Ansa kukkakärpäsille

helmikuu 25, 2012 kirjoittajalta
Kategoriassa: Arkiset ajatukset 

Miten pääsee eroon kukkakärpäsistä? Nämä viheliäiset pikku pörrääjät jotka sinällään ovat harmittomia, mutta silti ärsyttäviä.

Ratkaisu asiaan voi olla että virittää pienen ansan kärpäsille, eli tee seuraava:

-Sekoita astiaan puolet tuoremehua ja puolet vettä
-Laita astiaan jonkun verran tiskiainetta
-Sekoita vähän lusikalla

Ansa on valmis ja voit asettaa sen ikkunalaudalle. Kukkakärpäset kuolevat miltei heti kun laskeutuvat liuokseen. Olet ehkä lukenut aikaisemmin banaanikärpäsille toimivasta etikka/vesi sekoituksesta? Se ei houkuttele kukkakärpäsiä läheskään yhtä paljon kuin tämä sekoitus. Ero on ehkä siinä että tämä liuos haisee makealle, kun taas banaanikärpäsille sopii paremmiin etikka/vesi sekoitus joka haiskahtaa voimakkaammin pilantuneelle.

Mikäli ansa ei tehoa niin kukkien multaan voi sirotella löysää nuuskaa. Tämä ratkaisu on ehkä vaikeampi toteuttaa suomessa kuin ruotsissa. Nuuska mullassa on kuitenkin kärpäsille epämiellyttävää, joten se on tehokas tapa päästä lopullisesti eroon pikku pörrääjistä.

Kommentit

2 Kommentteja juttuun Ansa kukkakärpäsille

  1. Aune su, 26 Hel 2012 19.51
  2. Vaihda erimerkkiseen multaan. Eräs eniten mainostettu kukkamulta toi meille tämän ongelman. Kärpäset loppuivat heti, kun vaihdoin mullat ja isoille kasveille lisäsin uutta multaa entisen päälle. Kärpäsiä oli niin paljon, että mitkään pyydykset eivät olleet tarpeeksi tehokkaita. Jatkuvasti oli joku nenän ympärillä pyörimässä.

  3. Ezka ma, 5 Maa 2012 20.42
  4. Jep, mullan vaihtaminen on tietysti myös yksi vaihtoehto. Ehkä hieman työläämpi vain. ;-)