Nokia 5800 hautaan

elokuu 21, 2010 kirjoittajalta · 4 Kommenttia
Kategoriassa: Nokia 5800 

Nyt tuli päätökseen myös Nokia 5800 kategoria tässä blogissa kun ostin uuden puhelimen pari viikkoa sitten. Tähän juttuun ajattelin vähän tiivistää mietteitäni Nokia 5800 puhelimesta.

Nokia 5800 oli käytössäni vain n 16 kuukautta, mikään aikaisimmista puhelimistani ei ole ollut niin vähän aikaa käytössäni. Tämä saattaa antaa jo vihjettä siitä mitä mieltä olen puhelimesta. Lueskelin tuossa omia käyttökokemuksia Nokia 5800 puhelimesta silloin kun olin juuri hankkinut sen. Vaikken sitä tietenkään silloin halunnut myöntää, niin vaikutin hyvin pettyneeltä puhelimeen jo alkumetreillä.

Nokia 5800 on nimenomaan ns musiikkiluuri, enkä minä edes koskaan kuuntele musiikkia kännykällä. Siinä meni jo pieleen. Nokia 5800 kosketusnäyttö tuotti alkuun harmaita hiuksia, vaikka siihen tietysti tottui ajan myötä. Kuitenkin kosketusnäytön laatu oli aivan surkeaa luokkaa. Käsittämätöntä myös että puhelimen mukana laitettiin jopa kaksi näytölle tarkoitettu muovikynää. Nämä kynät naarmuttivat ainakin oman näytön siihen kuntoon ettei siitä vuoden käytön jälkeen aurinkoisella säällä nähnyt kunnolla mitään.

Aika naurettavaa näin jälkikäteen, että silloin kun hankin puhelimen (kevät 2009), niin sitä verrattiin kovasti Iphoneen. Että puhelin olisi jopa vakava kilpailija Iphonelle. Sitähän se ei todellakaan ole, ei edes lähelläkään.

Surffaaminen Nokian omalla nettiselaimella ei tullut kuuloonkaan. Opera Mini selaimella se oli jokseenkin siedettävän nopeaa. Puhelimen GPS oli aika outo, sen toimivuus vaikutti vaihtelevan päivästä toiseen. Joskus oli hyvä päivä ja joskus huono päivä. Kun päivitin karttaohjelman Nokia Maps versiosta Ovi Maps versioon, niin se toimi hetkellisesti hyvin, mutta sitten siihenkin tuli jotain ongelmia. Puhelimen paristoaika oli surkea, eli puhelin sai kyllä meikäläisen normaalikäytössä (paljon surffailua ja viestittelyä) olla joka yön latauksessa.

Löytyykö puhelimesta mitään positiivista sanottavaa? No, puhelin toimi silti luotettavasti ja kaatui hyvin harvoin. Joskus kosketusnäyttö lukittui niin että puhelin piti käynnistää uudelleen. Sen suurempia bugeja ei ilmaantunut, mikä sinällään on positiivista.

Silti puhelin oli hyvin muovisen tuntuinen ”lelu”, niinkuin useimmat Nokian mallit. Hämmästyttää että Nokia tökkää näin huonotasoisia kosketusnäyttöpuhelimia markkinoille, kannattaisi ruveta satsaamaan jo vähän laatupuolelle. Esim. Iphonen ja HTC:n Android-puhelimissa kosketusnäyttö on karkaistua lasia.

Uusi puhelimeni onkin tämänhetkisten Android-puhelimien ykköseksi haukuttu HTC Desire. Tästä puhelimesta kirjoitan jatkossa ihan omassa kategoriassa, voin kuitenkin jo nyt todeta että se hakkaa Nokia 5800:n 100-0.

Nokia 5800 kosketusnäyttö kesti 13 kuukautta

kesäkuu 8, 2010 kirjoittajalta · 1 Kommentti
Kategoriassa: Nokia 5800 

Rupesin muutama viikko sitten puhdistamaan Nokia 5800:n kosketusnäyttöä mikrokuituliinalla. Hetken pyyhittyäni näyttö rupesi taas olemaan puhdas.

Näytön keskellä oli kuitenkin edelleen pieni täplä joka vaan ei irronnut vaikka kuinka yritin pyyhkiä. Yritin jopa raaputtaa kosketusnäytössä olevaa täplää kynällä. Tässä vaiheessa huomasin että ”täplä” olikin vaurio, eli näyttö oli kulunut sen verran pahasti siitä kohdasta että ruutuun oli jäänyt leveä naarmu.

En ole oikeastaan kovin yllättynyt tästä. Huomasin reilu vuosi sitten kun otin puhelimen käyttöön, että jo muutamien viikkojen jälkeen ruutuun ilmeistyi kulumia ja pieniä naarmuja. Varsinkin niihin kohtiin joita esimerkiksi naputteli eniten kynällä kun kirjoitteli viestejä.

Olisi helppo ruveta haukkumaan näyttöä huonolaatuiseksi, mutta ehkä tässä tilanteessa on myös hieman käyttäjästä kiinni. Olen itse huomannut että hakkaan kynällä näyttöä usein turhankin kovaa. Tähän osasyynä turhautuneisuus kun viestien kirjoittamiseen menee enemmän aikaa (ainakin tämän puhelimen) kosketusnäytön kanssa.

Silti olen sitä mieltä että kun näyttöä naputtelee muovisella kynällä, niin ei siitä pitäisi näin paljon naarmuja tulla näin lyhyessä ajassa, eikä varsinkaan tämän luokan naarmuja ja vaurioita.

Nyt tilanne on se että kun esim. surffaan luurilla ja vedän kynällä näytön keskeltä skrollataaksen nettisivua alas ja ylös, niin naarmun kohdalla kynä hieman pysähtyy ja hankautuu näyttöön kiinni. Muutenkin narmu on sen verran iso että se häiritsee selvästi.

Olen ruvennut etsimään uutta puhelinta, ja tällä hetkellä on kaksi puhelinta joita vertailen toisiinsa: Nokia N900 ja HTC Desire. Saattaa hyvinkin olla että siirryn kokonaan pois Nokia malleista.

Nokia 5800 – Ohjelmistoversio 50.0.005

toukokuu 13, 2010 kirjoittajalta · 1 Kommentti
Kategoriassa: Nokia 5800 

Muutama päivä sitten hain uusimman päivityksen Nokia 5800 puhelimeen FOTA:n (Firmware Over The Air) avulla. Uusi ohjelmistoversio on 50.0.005 23-03-2010.

Tämän päivityksen myötä kineettinen rullaus on tullut kaikkiin valikkoihin mukaan. Se oli ”suurin” muutos jonka huomasin heti. Lisäksi mukana on jonkunlainen Ovin synkronisointi työkalu.

Ärsyttää kuitenkin kovasti että joka kerta kun päivittää Nokia puhelimen, niin sen mukana tulee vähintään yksi uusi bugi puhelimeen. Tämä kyseinen bugi on niin ärsyttävä että voin laittaa sen huoletta mukaan tähän juttuun, vaikka päivitän sen tietysti myös erikseen ”havaittuja bugeja” juttuun johon on linkki alempana.

Eli kun olen kirjoittamassa tai kirjoittanut tekstiviestin, niin osoitin saattaa yhtäkkiä itsestään lähteä liikkumaan vauhdilla taaksepäin, ja pyyhkii näin koko kirjoitetun viestin pois. Tämä on sattunut jo useampia kertoja, enkä mitenkään pysty pysäyttämään osoitinta vaikka kuinka hakkaan näyttöä kynällä tai kynnenpäällä. Samalla kun osoitin liikkuu taaksepäin niin ruutu tietysti värisee itsestään, eli jonkunlainen pahemman luokan bugi tässä on taas kyseessä.

Suoraan sanoen vituttaa nämä bugit, kun tiedän varmuudella ettei vika piile puhelimessa, koska tämä osoittimeen liittyvä bugi tuli heti sen jälkeen kun päivitin puhelimen ohjelmistoversioon 50.0.005.

Voin myös kertoa että olen aikalailla kyllästynyt koko Nokia 5800 puhelimeen. Ehkä juuri siksi että puhelimessa ei ole näppäimistöä ollenkaan, vaan pelkkä kosketusnäyttö jonka taso ei todellakaan ole mitään kova luokkaa. Varsinkaan reilun vuoden käytön jälkeen, mutta tätä hieman pelkäsin kun ostin tämän kännykän.

Seuraavaksi haluan kännykän jossa on iso näyttö, kunnon näppäimistö, ja jolla vaivattaa pystyy surffaamaan nopeasti netissä ja lähettämään viestejä yhtä nopeasti käyttämällä oikeita näppäimiä. Näyttö toki voi olla kosketusnäyttö, mutta näppäimistö pitää löytyä myös puhelimesta.Ei kait tämmöistä puhelinta pitäisi olla niin vaikea löytää? Vinkkejä saa antaa kiitos!

Seuraava sivu »