Kärpäsloukuista enemmän vaivaa kuin iloa

heinäkuu 28, 2009 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Kärpäsloukut 

Kärpäsloukuista olen viimeksi kirjoittanut keväällä. Kuten kuvista voi ehkä huomata niin kasvit eivät olen kovin pirteitä. Uusia loukkuja tulee kyllä edelleen koko ajan, mutta sitä mukaa kun uusia tulee niin vanhoja kuolee pois. Jotenkin vaikuttaa siltä etteivät kasvit oikein jaksa pitää hengissä kuin muutaman loukun kerrallaan.


Kaksi vuotta vanhassa kasvissa loukut ovat hyvin pieniä ja mitättömiä. Kasvissa on myös tänä kesänä ollut hyppyhäntäisiä ja ne ehkä häiritsevät jonkun verran loukkujen kasvamista.


Vuoden vanha loukku on ehkä hieman pirteämpi, mutta myös tämän kasvin uudet loukut mustuvat ja kuolevat aika äkkiä.

Olen huomannut että kärpäsloukuista on loppujen lopuksi enemmän vaivaa kuin iloa. Koko ajan pitää olla kastelemassa eikä niistä siltikään kasva tuon kummempia.

Voi siis hyvin olla että syksyn tullen laitan molemmat kärpäsloukut menemään. Samalla voi yhtä hyvin olla että tämä on viimeinen juttu joka käsittelee kärpäsloukkuja näillä sivuilla.

Kärpäsloukkujen kevät

toukokuu 19, 2009 kirjoittajalta · 1 Kommentti
Kategoriassa: Kärpäsloukut 

Kärpäsloukuista ei ole tullut paljon juttua viime aikoina joten pieni update ehkä olisi paikallaan. Samalla ehkä kiinnostus näihin kasveihin on hieman laantunut. Mitä nyt vettä antaa niille vähän väliä niin se on siinä. Ehkä parempi että kuvat kertovat enempi kuin tuhat sanaa.

2007 vuoden loukku on ihme ja kumma vieläkin lähtenyt kasvamaan. Silti loukut ovat aika pieniä ja mitättömiä, myös hyppyhäntäisiä on jälleen ilmaantunut kasviin. On kuitenkin aika sitkeä kasvi kun vieläkin jaksaa työntää uusia loukkuja.


2008 vuoden loukku on ehkä hieman pirteämässä kunnossa. Se halusi tehdä kuten vuoden 2007 loukku teki viime vuonna, eli kasvattaa pitkävartisen kukan. Katkaisin kuitenkin heti tämän kukanvarren pois, kun huomasin viime vuonna että se kukan kasvattaminen vei kasvilta energiaa ja loukkujen kasvaminen kärsi siitä.

Eli ei näistä oikein vielä ota selvää, ehkä sen huomaa sitten kun tulee kunnon kesäkelit ja lämpimät ilmat, että miten hyvin nämä kärpäsloukut pärjäävät. Voin kyllä jo tässä vaiheessa kertoa että hauskempiakin (ja varsinkin helppohoitoisempia) kasveja on olemassa.

Kärpäsloukut palasivat talvilevolta

helmikuu 15, 2009 kirjoittajalta · 1 Kommentti
Kategoriassa: Kärpäsloukut 

Melkein tasan tarkkaan neljä kuukautta sitten laitoin kärpäsloukut talvilevolle ja tänään saivat sitten tulla ulos jääkaapista. Tällä kertaa yritän olla hieman proaktiivinen näitä hyppyhäntäisiä vastaan. Eli pesin molemmat ruukkuastiat kunnolla ennenkuin annoin vettä loukuille. Vaihdoin myös loukkujen paikkaa.

Aikaisemmin ne olivat keittiön ikkunassa, mutta huomasin syksyllä että se paikka oli hieman viileä ja vetoisa kun siinä ei ole lämpöpatteria lähettyvillä. Siksi laitoinkin nyt loukut olohuoneen ikkkunalle jossa lämpöpatteri on hieman lähempänä ikkunalautaa. Nyt kun on taas uusi vuosi niin voinkin kutsua loukkuja vuoden 2007 ja vuoden 2008 loukuksi:


Olin aika varma syksyllä että tämä vuoden 2007 loukku ei enään ole hengissä kun otan sen keväällä ulos jääkaapista. Jos kuitenkin katsoo kuvaa tarkasti niin huomaa että ruukun keskellä on pienen pieni loukun alku. Positiivinen yllätys jos jaksaa vielä lähteä kasvamaan.


Vuoden 2008 loukku on jo alkanut heräämään talvilevolta, yksi loukku jo kasvamassa ja huomasin että toinen on tulossa kun kurkkasin hieman lähempää.

Lähiaika sen näyttää että kuinka hyvin molemmat loukut alkavat kasvamaan.

Seuraava sivu »