Nokia N73 hautaan

maaliskuu 29, 2009 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Nokia N73 

Tänään tilasin uuden puhelimen, niin täytyy nyt lopultakin sulkea tämä Nokia N73 kategoria kokonaan. Nokia N73 on näin loppumetreillä antanut erittäin huonot jäähyväiset meikäläiselle.

Tutut muistiongelmat tulivat takaisin puhelimeen kun käytin puhelimen kameraa hetken vähän enemmän kuin normaalisti. Puhelin valitti sen jälkeen monta päivää että ”muisti on täynnä”. Tiesin että joudun ehkä taas tekemään tehdas resettauksen päästäkseni eroon muistiongelmasta.

Yritin siis ensin tehdä varmuuskopiota tietokoneeseen PC Suiten avulla. Jostain syystä tämä ei enään onnistunut kun PC Suite ilmoitti ettei hyväksy .cpu muodossa olevia tiedostoja. Lopulta tein sitten vaan varmuuskopion puhelimen muistikortille ja toivon parasta ennenkuin resetoin puhelimen painamalla *#7370#.

Kun resetointi oli valmis ja rupesin palauttamaan asetuksia muistikortilta niin se ei onnistunut enään ollenkaan vaikka kuinka yritin. Onneksi tietokoneelta löytyi varmuuskopio joka oli otettu helmikuun puolivälissä ja sain asennettua sen takaisin luuriin. Eli näin ironisesti sanottuna ei oikeastaan sattunut mitään pahempaa kuin että muutama viesti ja kalenterimerkintä katosi kokonaan.

Onhan tämä kuitenkin tietyllä tapaa aivan hullua että tavalliset toimenpiteet, kuten varmuuskopiointi tietokoneeseen tai varmuuskopioinnin palautus muistikortilta, jotka ovat toimineet pari vuotta ilman ongelmia, ei jostain syystä toimi enään ollenkaan. Eli jäi sitten Nokia N73:sta loppujen lopuksi melkoinen paskan maku suuhun.

Uusi puhelimeni tulee olemaan jälleen Nokia, tällä kertaa Nokia 5800. On aika suuret odotukset tältä puhelimelta, sen verran runsaasti se on saanut positiivista palautetta joka paikassa. Luon puhelimelle aivan oman kategorian siinä vaiheessa kun se on hyppysissä ja sen kanssa on ehtinyt leikkimään jonkun aikaa.

Hyvästi Nokia N73!

Katso myös:

Nokia N73 käyttökokemuksia

tammikuu 21, 2009 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Nokia N73 

Vaikuttaa siltä ettei Nokia N73 puhelimen ohjelmaversioon tule enään uusia päivityksiä. Siksi ehkä taitaa olla paikallaan että suljen tämän kategorian kun uuden puhelimen hankinta on varmaan pian edessä. Tässä siis hieman käyttökokemuksia Nokia N73 puhelimesta kahden vuoden käyttämisen jälkeen:

Hyviä puolia:

  • Hyvä kamera joka ottaa erittäin selviä kuvia ollakseen kännykkäkamera
  • Patterissa hyvä kestävyys, vielä kahden vuoden normaalikäyttämisen jälkeen ei tarvitse ladata sitä joka päivä
  • Puhelimen muistissa hyvin tilaa sekä mahdollisuus lisätä esim. 1 Gt:n muistikortti
  • Puhelimessa ihan ok musiikkisoitin jota voi käyttää mp3-soittimena
  • Kohtuullisen suuri näyttö joka on helppo puhdistaa mikrokuituliinalla

Huonoja puolia:

  • Näppäimistön yläpuolella oleva joystick on hieman vaikea käsitellä peukalolla, liusuu hyvin usein
  • Näppäimistö aivan liian tiheä, tästä johtuen tulee hyvin usein paineltua vääriä nappeja kun kiireessä naputtelee tekstiviestiä
  • Valikoiden ja kuvien selaaminen on usein aika hidasta
  • Muistiongelmat joista olen kirjoittanut monta kertaa
  • Puhelimen ohjelmaversion puutteellinen päivitys

Kaiken kaikkiaan olen aika tyytyväinen puhelimeen. Silti muistiongelmat ja se että puhelimen ohjelmaversiota ei ole pystynyt päivittämään enään yli vuoteen ajavat kokonaiskuvaa alas aikalailla.

Olen myös tiedostanut että nämä puhelimen ohjelmaversion päivitykset riippuvat siitä mikä operaattori on puhelimessa. On se silti mielestäni aika surkeaa että minun täytyy kuluttajana soitella Nokialle ja operaattorille ja kysellä että miksi puhelin ei päivity? Siellä vain pyöritellään päitä ja annetaan pyöreitä vastauksia. Ei hyvä.

Katso myös:

SIM-kortin rekisteröinti epäonnistui

lokakuu 14, 2008 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Nokia N73 

Kun olin päiväristeilyllä viikonloppuna ja päästiin Suomen puolelle niin kännykkä ilmoitti yhtäkkiä että ”SIM-kortin rekisteröinti epäonnistui”. Tämän saman viestin sain jo keväällä kun olin Helsingin risteilyllä. Soitin eilen operaattorille ja kyselin asiasta. Luurissa on kuitenkin semmoinen soppari että sen pitää toimia ulkomailla yhtä hyvin kuin Ruotsissa.

Operaattori sitten sanoi saman asian kuin viimeksi, eli että olisi pitänyt soittaa heti kun sai kännykkään tämän ongelman. On kyllä vaikea soittaa mihinkään päin kun kännykkä ei siinä vaiheessa tarjoa minkäänlaista verkkoa. No, sitten operaattori meinasi että sopimuksessa oli ollut jokin ”sulku” jonka he nyt olivat poistaneet. Niin niin..

Kännykän kanssa kun tuli ongelmia niin heräsi sitten ajatus soittaa myös Nokialle ja kysellä että tuleekohan enään firmware päivityksiä Nokia N73:een? Sain sieltä saman vastauksen kuin keväällä, eli (vuoden vanha) firmware joka on puhelimessani on se tuorein olemassa oleva.

Tuumasin sitten tälle asiakaspalvelijalle että ei kait siinä auta muu kuin ostaa uusi puhelin ensi vuoden puolella kun vanhan takuuaika menee umpeen. Hän ei juuri kovin paljon protestoinut ideaa vastaan. Tällä hetkellä en kyllä ole aivan varma siitä että seuraava puhelin jonka ostan on Nokia. Sen verran huonoja kokemuksia on ollut tämän Nokia N73 mallin kanssa.

Katso myös:

Seuraava sivu »