Wordfeud vinkit – Kehity paremmaksi pelaajaksi

heinäkuu 28, 2013 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Arkiset ajatukset 

Pelailen usen sanapelejä kännykässä, kuten Betapet ja Wordfeud. Nämä molemmat ovat scrabblen tapaisia sanapelejä, joissa laaditaan pelilaudalle sanoja kirjainlaattojen avulla. Jotkut pelilaudan ruuduista antavat lisää pisteitä.

Wordfeudissa bonus-ruudut ovat:

DL = Double Letter (Kirjainlaatan pisteet x 2)

TL = Triple Letter (Kirjainlaatan pisteet x 3)

DW = Double Word (Sanan yhteispisteet x 2)

TW = Triple Word (Sanan yhteispisteet x 3)

Alla hieman vinkkejä joiden avulla voi tulla paremmaksi Wordfeud pelaajaksi.

Pelin alku

Sanotaan että pelin alussa kannattaa olla taktinen ja laittaa pelilaudalle lyhyitä sanoja. En ole samaa mieltä. Jos aloitan pelin niin yritän aina muodostaa sanan joka antaa eniten pisteitä, mieluiten hieman pidemmän sana. Yritän kuitenkin säästellä kirjainlaattoja jotka antavat paljon pisteitä. Tämä siksi että harvoin voi laittaa kirjainlaattoja bonus-ruutuihin (DL, TL, DW ja TW) ensimmäisellä vuorolla.

Jos taas vastustaja aloittaa pelin, niin yritän pelata säästeliäästi laittamalla laattoja yhteen useiden laattojen kanssa jotta näistä muodostuu lyhyitä sanoja ja samalla saa myös enemmän pisteitä.

Suurin virhe on alkaa säästämään laattoja jotta niillä voisi muodostaa seitsemän kirjaimen sanan ja saada siitä bonuspisteitä. Silloin vastustaja yleensä saa pistejohdon joka on vaikea tavoittaa pelin jatkuessa.

Kannattaa siis koko ajan yrittää muodostaa sanoja laatoilla jotka antavat eniten pisteitä. Usein myös lyhyet sanat antavat enemmän pisteitä kuin pitkät sanat.

Lyhyet sanat vs pitkät sanat

Lyhyet sanat ovat parempia kuin pitkät sanat? Ei välttämättä. Tietysti on hyvä jos pystyy kasamaan kirjainlaattoja siten, että ne muodostavat monta lyhyttä kahden kirjaimen sanaa. Mutta pelin jatkuessa 2-3 kirjaimen sanat eivät ole hyvä taktiikka, koska pelin ideana on päästä ensimmäisenä eroon kaikista kirjainlaatoista. Lyhyet sanat ovat hyviä jos saa asetettua kirjainlaatan korkealla pistemäärällä bonus-ruudun (DL, TL, DW ja TW) päälle.

Pitkät sanat ovat hyviä jos samalla pystyy muodostamaan lyhyitä sanoja pelilaudalla olevista laatoista, tai jos muodostaa sanan bonus-ruutujen päälle jotka antavat lisäpisteitä koko sanasta (DW ja TW).

Pelin lopussa lyhyillä sanoilla on usein aivan ratkaiseva merkitys.

Bonus-ruutujen blokkaus

Olen huomannut että monet käyttävät tätä taktiikkaa. Eli kun yrität muodostaa sanoja siten että kirjainlaatat osuvat boonus-ruutuihin, niin vastustaja muodostaa sanan ihan bonusruudun viereen. Tuloksena se että bonus-ruutua ei voi käyttää hyväksi ollenkaan.

Muodostat esimerkiksi sanan GEELI ja asetat kirjainlaatan G bonus-ruudun viereen. Tämä on hyvä taktiikka jos huomaa ettei itse voi käyttää kyseistä bonus-ruutua. Silloin kannattaa asettaa vaikea kirjain boonus-ruudun viereen niin vastustajakaan ei voi käyttää boonus-ruutua hyväkseen. Tämä voi olla aivan ratkaisevaa tasaisissa ja tiukissa otteluissa.

Vaihda laatat ajoissa

Häviätkö usein sen vuoksi että sinulla on jäljellä kirjainlaatat C ja G? Nämä laatat täytyy tietysti yrittää asettaa pelilaudalle niin pian kuin mahdollista. Jos on vähemmän kuin 10 kirjainlaattaa jäljellä, niin kannattaa vaihtaa pois nämä laatat. Tämä on tärkeää varsinkin jos ottelu on tasainen. Mikäli johtaa 50-100 pisteellä, niin ei ole juuri merkitystä vaikka C ja G laatat ovat hallussa loppuun asti.

Muissa tapauksissa vaihdan kirjainlaattoja silloin kun minulla on pelkästään vokaaleita tai konsonantteja. Vaihdan silloin pois ne laatat jotka antavat vähiten pisteitä. Laattojen vaihtamisella menettää pelivuoronsa, eli kannattaa pitää silmällä näyttääkö pelilauta siltä että vastustaja voi käyttää bonus-ruutuja hyväkseen seuraavalla vuorollaan.

Vaihdan laattoja tosi harvoin, yleensä mieluumin hätätapauksessa kuin taktisesti.

Älä huijaa

Löysitkö tänne sivulle googlaamalla “Wordfeud huijaus” tai “sanat joissa C tai G”? Silloin saat jatkaa googlaamista, koska täältä et löydä huijaukseen liittyviä vinkkejä. On säälittävää fuskata peleissä, varsinkin sanapeleissä. Jos ei pysty muodostamaan sanoja seitsemän kirjainlaatan avulla, niin ehkä kannattaa tehdä jotain muuta kuin pelata sanapelejä.

Toivottavasti vinkit auttavat sinua kehittymään pelaajana, lykkyä tykö!

Matkakohteena Playa del Cura, Gran Canaria (Kanariansaaret) 2. reissu

maaliskuu 19, 2013 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Arkiset ajatukset 

Joulupyhiin sijoittuva lomamatka osui jälleen Kanarian saarille. Tämä oli jo kuudes reissu Kanarian saarille ja neljäs Gran Canarialle. Tarkoitus oli matkustaa Fuerteventuralle tällä kertaa, mutta lennot täyttyivät, joten vaihtoehtona oli sitten Gran Canaria.

Matkakohteena oli jälleen Puerto Ricon ja Puerto de Moganin välissä, sijaitseva Playa del Cura. Vierailimme samassa paikassa myös edellisten joulupyhien aikana.

Tällä kertaa kyseessä oli parin viikon reissu, tämä johtui paljolti siitä että matkojen kysyntä oli niin kovaa että kahden viikon matkojen hinnat olivat vain hieman viikon reissuja kalliimpia. Siispä tuntui viisaammalta tilata kahden viikon reissu. Kyllähän talven aikaan viihtyy lämmössä kaksikin viikkoa, että ei sen puoleen.

Näin se reissu meni päivä päivältä:

Päivä 1

Lähdimme reissuun aamuyöstä päivää ennen uuden vuoden aattoa. Lentokone lähti ajalleen kohti Kanarian saaria. Lentomatka sujui nopeasti hyvän kirjan parissa sekä korvatulpat korvissa. Vieressä oleville istumapaikoille sattui muutama lapsiperhe, eli meteliä riitti kyllä korvatulpista huolimatta. Myös istumen selkään potkiminen vaikutti olevan mielenkiintoinen harrastus. Ehkä pääsyynä tähän saamattomat vanhemmat.

Saavuimme hotelliin iltapäivän alkupuolella. Hotellimme oli nimeltä Curasol, ei mikään luksushotelli mutta hotellia oli kuulemma rempattu viimeksi 2012. Hieman erikoisella tavalla huoneisiin mentiin parvekkeen tai terassin kautta. Huone oli kahden hengen huone jossa oli olohuone keittiöosan kanssa sekä erikseen makuuhuone. Parvekkeelta avautui näköala laaksoon ja myös merelle asti.

Matkaväsymyksestä toipumisen jälkeen lähdimme Bistro 22 ravintolaan joka sijaitsee Play del Curan liikenneympyrän vieressä. Tämä ravintola oli tuttu jo edellisen joulun reissulta, eikä ruuassa ollut nytkään mitään moittimista. Kävimme myös kaupassa, sen jälkeen ensimmäinen päivä oli pulkassa.

Päivä 2

Uuden vuoden aatto. Lähdimme aamusta Amadores rannalle joka tietysti myös oli tuttu paikka edellisiltä reissuilta. Sattui olemaan pilvinen päivä joka muuten ensimmäisen viikon aikana oli toistuva sää. Illalla kävimme Playa del Curassa sijaitsevassa El Gran Toro ravintolassa syömässä. Tämän jälkeen menimme Puerto Ricon keskustaan viettämään uuden vuoden aaton iltaa sekä katsomaan ilotulitukset. Kyllähän siellä kävi melkoinen räiske ja pauke.

Päivä 3

Illanvietto edellisenä iltana meni myöhään tai aamuun asti, miten sen nyt haluaa muotoilla. Kävimme iltapäivällä istuskelemassa hotellin porealtaassa jonkun aikaa. Aurinkokin paistoi siniseltä taivaalta, se oli eka viikolla aika harvinaista. Illalla söimme Bistro 22 ravintolassa.

Päivä 4

Lähdimme aamusta Anfi del mar rannalle, joka oli täpösen täynnä porukkaa, jopa niin täynnä ettei vapaita aurinkotuoleja löytynyt koko rannalta. Tämä tuntui vähän omituiselta kun otti huomioon että kyseessä sattui olemaan erittäin pilvinen päivä. Mutta ehkä tämä oli monille joulun ja uuden vuoden matkailijoille viimeinen päivä viettää rannalla ennen kotiinpaluuta. Illalla söimme jälleen Bistro 22 ravintolassa.

Päivä 5

Tämän päivän rantakohteena oli Patalavacan aaltoinen ranta joka tuli tutuksi viime syksyn reissulla. Tälle päivälle sattui kuitenkin myös hyvin pilvinen sää, sen lisäksi rannalla tuuli kylmästi. Palasimme takaisin hotelliin ja kuinka ollakkaan niin aurinko alkoi paistamaan siniseltä taivaalta. Siispä otimme reilun tunnin verran aurinkoa hotellihuoneen terassilla.

Illalla lähdimme syömään Puerto de Moganiin joka sijaitsee noin 20 min bussimatkan päässä Playa del Curasta. Tämä bussireissu jäikin elävästi mieleen. Koko matkan tie on suurinpiirtein vuorenreunoja pyyhkivä kapea tie. Bussikuski päästeli menemään sen mitä näillä teillä juuri pystyi, myös tiukat kurvit mentiin vauhdilla. Tietysti bussikuskit osaavat nämä tiet kuin omat taskunsa, mutta välistä kävi silti mielessä että ehkä vähän rauhallisempi vauhti olisi riittänyt. Löysimme Puerto de Moganista ravintolan nimeltä Cafe Romana. Tosi hyvää palvelua ja isot annokset.

Paluureissulla otimme taksin, se tuntui hieman turvallisemmalta vaihtoehdolta aikaisempi bussireissu vielä tuoreessa muistissa.

Päivä 6

Haimme aamusta pesupoletteja hotellin respasta, tarkoitus oli pestä pyykkiä pari päivää myöhemmin. Sen jälkeen suuntasimme Amadoreksen rannalle, oli erittäin aurinkoinen ja lämmin päivä. Illalla kävi Puerto Ricon satama-alueella sijaitsevassa ravintolassa nimeltä Arizona. Ravintolassa oli hyvä ruuan lisäksi ilmainen Wi-Fi verkko.

Päivä 7

Kävimme aamiaisella Playa del Curassa sijaitsevassa El Cafe ravintolassa. Sen jälkeen lähdimme bussilla Las Palmakseen. Vaikka kyseessä oli pikavuoro, niin matka otti reilun tunnin. Las Palmaksessa käveltiin lähinnä ydinkeskuksessa. Yllättyneenä huomasin että englanninkielen taito oli tosi heikkoa joka paikassa. Löysimme sitten irlantilaisen pubin ja kuvittelimme että nyt ehkä löytyy englantia ymmärtäviä, ei sitten kuitenkaan. Illalla kävimme syömässä El Cafe ravintolassa, ruoka oli erittäin hyvää.

Päivä 8

Kävimme jälleen aamiaisella El Cafe ravintolassa. Sen jälkeen oli ohjelmassa pyykin pesua, hotellissa sattui olemaan oma pesutupa. Parin viikon reissulla ei yhdestä matkalaukusta riitä puhtaita vaatteita koko reissulle. Kävimme iltapäivällä hotellin porealtaassa ja otimme myös aurinkoa hotellin uimaaltaan vieressä. Illalla kävimme jälleen syömässä Arizona ravintolassa.

Päivä 9

Sattui erittäin lämmin päivä, oleskelimme Patalavacan rannassa. Illalla söimme El Cafe ravintolassa joka muuten oli tanskalais-englantilainen ravintola.

Päivä 10

Suuntasimme paremmalla onnella Anfi del Mar rannalle. Tällä kertaa ei ollut niin täyttä kuin edellisviikolla. Illalla söimme Bistro 22 ravintolassa.

Päivä 11

Tämän päivän rantakohde oli tuttu Amadoreksen ranta. Rannan vieressä olevista ravintoloista löytyi yksi suosikki nimeltä Flipper. Tosin heidän Sangriassa maistui enemmän rommi kuin itse Sangria. Illalla kävimme hotellin omassa ravintolassa syömässä, ruoka ei ollut mitenkään erikoista. Sen jälkeen lähdimme Puerto Ricon keskustaan pubikierrokselle.

Päivä 12

Kävimme aamiaisella El Cafe ravintolassa. Sen jälkeen virtaa riitti lähinnä auringonottoon hotellin altaan ääressä. Illalla oli tarkoitus mennä Patalavacassa sijaitsevaan Cabo Suroeste ravintolaan, jossa kävimme monesti viime syksyn reissulla. Ravintola sattui kuitenkin olemaan kiinni juuri sinä iltana. Menimme sitten vieressä sijaitsevaan  Restaurant Patalavaca ravintolaan. Heidän ruoka oli miltei yhtä hyvää kuin Cabo Suroestessa.

Päivä 13

Läksimme jälleen Anfi del Mar rannalla. Illalla kävimme syömässä El Cafe ravintolassa jonka jälkeen lähdimme Puerto Ricon keskustaan katsastamaan yöelämää.

Päivä 14

 Saimme aamusta aikaisen herätyksen kun vieressä olevia kämppiä siivottiin oikein olan takaa. Lähdimme sitten Amadoreksen rannalle. Illalla kävimme Bistro 22 ravintolassa syömässä.

Päivä 15

Kotiin paluu kahden viikon lomailun jälkeen. Bussi haki klo 9 hotellista, silti hotellin respa ei auennut ennenkuin klo 9. Siinä tuli sitten sen asian vuoksi pientä stressiä. Aika heikkoa palvelua hotellin puolelta. Kyllä uloskirjautuminen pitää pystyä hoitamaan hyvissä ajoin ennenkuin bussi hakee. Lentomatka sujui tosi nopeasti hyvän kirjan parissa, myös ruoka oli erittäin hyvää lentokoneessa. Sekä mennen että tullen lensimme lentoyhtiö Norwegianin koneilla.

Vaikutelmia:

Hotelli:

Curasol oli aika keskivertoinen hotelli jota oli juuri rempattu (2012). Kuitenkin hotellin sängyt ja hotellihuoneiden muu kalusto vaikutti olevan edelleen 70-luvulta. Sängyt varsinkin olivat kapeat ja kovat. Huoneiden siivous oli todella surkeaa. Hotellissa oli sentään oma Wi-Fi huone respan vieressä. Tavallisen uimaaltaan lisäksi hotellissa oli poreallas.

Playa del Cura:

Paikka ei ollut juuri muuttunut vuodessa, ehkä muutama ravintola lisää sitten viime käynnin. Puerto de Mogan että Puerto Rico kylät ovat lähettyvillä, sen lisäksi läheltä löytyy monta eri rantaa.

Yleisiä vaikutelmia:

Positiivista

- Rannoilla ei näkynyt kelloja, aurinkolaseja, hedelmiä tai hierontaa tyrkyttäviä myyjiä ollenkaan

- Hyvät ruokapaikat miltei koko reissun

Negatiivista

- Hotellin kovat sängyt

- Hotellihuoneen siivouksen huono taso

Kokonaisarvosana (1-10 aurinkoa): 8 aurinkoa

Matkakohteena Arguineguin, Gran Canaria (Kanariansaaret)

elokuu 24, 2012 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Arkiset ajatukset 

Loppukesän lomaviikoista yksi osui jälleen Kanarian saarille, viides reissu saarille ja kolmas Gran Canarian saarelle. Matka varattiin vain pari viikkoa ennen lähtöä, silti sekä paikka että hotelli oli tiedossa, eli ei tavallaan äkkilähtö vaikka matkan hinnassa vähän alennusta olikin.

Hotelli oli nimeltään Villa del Mar ja sijaitsi Arguineguin nimisen kylän lähellä paikassa jonka nimi oli Patalavaca.

Näin reissu eteni päivä päivältä:

Päivä 1

Koneen piti lähteä matkaan jo puolikahdeksalta aamulla, mutta edellispäivän iltana matkayhtiöltä tuli viesti että kone on myöhästynyt ja lähtee vasta klo 9. Varasimme kuitenkin hyvästi aikaa ja olimme Arlandassa jo klo 6 jälkeen aamulla. Laukkujen jätön yhteydessä saimme tietää että lennon lähtöaika oli vielä epävarma ja että uutta tietoa asiasta tulisi klo 9.

Eipä sitten muuta kuin syömään aamiaiset ja odottelemaan. Kello yhdeksältä olimme lähtöportilla ja saimme ilmoituksen että asiasta tulee lisää tietoa vasta klo 10. Joskus puolenpäivän aikaan saimme tietää että lentoyhtiön (Thomas Cook Airlines) kone oli jäänyt jumiin Kanarian saarille ja että he etsivät kuumeisesti ratkaisua. Vähän kummallista etteivät olleet ratkaisseet pulmaa kun asia oli heidän tiedossa jo päivää ennen.

Lähtöportilla jaettiin ruokalippuja matkustajille ja myös matkayhtiön edustajat olivat paikalla vastaamassa kysymyksiin. Tiesimme ettei hotellissamme ole 24 h päivystystä respassa, joten kysyimme että onko hotelleihin mennyt tieto että olemme myöhässä. Saimme tähän myönteisin vastauksen, se ei kuitenkaan vaikuttanut pitävän paikkaansa, tästä alempana lisää. Matkayhtiö myös ilmoitti että myöhästyminen korvataan automaattisesti, eli matkan hinta jaetaan seitsemällä ja päivän osuus maksetaan takaisin. Tämä oli juuri sillä hetkellä aika laiha lohtu.

Iltapäivän puolella lentoyhtiö tiedotti portilla että he ovat löytäneet koneen joka lentää meidät Kanarian Saarille, tosin kone oli Madridissa ja sen piti ensin lentää Tukholmaan. Saimme uudeksi lähtöajaksi puolikuusi illalla. Lopulta tämäkin aikaraja petti ja pääsimme matkaan vasta varttia vaille kahdeksan illalla, eli noin 12 tuntia myöhemmin mitä alunperin oli tarkoitus.

Apuun lennetty Espanjalainen kone oli aika surkeassa kunnossa. Lentoyhtiö tarjosi juomat ennen ruokailua mikä tavallaan oli ihan itsestäänselvyys. Ruokailun jälkeen henkilökuntaa ei kuitenkaan näkynyt ollenkaan eikä siis ollut puhettakaan että saataisiin vielä ilmaiset juomat ruuan päälle. Surkeaa.

Saavuimme vihdoin Las Palmaksen lentokentälle joskus 1-2 maissa yöllä. Odottelimme laukkuja pitkän toven minkä jälkeen istuimme vielä turhaan pitkään bussissa ennenkuin se viimein lähti hotellia kohti. Vähän ennen kello kolmea aamyöllä saavuimme hotelliin, bussi jätti ainoastaan meidät kyseiseen hotelliin. Hotellin respan rakennus oli auki, mutta respa oli kiinni eikä paikalla luonnollisesti kello kolmen aikaan yöllä ollut ristin sieluakaan.

Ongelmat siis jatkuivat edelleen ja jouduimme soittamaan matkayhtiölle. Muutaman minuutin kuluttua respaan tuli hotellin henkilökuntaa joka sitten hoiti sisäänkirjautumisen. Kello kolmelta olimme vihdoin hotellihuoneessa melkein vuorokauden matkustamisen jälkeen. Mietin jälkeenpäin että tämä oli varmaan elämäni pisin ja tylsin päivä.

Huoneemme oli tilava kahden hengen huone, parvekkeelta avautui näköala lähellä sijaitsevaan laaksoon, vuoristoon sekä merelle. Ilmastointilaitetta huoneessa ei ollut, tosin keittiö- ja oleskeluhuoneessa oli kattotuuletin joka hieman antoi tuuletusta.

Päivä 2

Menomatkan myöhästymisen takia pääsimme yöpuulle vasta neljän aikaan aamulla. Eli toinen päivä lähti sitten käyntiin vasta puolenpäivän maissa. Pakkasimme rantakamppeet ja menimme lähellä sijaitsevalle rannalle nimeltä Patalavaca. Kävimme kuitenkin ensin syömässä tuhdin munakas aamiaisen/lounaan ravintolassa nimeltä Cabo Suroeste. Huomasimme sitten että tämä ravintola oli koko reissun paras ruokapaikka. Harvoin näitä heti ensimmäisenä päivänä löytää.

Patalavacan ranta ei ollut kovin suuri, mutta aaltomurtajien puuttuessa rannalla oli kovasti aaltoja. Uiminen oli siis suurinpiirtein aalloissa hyppimistä, ehkä tämä olikin edellisinpäivän seisomisen ja istumisen jälkeen hyvää vesijumppaa.

Illemalla kävimme lähellä sijaitsevassa Arguineguin kylässä syömässä. Päivä kun lähti käyntiin myöhään, niin olimme muutenkin myöhään liikkeellä. Kovin paljon syömäpaikkoja pienessä kylässä ei siis ollut enää auki. Löysimme kuitenkin yhden pohjoismaalaisen ravintolan joka oli norjalaisten omistuksessa. En muista nimeä eikä kyseessä ollut mitenkään erikoinen paikka.

Päivä 3

Lähdimme nyt aamusta liikenteeseen ja suuntasimme norjalaisten rakentamalle Anfi Beach rannalle joka sijaitsi lyhyen taksimatkan päässä hotellista. Sanotaan että se olisi yksi Gran Canarian siisteimmistä rannoista. Rannalla on valkoista hiekkaa ja hyvin kirkas vesi, eli kyllä ranta ehdottomasti kuuluu siisteimpiin missä olen käynyt Gran Canarialla. Kävimme rannalla ensimmäisen kerran jo 2009 kun olimme eka kertaa saarella ja Puerto Ricossa.

Iltapäivällä kävimme syömässä Patalavacan rannalla sijaitsevassa Cabo Suroeste ravintolassa. Erittäin hyvä ruoka ja mahtava palvelu. Ihan sitä parasta mitä olen tähän asti kokenut Kanarian saarilla. Syödessä huomasimmme myös että ilma tuntui todella kuumalta kun hikoilimme koko ajan vaikka oli jo iltapäivä. Tarjoilija ilmoitti että kyseessä on Calima, eli afrikan kuumuus jolloin lämpötila nousee huomattavasti.

Lähdimme Calimasta huolimatta illemalla käymään Playa del Ingles kylässä. Taksikuski ei kuitenkaan osannut ajaa meitä haluttuun paikkaan, joten harhailimme sitten kylässä muutaman tunnin ilman mitään erityistä määränpäätä ennenkuin kävimme kaupassa ja suuntasimme takaisin hotelliin.

Päivä 4

Kuuma sää jatkui, mittari näytti 35 astetta varjossa, auringossa oli siis varmaan vähintään 40 astetta lämmintä. Suuntasimme jälleen Anfi Beach rannalle. Iltapäivällä kävimme syömässä jälleen Cabo Suroeste ravintolassa. Miksi olisimme vaihtaneet paikkaa kun sekä ruoka että palvelu olivat huippuluokkaa. Illalla kävimme tutussa paikassa, eli Puerto Rico joka sijaitsi vain muutaman kilometrin taksimatkan päässä hotellista. Puerto Ricon keskusta ja sen sisäänheittäjät olivat ennallaan.

Päivä 5

Kuuma sää ehkä hellitti hieman, tai ainakin tuntui siltä. Suuntasimme lähellä olevalle Patalavaca rannalle. Huomasin jälkeenpäin että aurinko tykkäsi kovasti olkapäistä kun seisoi aalloissa eikä juuri käynyt pinnan alla turhan useasti. Illemalla kävimme jälleen syömässä Cabo Suroeste ravintolassa.

Päivä 6

Ihon pinnassa alkoi tuntua siltä että ehkä oli parasta pitää välipäivä auringonoton kanssa. Suuntasimme siis lähellä sijaitsevaan Arguineguin kylään. Kylä on pieni kalastajakylä josta löytyy paikallisia tapas baareja, pari pientä ostoskeskusta sekä ranta. Mistään menomestasta ei siis ole kyse. Iltapäivällä kävin kokeilemassa hotellin uima-allasta. Vesi oli aivan haaleaa, eli mikään virkistävä kokemus se ei ollut loppujen lopuksi. Menimme sitten syömään Cabo Suroeste ravintolaan.

Päivä 7

Viikko hurahtaa äkkiä, varsinkin kuin menoreissu myöhästyi niin totaalisesti. Päivää ennen kotiinlähtöä kävimme ensin Anfi Beach rannalla. Tiesimme että Cabo Suroeste oli kiinni sinä päivänä, joten mietimme että jos kävisimme viime joulureissun suosikkipaikassa Route 22 joka sijaitsee Playa del Curassa. Otimme siis taksin Playa del Curaan. Kun pääsimme perille niin paikka olikin suljettuna, luultavasti aukisin vain sesonkiaikaan talvella, kuten monet muut paikat Kanarian saarilla. Menimme sitten taksilla Puerto Ricon rantaan ja vanhaan suosikkipaikkaan Puerto Rico beach club. Ruuat eivät kuitenkaan maistuneet mitenkään erikoiselta kun olimme muutaman päivän nauttineet sen verran hyvää ruokaa Cabo Suroeste ravintolassa.

Päivä 8

Kotimatka sujui ilman mitään ongelmia. Ehdimme pyörimään Las Palmaksen lentokentällä pari tuntia ennenkuin kone lähti ilmaan. Siinä ehti jopa ostamaan mukaan pari matkamuistoa.

Vaikutelmia

Hotelli:

Villa del Mar on laakson huipulle rakennettu asuntohotelli joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Arguineguin kylästä. Hotellin lähellä on myös Patalavaca josta löytyy kauppoja, muutama ravintola sekä ranta.

Matkayhtiön sivujen mukaan hotellissa olisi pitänyt olla “ala carte” ravintola. Tämä oli itseasiassa pieni “pool bar” joka oli auki vain muutaman tunnin päivässä, jos sitäkään. Emme kyllä vierailleet hotellissa sesonkiaikaan, että siinä saataa olla syy tähän.

Muutenkin hotellissa oli hyvin hiljaista ja työntekijät eivät juuri vaikuttaneet piittaavan paljon vierailijoista. Palvelun taso oli vähän sitä luokkaa että vastattiin kysymyksiin respassa, mutta juuri mitään muuta ei kannattanut odottaa, ei edes teennäisiä hymyjä.

Huoneiden siivous ei myöskään ollut mitään huippuluokkaa, sen huomasin valkoisista sukista kun tulin kotiin. Silti hotelli sijaitsee rauhallisella paikalla ja on lähellä monta eri rantavaihtoehtoa.

Arguineguin / Patalavaca:

Arguineguin on pieni kalastajakylä josta löytyy paikallisia tapas baareja, pari pientä ostoskeskusta sekä ranta. Kylä ei siis ole mikään turistien valloittama mesta, mikä sinällään oli ihan mukavaa. Englanninkielentaitoisia pienistä baareista on turha etsiä.

Patalavacassa oli kauppoja, ravintoloita sekä ranta. Vieraillessamme moni paikka oli kuitenkin kiinni, eli ehkä siellä on meno hieman vilkaampaa talvisaikaan.

Yleisiä vaikutelmia

Positiivista

- Cabo Suroeste (paras ravintola jossa olen vieraillut Kanarian saarilla)
- Ilmainen langaton nettiyhteys hotellissa
- Rannoilla ei näkynyt kelloja, aurinkolaseja, hedelmiä tai hierontaa tyrkyttäviä myyjiä ollenkaan

Negatiivista

- Lento 12 tuntia myöhässä menomatkalla
- Kuumuus, joka äkkiseltään tuntui välistä aika työläältä

Kokonaisarvosana (1-10 aurinkoa): 6 (hyvin paljon myöhästymisestä johtuen)

Seuraava sivu »