Siirrä kontaktit Nokia puhelimesta Android puhelimeen

marraskuu 25, 2010 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: HTC Desire 

Oletko tekemässä järkevän valinnan ja aiot hankkia uuden Android puhelimen vanhan Nokia puhelimen tilalle? Kyllä se valinta kannattaa tehdä, mutta samalla herää kysymys että miten osoitekirjan kontaktit voi siirtää vanhasta Nokia puhelimesta uuteen Android puhelimeen?

Google kertoo tässä ohjeessa tarkasti miten tulee menetellä. Mikäli englanti ei suju, niin voit katsoa käännetyn suomenkielisen version tästä. Käytin tätä ohjetta itse kun siirsin kaikki kontaktit Nokia 5800:n osoitekirjasta Gmailiin ja sitä kautta uuteen HTC Desire puhelimeen. Siirtäminen vaatii myös että sinulla on Google tili, mikäli et vielä omista Google tiliä niin voit hankkia sen ilmaiseksi täältä.

HTC Desire – Ensimmäiset käyttökokemukset

syyskuu 8, 2010 kirjoittajalta · 2 Kommenttia
Kategoriassa: HTC Desire 

No niin, nyt on aika avata ihan oma kategoria uudelle puhelimelle joka on ollut käytössäni muutaman viikon, eli HTC Desire. Valintani Nokia 5800 puhelimen jälkeen osui siis tämänhetkisten Android-puhelimien lippulaivaan HTC Desire.

Jos olin edelliseen puhelimeen hyvin tyytymätön, niin HTC Desire tuntuu puhelimelta jonka aina olen halunnut omistaa. Kun olin valitsemassa uutta puhelinta niin loppumetreillä valitsin HTC Desiren ja Nokia N900:n välillä.

Kävin hypistelemässä puhelimia eräässä kaupassa ja tavan mukaan Nokia puhelin tuntui käsissä muoviselta lelulta, niinkuin Nokian puhelimet yleensä. Olin muutenkin kyllästynyt Nokian sisäänpäinlämpeäviin järjestelmiin, kuten Symbian ja Ovi Suite. Loppujen lopuksi valinta oli hyvin helppo tehdä.

Tilasin HTC Desire puhelimen mukana Invisible Shield suojakalvot. Vaikka HTC Desiren näyttö on karkaistua lasia, eikä kuulemma naarmuunnu helposti, niin halusin Nokia 5800 näytön kunto tuoreessa muistissa varmistaa, että HTC Desiren näyttö pysyy paremmassa kunnossa.

Yllätyin kuinka helposti ja nopeasti puhelimen kanssa pääsi alkuun ja miten vaivattomasti siihen pystyi asentamaan omat sähköpostiosoitteet, Twitter käyttäjätunnuksen jne. Kontaktien siirtäminen Nokia puhelimesta Android-puhelimeen on hieman monimutkaisempaa. Tämä johtuu kuitenkin vain Nokiasta, eikä Androidista. Toki kontaktit voi pitää SIM kortin varassa, mutta varmuuskopiointia mielessä pitäen on ihanteellista synkronisoida ne suoraan Gmailiin. Kirjoitan tästä aiheesta ihan erikseen vielä omassa jutussa.

Puhelin on erittäin nopea ja puhelimessa on 7 ”lähtöruutua” jotka voi muokata aivan oman mielensä mukaan. Lähtöruutuihin voi laittaa oikoteitä eri ohjelmiin, tai näppäriä widgettejä jotka antavat yleiskuvan kirjanmerkeistä, kalenterista, ajankohtaisesta säästä tai uutisista.

Android Market tarjoaa satojatuhansia sovelluksia, eli appseja puhelimelle. Tällä hetkellä Ruotsissa on tarjoilla vain ilmaisia appseja, mutten näe mitään negatiivista siinä, päinvastoin! Joku väittäisi että appsien taso on huono kun ne ovat maksuttomia? Tämän voi helposti tarkistaa lukemalla sovelluksien kommentteja Android Marketissa ennenkuin lataa tietyn sovelluksen puhelimeen. Kirjoitan erikseen oman jutun hyödyllisistä appseista HTC Desire puhelimelle.

HTC Desire on surffaamiseen tarkoitettu puhelin. Siksi netissä surffailu onkin puhelimella tosi nopeaa ja kivutonta. Sisäänrakennettu nettiselain on älykäs ja esim. säätää tekstin ruutuun sopivaksi kun zoomaa nettisivua. Nettiselaimella on myös täysi Flash-tuki, eli Youtube tai muut netti-tv palvelut pyörivät puhelimessa ilman mitään ongelmia. Olen jopa muutamaan otteeseen katsellut paikallisuutisia puhelimesta.

Puhelimen kosketusnäyttö on unelma verrattuna Nokia 5800:een. Joo, tiedän ettei Ferraria ja traktoria pitäisi verrata toisiin, mutta näin se vaan on. Olen nyt jälkikäteen hypistellyt muutaman kerran vanhaa Nokia 5800 puhelintani. Hämmästyn joka kerta miten hidas ja surkea Nokian 5800:n kosketusnäyttö on verrattuna HTC Desiren kosketusnäyttöön. Joskus tosin HTC Desiren kosketusnäyttö tuntuu melkein liian herkältä, mutta parempi niin!

Puhelimen 5 megapikselin kamera on täysin tyydyttävä ollakseen ns. kännykkäkamera, kuvat voi myös helposti jakaa erilaisiin nettipalveluihin kuten Facebook, Twitter, Flickr tai Picasa.

Tekstiviestin lähettäminen käy helposti kun puhelimessa on vanhalle Nokia käyttäjälle tuttu ja turvallinen T9 tekstinsyöttöjärjestelmä. Tämän lisäksi HTC:n omassa SMS sovelluksessa jokaisen kontaktin kohdalle tulee oma keskustelurivi. Vähän niinkuin chatti-ikkuna joka sisältää ”keskustelun” eli SMS viestiliikenteen tietyn henkilön kanssa. Eikä siis kaikki viestit sikin sokin sekaisin, niinkuin Nokia puhelimissa.

HTC Desiren synkkaus tietokoneeseen tapahtuu nopeasti ja vaivattomasti, kuvien siirtäminen menee muutamissa sekunneissa. Kuvat voi (kuten jo mainitsin) muuten siirtää puhelimesta suoraan esim. Flickr tai Picasa palveluihin. Eikä puhettakaan että pitäisi ensin asentaa tietokoneelle joku Ovi Suite ohjelma, joka sitten synkronisoi kuvia mielin määrin ja luo dubletteja kovalevylle. Siis Nokia pienenä vertauskuvana taas.

Toki on olemassa HTC Sync ohjelma joka synkronisoi etupäässä kontaktit ja kalenterin puhelimesta tietokoneelle. Koen kuitenkin ohjelman aika turhaksi kun omat kontaktit ja kalenteri synkronisoituvat koko ajan reaaliajassa omalla Google tilille.

Puhelimessani on tällä hetkellä käyttöjärjestelmänä Android 2.2, eli Froyo. Minulla ehti itse asiassa olla puhelin vain käytössä muutaman tunnin ennenkuin käyttöjärjestelmä päivittyi 2.2:een. Eli en pysty vertaamaan edellisseen 2.1:een. Olen silti täysin tyytyväinen.

Löytyykö puhelimesta jotain negatiivista? Onko tämä HTC Desire ihan täydellinen puhelin josta ei löydy puutteita tai bugeja? Totta puhuen, niin kyllä näitä puutteita saa oikeasti miettimällä miettiä.

Muutama negatiivinen juttu joka tulee mieleen nyt kun on käyttänyt puhelinta jonkun aikaa:

- Puhelimen akun kestävyys. Tiesin jo puhelimen ostaessa että akun kestävyyttä oli haukuttu, joten se ei tullut yllätyksenä. Akku kestää kovassa käytössä hädin tuskin päivän. Itselläni oli kuitenkin jo edellinen puhelin joka yön latauksessa, niin ei tämä ainakaan minua häiritse. Huomasin myös että akun kestävyyden saa huomattavasti pidemmäksi kun ottaa pois värinän kosketusnäytöstä.

- Puhelimen kovaääni. Puhelimessa on yksi pieni kovaääni takapuolella ja sen äänentoisto ei todellakaan ole kovaa luokkaa. Kun esim. puheluissa laittaa kovaäänisen päälle, niin saa silti pitää korvaa melko lähellä puhelinta. Äänen taso kovaäänisessä on hieman parempi kun katselee esim. videopätkiä, mutta kuitenkin vain juuri ja juuri siedettävällä tasolla.

- Varmuuskopiointi. Automaattinen varmuuskopiointi valitettavasti hävisi puhelimesta Android 2.2 Froyo version myötä. Toki Android Marketista löytyy yhtä sun toista backup sovellusta, mutta en ole vielä löytänyt sopivaa. Tällä hetkellä käytän paria sovellusta jotka varmuuskopioivat tekstiviestit automaattisesti sekä gmailiin että muistikortille. Kuten jo mainitsin niin kontaktit ja kalenterin synkronisoin ja samalla varmuuskopioin automaattisesti Google tilille. Silti olisi hyvä löytää joku backup sovellus joka varmuuskopio asetukset, T9 sanakirjan sun muuta.

Loppusanoiksi että HTC Desire on mielestäni kaiken kaikkiaan mahtava puhelin jota voi muokata hyvin vapaasti jotta siitä saa itselleen mieluisen. Kyllä se niin vain on että Android on tulevaisuutta ja Symbian on menneisyyttä. Jos Nokia ei pian saa Android puhelimia markkinoille, niin se on terve menoa. HTC ja Iphone vievät tällä hetkellä älypuhelin markkinoita ja kovaa.