Hotmail lopetetaan – Näin päivität Outlookiin

marraskuu 28, 2012 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Linkkivinkit 

Uutinen tuli jo muutama kuukausi sitten. Hotmail lopetetaan ja korvataan Outlook.com palvelulla.

Hotmail ei ole kehittynyt kovin paljon viime vuosien aikana, samalla kovimmat kilpailijat, eli Yahoo ja Gmail lähestyvät käyttäjämäärissä Hotmailia koko ajan.

Eli mitä nyt tapahtuu? Monille tämä on ehkä surun päivä, Hotmail kun on klassinen sähköpostipalvelu joka on ollut olemassa jo vuodesta 1996, eli miltei yhtä pitkään kuin Internet.

Silti ei ole aihetta suruun, Hotmailin päivitys Outlookiin on hyvin yksinkertaista ja menee muutamassa sekunnissa.

Yhteenveto

Ensiksi:

- Aloita kirjautumalla Hotmail tilillesi sivulta Outlook.com käyttäen Hotmail osoitetta ja salasanaa.

Päivitys Hotmailista Outlookiin on nyt valmis. Kaikki mitä oli tallennettu Hotmailiin on nyt Outlookissa, eli kaikki sähköpostit, osoitekirja jne.

Voit myös:

- Luoda aliaksen @outlook.com päätteellä, eli uusi sähköpostiosoite päätteellä @outlook.com. On järkevää tehdä niin koska Hotmail kuitenkin lopetetaan kokonaan ajan myötä. Näin voit vastaanottaa sähköpostia Hotmailiin vaikka lähettäjä käyttää jo uutta @outlook.com osoitettasi. Voit luoda jopa viisi eri aliasta, mikä on hyvin käytännöllistä.

Mitä ei pidä tehdä:

- Älä rekisteröi uutta @outlook.com osoitetta siirtäksesi sähköpostit Hotmailista Outlookiin, vaan kirjaudu sisään Hotmail tunnuksilla Outlook.com sivulla.

- Älä vaihda vanhaa Hotmail osoitetta Outlook osoitteeseen heti päivityksen jälkeen. Sivusto jolle linkitän alempana kertoo eri riskeistä jos kiirehtii osoitteen vaihtamisesta @hotmail.com päätteestä @outlook.com päätteeseen heti kerralla.

Löydät hyvät ja yksityiskohtaiset ohjeet englanniksi täältä.

Lähetä ilmaisia tekstiviestejä

heinäkuu 14, 2012 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Linkkivinkit 

Haluatko lähettää ilmaisia tekstiviestejä kännykällä? Usein kännykkäoperaattorit tarjoavat sopimuksia jotka sisältävät ilmaiset tekstiviestit oman verkon sisällä, eli muille joilla on sama operaattori kuin itsellä. Kuinka voi lähettää ilmaisia tekstiviestejä vastaanottajille joilla on eri kännykkäoperaattori? Entäs ilmaiset tekstiviestit ulkomailta Suomeen?

WhatsApp on pikaviestiohjelma eli Instant Messenger jonka voi ladata Android, Blackberry, Iphone tai Nokia puhelimille. Kun on ladannut ja asentanut ohjelman niin näkee puhelimen osoitekirjasta kenellä Whatsapp on asennettuna.

Whatsapp on erittäin nopea ohjelma jolla voi lähettää rajattomasti tekstiviestejä (SMS), kuvia ja videopätkiä. Ohjelman avulla voi myös jakaa oman karttasijainnin toisille Whatsapp käyttäjille. Ainoa minkä ohjelma vaatii on internet-yhteys, joko langattomasti tai mobiiliverkosta. Mikäli puhelimella ei ole internet-yhteyttä niin viestit lähetetään seuraavan kerran kun puhelimella on jälleen internet-yhteys.

Kun rekisteröi puhelinnumeronsa Whatsappiin niin tilin nimeksi tulee “ilmainen testi” joka on voimassa vuoden eteenpäin. Sen jälkeen palvelu maksaa huimat $ 1,99 / vuosi (noin 1,6 euroa). Olen kuitenkin kuullut usealta Androidpuhelimen käyttäjältä että palvelu olisi ilmainen myös ensimmäisen vuoden jälkeen.

Mielestäni Whatsapp on loistava vaihtoehto jos lähettää paljon tekstiviestejä henkilöille joilla on eri kännykkäoperaattori kuin itsellä. Tai jos esim. on ulkomailla ja käyttää langatonta internet-yhteyttä sen sijaan että lähettäisi tavallisia tekstiviestejä, jotka usein ovat kalliimpia lähettää ulkomaalaisesta verkosta.

Ilmaisia taustakuvia Android-puhelimille

toukokuu 30, 2012 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Linkkivinkit 

Etsitkö näytön taustakuvia Android-puhelimelle? Kuvia löytyy tietysti Google Play (joka aikaisemmin oli nimeltään Android Market) sovelluksen kautta. Netissä on myös muutama sivu josta löytyy taustakuvia Android-puhelimille (HTC, LG, Motorola, Samsung, Sony Ericsson, ZTE):

AndroidWallpapers sivu sisältää runsaasti taustakuvia jotka on jaettu eri kategoriohin. Kun löytää haluamansa kuvan, niin tarvitsee vain klikata kuvaa ja valita resoluutio ennenkuin tallentaa kuvan klikkaamalla “download” nappia.

Daily Mobile sivu sisältää paljon taustakuvia Android-puhelimille. Kuvan voi tallentaa klikkaamalla kuvaa.

Droidforums sivu sisältää myös taustakuvia jotka on jaettu eri kategorioihin. Kuvan voi tallentaa klikkaamalla kuvaa.

Livewallpapers.org sivu sisältää “live” taustakuvia Android-puhelimille, eli animoituja taustakuvia. “Live” taustakuvan voi tallentaa skannaamalla sivulla olevan QR-koodin, tai esim. niin että lähettää kuvalinkin puhelimeen sähköpostitse. Sivulta on myös suoralinkki Android Marketiin (joka nykyään on nimeltään Google Play).

Seuraava sivu »