The Happening, The Mist ja The Ruins

syyskuu 22, 2008 kirjoittajalta · 3 Kommenttia
Kategoriassa: Elokuvat 

Kolme elokuvaa jotka näin kesän aikana.

The Happening

Tämä elokuva kertoo luonnonkatastrofista joka uhkaa ihmiskuntaa. Kyse on kuitenkin hieman erikoisesta luonnonkatastrofista. Tämä ilmiö iskee ihmisiin ja tekee niistä samalla tuhoajia, sekä itsensä että toisten ihmisten. Ihmisjoukot lähtevät pakoon ja suojaan luonnonkatastrofilta.

Alunperin luulin ja toivoin että tämä olisi ollut hyvä elokuva, sen verran sitä hehkutettiin joka paikassa. Petyin kuitenkin aika lailla, sillä elokuva oli surkea. Mark Wahlberg esittää opettajaa joka yrittää saada selityksen sille mikä luonnossa aiheuttaa sen että ihmiset tuhoavat toisiaan. Yeah right!

Arvosana (1-10): 3

The Mist

Stephen Kingin kirjaan perustuva elokuva jonka tarina sijoittuu pieneen kylään. Varsin sakea sumu yllättää kylän ja sumussa on jotain kauheaa ja pelottavaa. Osa kylän asukkaista sulkee itsensä paikallisen kaupan tiloihin turvaan sumulta. Monta ihmistä pienessä tilassa, se aiheuttaa erimielisyyksiä ja pian ihmiset jakautuvatkin eri ryhmityksiin.

Samalla se mitä on sumun sisällä yrittää pikkuhiljaa päästä sisään kyläkauppaan. Jotkut ihmisistä päättää paeta ulos, koska kaupan sisällä tunnelma on muuttunut aika uhkaavaksi. Kauhua ja jännitystä piisaa tässä erinomaisessa filmissä. Loppu on Stephen Kingin tyyliin hyvin erikoinen.

Arvosana (1-10): 8

The Ruins

Tämä kauhuelokuva kertoo amerikkalaisesta nuorisojengistä jotka ovat turistimatkalla Meksikossa. He tapaavat saksalaisen turistin joka on lähdössä etsimään veljeään joka on ollut kadoksissa jonkun aikaa. Hän kertoo samalla muinaisesta rauniosta ja jengi päättääkin lähteä yhdessä katsomaan paikkaa.

Kun he pääsevät perille niin alkuasukkaita ilmestyy paikalle, tulee uhkaava tilanne ja nuorisojengi pakenee raunioiden päälle. Raunioita ympäröivissä kasveissa on jotain omituista. Karmistuttava leffa josta tykkäsin aika paljon.

Arvosana (1-10): 8

We Own the Night

syyskuu 7, 2008 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Elokuvat 

Näin sunnuntaipäivän kunniaksi vähän tekstiä elokuvasta joka oli ihan ok.

We Own the Night

Tämä draama sijoittuu 80-luvun New Yorkiin jossa on syttymässä sota poliisin ja venäläisen maffian välillä. Poliisiosaston johtajalla on kaksi poikaa, toinen on töissä poliisina hänen omalla osastolla. Toinen pojista on perheen musta lammas, hän pitää klubia pystyssä ja on jonkun verran yhteyksissä venäläiseen maffiaan.

Veljeksistä poliisi joutuu murhayrityksen kohteeksi joten musta lammas päättää vaihtaa puolta ja auttaa isäänsä poliisin taistelussa mafiaa vastaan. Hyvä elokuva vaikkakin tarina tuntuukin jokseenkin tutulta. Elokuvan loppu oli myös aika tyypillinen poliisileffoille, siitä huolimatta ihan katsottava filmi.

Arvosana (1-10): 7

Yksi hyvä ja kolme huonoa elokuvaa

syyskuu 5, 2008 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Elokuvat 

Yritän yleensä hieman päätellä ennenkuin katson jonkun elokuvan että onko sitä edes järkeä katsoa. Kaikki kuitenkin tekee virheitä, niin myös minä. Tässä joitakin vähän surkeampi elokuvia joita olen nähnyt viime aikoina, tai no sanotaan näin, yksi näistä neljästä on hyvä, loput on huonoja.

Hitman

Tämä peliin perustuva elokuva kertoo, kuten sen jo varmaan nimi paljastaa, palkkamurhaajasta. Aika kapea tarina ja heti kun alkoi tapahtumaan niin TV-peli musiikki rupesi soimaan taustalla, ei ollenkaan parantanut tämän elokuvan kokonaisuutta. Ei näin.

Arvosana (1-10): 2

Jumper

Tämä elokuva kertoo pojasta/miehestä joka huomaa että hän pystyy tahdon voimalla teleportoimaan itsensä paikasta toiseen. Tämähän tosi oivallista hän miettii ja siirtää itsensä pankkiholvin sisäpuolelle. Myöhemmin hän huomaa ettei olekaan yksin, vaan on olemassa muitakin ”hyppääjiä”. Surkea elokuva joka vain huononi loppua kohden.

Arvosana (1-10): 1

3:10 to Yuma (Klo 15:10 lähtö Yumaan)

Ah, kunnon länkkäri, näitä tulee katsottua liian harvoin. Russel Crowe esittää roistojengin päällikköä, hänen jengi tekee elokuvan alussa arvokuljetusryöstin vanhaan tyyliin, eli juna kaapataan. Hänet saadaan kuitenkin kiinni ja virkavallan tehtävä on toimittaa hänet junaan joka lähtee kl 3:10 Yumasta, siitä siis leffan nimi tulee. Tietysti hänen jengi tekee kaikkensa vapauttaakseen pomonsa. Tykkäsin kyllä tästä kovasti.

Arvosana (1-10): 8

The Eye

Kauhufilmi jossa Jessica Alba näyttelee pääroolia. Hän on käynyt läpi silmäleikkauksen, eli saa uudet silmät ja alkaa sen jälkeen näkemään kaikenlaista outoa. Hänen näkynsä tulevat entistä enemmän epämiellyttäviksi ja hän päättää löytää silmien luovuttajan. Aika surkea elokuva, melko uskomaton tarina..ja huono semmoinen.

Arvosana (1-10): 2

Seuraava sivu »