Matkakohteena Playa del Cura, Gran Canaria (Kanariansaaret)

tammikuu 25, 2012 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Arkiset ajatukset 

Joulun lomaviikko osui Kanarian saarille. Tämä oli jo neljäs kerta kun matkasin Kanarien saarille, mutta ensimmäinen kerta keskellä talvea. Aikaisemmin olen matkustanut sinne loppukesästä tai alkusyksystä. Matka varattiin pari viikkoa ennen lähtöä, eli voisi sanoa että kyseessä oli äkkilähtö. Hotelli ja paikka oli kuitenkin tiedossa vaikka reissu myytiin jo melkein puoleen hintaan. Tilasimme myös all inclusive aamiaisen koko viikolle.

Hotelli oli nimeltään Riviera Marina ja sijaitsi Puerto Ricon ja Puerto de Moganin välissä, rauhallisessa paikassa nimeltä Playa del Cura.

Näin se reissu meni päivä päivältä:

Päivä 1

Kone lähti aamulla klo 8 aikaan, eli iltapäivän paremmalla puolella laskeuduttiin Las Palmaksen lentokentälle. Ehkä noin reilun puolen tunnin bussimatkan jälkeen saavuimme hotelliin. Riviera Marina on neljän tähden hotelli joka sijaitsee aivan meren rannassa. Hotellissa on ala carte ravintola, yökerho sekä altaan vieressä päivisin auki oleva pool bar.

Huoneemme oli tilava kahden hengen huone jossa oli myös ekstrasänky sekä televisio ja pieni jääkaappi johon juuri ja juuri sai ängettyä muutaman oluttölkin. Parvekkeelta avatui näköala suoraan merelle. Huoneessa oli myös säädettävä ilmastointilaite.

Vessan suihkusta oli myös näköala merelle, kun sen seinät olivat läpinäkyviä, paitsi hieman alempana kroppaa niin sanotusti. Ehkä tuuri etten matkustanut outojen ihmisten kanssa, olisi saattanut tuntua vähän kiusalliselta käydä suihkussa “yleisön edessä”.

Kun sisäänkirjautuminen oli hoidettu, niin huilasimme hetken ennenkuin lähdimme syömään. Playa del Curassa sijaitsi mainio ravintola nimeltä Bistro 22. Ilta oli alkanut hämärtämään kun lähdimme syömään ja huomasin heti että talvisin illat ovat paljon kylmempiä ja koleampia kuin loppukesästä tai syksyllä. Eli pitkähihaista päälle vaikka mittari näyttikin 19 astetta lämmintä.

Syönnin päälle kävimme kaupassa joka sijaitsi Bistro 22 ravintolan vieressä, siinäpä se eka päivä sitten olikin.

Päivä 2

Aamiaisen jälkeen menimme hotellin altaan äärelle etsimään aurinkotuoleja. Kovin ahdasta oli eikä vapaita tuoleja juuri löytynyt. Tosin monit tuoleista oli varattu pyyhkeillä, vaikka tämä tunnetusti on kiellettyä, ainakin jokaisessa hotellissa missä itse olen vieraillut Kanarian saarilla.

Respasta neuvoivat että siirrämme pois pyyhkeet jos kerran paikat muuten ovat vapaita, eli näin sitten teimme. Hotellin uima-altaan vesi tuntui aamupäivästä aika kylmältä, mutta olihan se toki erittäin piristävää käydä vedessä pulahtamassa. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja lämmitti mukavasti.

Muutaman tunnin kuluttua paikalle ilmestyi nainen joka oli katseellaan hyvin etsivän näköinen. Sitten hän mutisi meille jotain suomeksi että “onpa noloa kun paikat on viety”. Tuumasin hänelle ettei tuoleja saa varata jos ei itse ole paikalla. Hän oli silti edelleen sitä mieltä että oli “tosi nolo juttu”.

Siis tottakai, on se minunkin mielestä “tosi noloa” että ihmiset ovat sen verran röyhkeitä että varaavat aurinkotuolit pyyhkeillä, eivätkä sitten edes käytä niitä moneen tuntiin. Se on TODELLA noloa ja röyhkeää käyttäytymistä! Seuraavina päivinä huomasimme että sama pariskunta oli joka päivä juuri samassa paikassa makoilemassa. Eli olivatko sitten ilmeisesti jo kaivertaneet nimensä näihin aurinkotuoleihin?

Illalla lähdimme käymään Puerto Ricossa. Söimme El toro nimisessä ravintolassa isot mutta aika mauttomat annokset. Sen jälkeen kiertelimme vähän Puerto Ricon keskustassa ja kävimme muutamassa pubissa. Eipä paikka ollut muuttunut paljoakaan parissa vuodessa.

Päivä 3

Menimme aamusta hotellin vieressä sijaitsevalle Playa del Curan rannalle. Aika pieni ranta josta kuitenkin löytyi jonkun verran vuokrattavia aurinkotuoleja ja varjoja. Rannalta puuttui aaltomuurit, joten oli mahdollisuus nauttia aidoista Atlantin valtameren aalloista. Tämän huomasimme itsekin kun seisoimme vedessä, yhtäkkiä parimetrinen aalto paiskasi meidät kumoon.

Mietin ennen reissua että pystyyköhän meressä edes uimaan talviaikaan? Atlantin valtameri kun ei ole erityisen lämmin edes syksyllä, niin miten sitten talvella? Kyllähän meressä uida pystyi, mutta veikkaisin että veden lämpötila oli vain jotain 19-20 astetta. Toki piristävää, muttei kovin mukavaa pidemmän päälle.

Illalla kävimme jälleen Puerto Ricon keskustassa syömässä sekä muutamassa pubissa mutkan.

Päivä 4

Aamiasen jälkeen lähdimme lähellä sijaitsevalle Playa del Amadores rannalle. Tätä rantaa kutsutaan yhdeksi siistimmistä rannoista Gran Canarian etelärannikolla. Kävimme rannalla myös 2009, eli tuttu ranta oli kyseesä. Eipä ranta ollut juuri miksikään muuttunut. Rannan vierestä löytyy paljon ravintoloita, pubeja sekä kauppoja. Kävimme Monaco nimisessä ravintolassa juomilla sekä syömässä välipalaa.

Illalla menimme jälleen hotellin lähellä sijaitsevaan Bistro 22 ravintolaan syömään. Hieman myöhemmin illalla pubikiertueelle Puerto Ricon keskustaan. Muuten menisi, mutta sisäänheittäjät tahtoivat välistä olla aika ahdistavia. Eihän tämä tietenkään mitään uutta ollut.

Päivä 5

Edellisen illan pubikiertueen jälkeen ei viitsinyt lähteä allasta pidemmälle. Menimme hiukan myöhemmin altaan äärelle, niin ei edes tarvinnut taistella aurinkotuoleista, eikä syntynyt lisää “noloja juttuja”. Hieno homma. Illalla kävimme syömässä Bistro 22 ravintolassa.

Päivä 6

Lähdimme aamiaisen jälkeen bussilla Puerto de Mogan kylään. Tämä pieni kalastajakylä sijaitsee noin 20 minuutin bussimatkan päässä Playa del Curasta. Bussimatka tarjosi vuoriston sivussa kulkevaa tietä ja tiukkia mutkia. Välistä tuntui että kallioseinä oli vain muutaman sentin päässä bussin ikkunasta. Metreistä ei todellakaan ollut kyse. Perillä kiertelimme hiukan kylässä ja kävimme juomilla muutamassa paikassa. Sen jälkeen otimme laivan Puerto De Moganista Puerto Ricoon.

Puerto Ricossa menimme vanhaan suosikkiravintolaan viime käynniltä (2009), eli Puerto Rico Beach Club. Tällä kertaa se oli tosi huono valinta. Tarjoilija otti tilaukset puolihuolimattomasti. Juomat saimme melkein heti pöytään, mutta alkuruokia ei näkynyt eikä kuulunut missään. Reilun puolen tunnin päästä kysyin tarjoilijalta että missä ne viipyy? Sitten ne tuotiin hetken päästä pöytään. Pääruokia ei vaan näkynyt missään.

Lopulta nostimme perseet tuoleista ja marsimme tiskille maksamaan. Ensin he halusivat veloittaa pääruuat myös, mutta ilmoitimme kohteliaasti että niitä ei koskaan tuotu pöytään. Saimme jonkun oudon selityksen ja anteeksipyynnöt. Maksoimme sitten vain juomat ja alkuruuat, sen jälkeen lähdimme Playa del Curan Bistro 22 ravintolaan syömään. Se oli koko reissun paras ravintola muutenkin.

Päivä 7

Lähdimme jälleen Playa del Amadores rannalle ja vietimme siellä muutaman tunnin. Illalla kävimme Bistro 22 ravintolassa syömässä.

Päivä 8

Kotiinmatkustus sujui ilmaan mitään suurempia ongelmia. Kone oli vastatuulen (?) vuoksi myöhässä puoli tuntia.

Vaikutelmia

Hotelli:

Riviera Marina on neljän tähden hotelli joka sijaitsee rauhallisessa Playa del Curassa. Hotellissa on yksi uima-allas ja ranta on muutaman kymmenen metrin kävelymatkan päässä. Hotellista löytyy myös ala carte ravintola, yökerho sekä altaan vieressä päivisin auki oleva pool bar.

Iltaisin yökerhossa järjestettiin kaikenlaista showta moneen makuun, sekä lapsille että aikuisille. Tämä oli kyllä ehdottomasti paras hotelli jossa olen vieraillut Kanarian saarilla.

Jos jotain negatiivista pitäisi löytää, niin hotellin langaton verkosto oli maksullinen ja toimi ainoastaan respan vieressä. Sen lisäksi netti toimi yleensä tosi huonosti muutamassa tietokoneessa jotka olivat sijoitettu respan viereen.

Playa del Cura:

Playa del Cura on rauhallinen paikka joka sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Puerto Ricosta, joka ehkä on hieman tunnetumpi paikka. Ilkeästi sanottuna Playa del Cura on vain liikenneympyrä, mutta löytyy paikasta muutama hyvä hotelli ja jopa oma rantakin.

Puerto Ricoon on vain neljä kilometriä matkaa, eli taksilla tai bussilla sinne pääsee 10 minuutissa. Puerto Ricosta löytyy paljon menopaikkoja ja ravintoloita. Puerto de Mogan kylään on hieman pidempi matka, ehkä 20 minuuttia taksilla tai bussilla. Puerto de Mogan on rauhallinen pieni kalastajakylä, eli siellä kannattaa käydä jos haluaa vain rauhassa nauttia illlasta, eikä etsi kapakoita tai muita menopaikkoja.

Yleisiä vaikutelmia

Positiivista

- Hotelli rauhallisella paikalla, mutta silti lähellä sekä Puerto Ricoa että Puerto de Mogania
- Aurinkoinen sää koko viikon

Negatiivista

- Röyhkeät aurinkotuolien varaajat
- Sisäänheittäjät ja katumyyjät
- Hotellin heikko nettiyhteys

Kokonaisarvosana (1-10 aurinkoa): 9 aurinkoa

Vuosi 2011

tammikuu 11, 2012 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Arkiset ajatukset, Bloggaus, Linkkivinkit 

Hieman myöhässä kertausta menneestä vuodesta 2011. Vuosi oli blogin kannalta hyvin kuiva. Kaiken kaikkiaan 17 juttua sain väännettyä pihalle vuoden aikana. Täytyy myöntää että viime vuonna oli kaikenlaista muuta tärkeämpää elämässä, niin blogi jäi yksinkertaisesti enemmän tai vähemmän unholaan.

Tuli reissattua aikalailla, pidempiä reissukohteita olivat Helsinki, Dublin, Visby (Gotlanti) sekä Kanariansaaret kaksi kertaa. Tämän lisäksi pääsin vihdoin muuttamaan isompaan kämppään.

Vaikka blogi ei päivittynyt kovin paljon niin silti sivuilla vieraili vuoden 2011 aikana noin 120.000 yksittäistä kävijää. Alla hieman lisää kaikenlaista muuta kiinnostavaa (?) tilastoa.

Kävijätilastot vuoden 2011 aikana (suluisssa nousu/lasku edelliseen kuukauteen verrattuna):

Tammikuu 10.900 käyntiä (-800 joulukuusta 2010) ja 9.700 yksittäistä vierailijaa

Helmikuu 10.200 käyntiä (-700) ja 9.300 yksittäistä vierailijaa

Maaliskuu 10.700 käyntiä (+500) ja 9.900 yksittäistä vierailijaa

Huhtikuu 9.400 käyntiä (-1.300) ja 8.700 yksittäistä vierailijaa

Toukokuu 9.400 käyntiä (0) ja 8.300 yksittäistä vierailijaa

Kesäkuu 8.500 käyntiä (-900) ja 7.400 yksittäistä vierailijaa

Heinäkuu 8.600 käyntiä (+100) ja 7.900 yksittäistä vierailijaa

Elokuu 10.800 käyntiä (+2.200) ja 9.300 yksittäistä vierailijaa

Syyskuu 9.900 käyntiä (-900) ja 9.000 yksittäistä vierailijaa

Lokakuu 12.600 käyntiä (+2.700) ja 11.300 yksittäistä vierailijaa

Marraskuu 13.700 käyntiä (+1.100) ja 12.500 yksittäistä vierailijaa

Joulukuu 18.800 käyntiä (+5.100) ja 16.800 yksittäistä vierailijaa

Vuonna 2011 sivuilla oli siis kävijöitä yhteensä noin: 133.500 (+10.700 kävijää verrattuna vuoteen 2010) joista noin 120.100 yksittäistä vierailijaa.

Muita faktoja vierailijoista:

-Vierailijat viihtyivät sivulla keskimäärin puolitoista minuuttia.
-Vierailijat katsoivat keskimäärin melkein 4 sivua per käynti.
-Noin 91% vierailijoista tuli sivulle hakukoneitten kautta.
-Vierailijoiden nettiselainten käyttö jakautui seuraavasti: Firefox 40%, Internet Explorer 39%, Chrome 15%, Safari 4%, Opera 2%
-Vierailijoista noin 86% oli uusia vieralijoita, 14% olivat sivulle uudestaan palaavia vierailijoita.

Tavallisimmat hakusanat joilla vierailijat löysivät sivulle:

laulujen sanoja
laulun sanoja
maailmankello
käyttöohjeet
laulujen sanat

Viime vuonna julkaistusta 17 jutusta seuraavat olivat suosituimmat:

  1. Autojen käyttöohjekirjat netistä
  2. Testissä LG Smart TV
  3. Twitter – Aloittelijan opas
  4. Lopeta Internet Explorer 6:n käyttö heti!
  5. Seuraa laivoja reaaliajassa

 

Siinä vähän faktoja sun muuta vuodesta 2011, saa nähdä mitä tämä vuosi 2012 tuo tullessaan.