Testissä LG Smart TV

lokakuu 23, 2011 kirjoittajalta
Kategoriassa: Arkiset ajatukset 

Kuva lainattu anssi.fi sivustolta

Hankin muutama viikko sitten uuden television. Valinta osui hetken pohdinnan jälkeen LG 47LV550W47 47 tuuman LED televisioon jossa on myös Smart TV toiminta. Mitä Smart TV tarkoittaa? Anssi.fi sivusto kertoo tässä jutussa tarkemmin mitä koko Smart TV konsepti pitää sisällään.

En juuri ole seurannut televisioiden kehittymistä silmä tarkkana sen jälkeen kun hankin edellisen Samsung TV:n noin neljä vuotta sitten. Sen verran kuitenkin lueskelin netistä että LED olisi nykypäivää ja että plasma televisiot olisivat jo vanhaa tekniikkaa. Hankkimassani televisiossa kiinnosti koon lisäksi tietysti vanhana nörttinä tämä uusi Smart TV toiminta. Se mitä Smart TV konseptista olin itse lukenut, oli suurinpiirtein että Smart televisiolla voi surffata nettiä ja sen lisäksi siihen on liitetty kaikenlaisia mediapalveluita.

Eli televisio laatikosta ulos ja tv-penkin päälle komeilemaan. Hankin televisioon myös USB adapterin jotta voisin helposti liittää sen langattomasti omaan kotiverkostoon ja sitä kautta päästä käyttämään Smart TV toimintoja.

Aluksi kiinnosti Smart TV:n Youtube palvelu. Se ei kuitenkaan mielestäni ollut mikään järkevästi suunniteltu juttu. Videoita täytyy etsiä naputtelemalla kaukosäätimellä kirjaimia hakukenttään. Youtuben omat hakuehdotukset eivät näy ruudussa mikä tietysti on iso miinus. Tämä on siis aika hidasta hommaa.

Sitten tarkastin Smart TV:n nettiselaimen, kyllähän nettiä kiinnostaisi ehkä katsella 47 tuumaan ruudusta, vai mitä? Silti jouduin toteamaan että televisiolla surffaaminen oli hyvin hidasta kun osoiteet täytyy naputella kaukosäätimellä osoitekenttään. Tämä LG Smart TV ei nimittäin tue näppäimistöä, on kyllä olemassa ”Magic Motion” niminen kaukosäädin joka toimii vähän niinkuin tietokoneen hiiri. Tämä vehje maksaa tällä hetkellä vähän päälle 60 euroa, eli ei mielestäni ainakaan tässä vaiheessa ole sen arvoinen hankinta.

Smart TV tarjoaa myös erilaisia sovelluksia joita on esim. Iphone ja Android puhelimissa. Valikoima on tällä hetkellä aika pientä, sieltä löytyy pelejä ja jotain kielikursseja. Kehityspotentiaali on tietysti valtava näille sovelluksille ja tietysti koko Smart TV konseptille.

Se mikä mielestäni on parasta Smart TV:ssä on erilaiset video- ja playkanava palvelut. Television kanssa voi myös jakaa oman kotiverkoston tiedostot, eli televisiosta voi katsoa kuvia ja filminpätkiä jotka ovat tietokoneen kovalevyllä.

Smart TV:ssä on myös kytkentä sosiaalisiin yhteisöpalveluihin kuten Facebook ja Twitter. Kokeilin Twitteriä, mutta siinä on hieman sama ongelma kuin surffauksessa, eli päivityksiä on vähän hidasta näppäillä kaukosäätimen avulla.

Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin tyytyväinen televisioon ja sen Smart TV toimintaan. Smart TV konseptissa on huikeasti kehityspotentaalia ja sen mahdollisuudet ovat miltei rajattomat. Hienona lisänä vielä että televisiosta pystyy myös tallentamaan ohjelmaa suoraan ulkoiselle USB kovalevylle.

Kommentit

Kommentointi on suljettu.