä joka kerta. Kävimme iltapäivällä jälleen syömässä Fortuna Playa ravintolassa, miksi muuttaa hyvästä paikasta johonkin toiseen ja ehkä huonompaan? Playa de las Americas houkutteli jälleen illalla, joten teimme pienen baarikierroksen siellä.

Päivä 7

Viimeinen päivä, joten seikkailimme Fanabessa, ensin Fanaben rannalla, sitte syömässä Fortuna Playa ravintolassa. Illalla kävimme vielä pienen juomakierroksen Fanaben rannassa, mutta seuraavana aamuna oli aikainen herätys tiedossa, joten oli aika pakata kamppeet kasaan ja siirtyä varhain yöpuulle.

Päivä 8

Herätyskello soi neljän maissa aamulla ja bussi nouti meidät hotellista viiden jälkeen. Olimme siis kukonlaulun aikaan liikenteessä. Lento lähtikin seitsemän jälkeen ajoissa matkaan ja iltapäivän paremmalla puolella saavuimme takaisin Arlandan kentälle.

Vaikutelmia

Hotelli:

Sunwing Resort on iso pohjoismaalainen perhehotelli. Olimme siis varautuneet siihen että paikalla oli paljon pientä väkeä vaikkemme itse matkustaneetkaan perheenä. Lapsille järjestettiin vähän väliä kaikenlaista ajanviettoa, eikä tämä juuri häirinnyt kun harvemmin oleskelimme hotellilla iltaisin. Tosin viimeisenä iltana olimme huoneessamme aikaisemmin kun kotiinlähtö oli aamuyöstä. Silloin huomasimme että lapset juoksivat ja metelöivät käytävillä vielä puolen yön maissa. Myös terassilamme kävi lapsia tirkistelemässä sisään ja koputtamassa ikkunaan, se ei tuntunut oikein kivalta. Olisi ehkä toivonut että hotellista olisi löytynyt jonkunlaisia opasteita, myös vanhemmille.

Muuten ei kyllä ole mitään valittamista, huoneemme oli ihan jees ja varsinkin ilmastointilaite joka takasi sen ettei kuumuus haitannut yöunia. Sen lisäksi huoneessa kävi siivooja 5 kertaa viikossa ja lattiat pestiin joka kerta. Hotellin ravintolat (ne mitä ehdittiin kokeilla) olivat ihan ok. All inclusive aamiainen olisi ehkä voinut olla vähän vaihtelevampi mutta ihan ok silti.

Aikaisempiin Kanarian saarten reissuihin verrattuna tämä hotelli oli kyllä ehdottomasti paras.

Fanabe:

Fanabe oli tyypillistä turistialuetta Playa de las Americas kylän lähellä. Ravintoloita ja pubeja riitti yllinkyllin Fanabessa sekä läheisilla alueilla, mielestäni selvää ylitarjontaa. Ikävä kyllä myös sisäänheittäjiä ja kellokauppiaita riitti niin paljon että se rupesi ärsyttämään. Turisteja oli paljon italiasta, venäjältä ja tietysti brittein saarilta. Rannat olivat kohtalaisen siistejä. Lähellä sijaitseva Playa de las Americas oli tietysti myös menopaikkana kova jos sitä oli hakemassa.

Verrattuna Puerto Ricoon ja Corralejoon tämä paikka tuntui välistä ehkä hieman liiankin turistimaiselta. Eipä silti, kyllä varmasti palaan takaisin Teneriffalle tulevaisuudessakin. Saari on sen kokoinen, että sieltä löytyy kyllä monenlaista kylää ja paikkaa.

Lentoyhtiö Iberworld:

Lensimme mennentullen espanjalaisella lentoyhtiöllä nimeltä Iberworld. Kyllähän matka taittui suht kivuttomasti sekä meno- että paluumatkalla. Silti lentoemännät antoivat yhtiöstä hieman kyseenalaisen kuvan. Monet kuulutukset olivat epäselviä ja lentoemännät vetivät mielellään koneen keulassa verhon eteen ja hihittelivät keskenään sen takana. Monilla hymy oli myös hyvin tekaistun näköinen. Eli jotenkin siitä jäi kaiken kaikkiaan vähän asiaton kuva.

Yleisiä vaikutelmia:

Positiivista

-Hotelli hyvällä paikalla, lähellä rantaa sekä kauppoja ja ravintoloita
-Hotellin palvelu respassa ja ravintoloissa

Negatiivista

-Ylitarjontaa ravintoloista
-Sisäänheittäjät ja katumyyjät

Kokonaisarvosana (1-10 aurinkoa) 7½ aurinkoa