Lopeta Internet Explorer 6:n käyttö heti!

maaliskuu 12, 2011 kirjoittajalta · 3 Kommenttia
Kategoriassa: Linkkivinkit, Tietokonevinkit 

Käytätkö vielä nettiselaimena Internet Explorer 6:sta? Et kai sentään? Tämä selain tuli markkinoille vuonna 2001, silti valitettavan monet selaavat edelleen nettiä käyttäen tätä museoselainta. Tämän sivun kävijöistä noin 40% käyttää nettiselaimena Internet Exploreria. Valitettavasti näistä noin 3% on edelleen melkein 10 vuotta vanhan Internet Explorer 6:n käyttäjiä. Selain on vanha, sekä täynnä turva-aukkoja eikä muutenkaan enää sovellu tämän päivän nettisivuille.

Microsoft julkaisi sivun The Internet Explorer 6 countdown jossa näytetään ajankohtaista tilastoa Internet Explorer 6 -selaimen nykyisistä käyttäjämääristä ympäri maailmaa. Sivuston tähtäimenä on seurata Internet Explorer 6:n käytön vähentymistä nykypäivän 12 prosentista 1 prosenttiin maailmassa.

Jos siis vielä käytät Internet Explorer versiota 6, niin päivitä ihmeessä uudempaan nettiselaimeen. Suosittelen jopa asentamaan ihan eri selaimen kuin Microsoftin oman Internet Explorerin, tässä muutama parempi vaihtoehto:

Firefox

Google Chrome

Safari

Mikäli kuitenkin Internet Explorer on se tuttu ja turvallinen (hah-hah), niin hae viimeisin versio tästä linkistä.

Mistä tiedät että käytät Internet Explorer 6 nettiselainta? Asensin omalle sivulle bannerin joka ilmoittaa asiasta. Eli jos näet sivun yläosassa allaolevan bannerin, niin tiedät että on aika päivittää nettiselaimesi nyt eikä heti! Bannerissa on myös linkit vaihtoehtoisiin nettiselaimiin joista jo mainitsin tuossa ylempänä.

Testissä Logitech MX1100 langaton laserhiiri

joulukuu 19, 2009 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Tietokonevinkit 


Kun olin hankkinut uuden tietokoneen niin ajattelin samalla investoida uuden hiiren ja langattoman sellaisen. Valintani osui Logitech MX1100 langattomaan laserhiireen. Hiiri vaikutti monipuoliselta ja sopi yhtä hyvin surffaukseen kuin pelaamiseen. 9 kuukauden paristoaika vaikutti myös hyvin lupaavalta. Muutaman päivän käyttämisen jälkeen kuitenkin totesin ettei hiiri ollut mieleen ja vein sen takaisin kauppaan.

Tässä hieman plussaa ja miinusta hiirestä:

Plussaa:

 • Paristoaika 9-11 kuukautta, riippuu tietysti hiiren käytöstä
 • Peukalonäppäin jonka avulla pystyi helposti selaamaan ikkunoita Windowsissa
 • Langattomuus
 • Mahdollista skrollata sivuille, eli oikealle ja vasemmalle

Miinusta:

 • Hiiri oli mielestäni aivan turhan painava, hiiren paino johtui myös jonkun verran paristoista (2 x AA)
 • Skrollaus tuntui nykivän aina välistä turhankin paljon, sama juttu zoomauksessa
 • Hiiren laidoilla olevat ”terävät” reunat
 • Liikkui mielestäni hyvin huonosti sekä pöydällä että hieman paksummalla hiirimatolla, ehkä johtuen painosta
 • On/off näppäin josta piti itse muistaa sammuttaa hiiri, miksei hiiri voi mennä automaattisesti standby-tilaan kuten esim. DVD-soitin tai tietokone? (Ehdin jo muutaman päivän aikana unohtaa hiiren päälle ja se tietysti syö enemmän paristoja)

Kannattaa ehkä huomauttaa että nämä ovat vain omia mielipiteitäni, en siis tarkoita että hiiri olisi huono tai ettei sitä missään nimessä kannata hankkia. Omia vaatimuksia ja toiveitani se ei kuitenkaan täyttänyt ja se on hiirissä aika henkilökohtaista mistä tykkää ja mistä ei. Hiiren täytyy mielestäni olla suhteellisen kevyt ja nopea, muutama lisänäppäin ei myöskään ole pahitteeksi.

Tuntuu jotenkin hassulta ettei langattomien hiirien kehityksessä olla menty vielä tämän pidemmällä. Käsittääkseni Logitech MX1100 on kuitenkin yksi parhaimpia langattomia malleja mitä markkinoilta löytyy. Tuntui hölmöltä ja epäkäytännölliseltä ängetä 2 kpl AA-paristoa hiireen joka sitten toivon mukaan pelaa vähintään 9 kuukautta.

Eli jatkan ainakin toistaiseksi vanhan Logitech MX510 langallisen hiiren käyttämistä.

Windows 7 parhaimmat pikanäppäimet

joulukuu 16, 2009 kirjoittajalta · 3 Kommenttia
Kategoriassa: Tietokonevinkit 

Mitä uusia pikanäppäimiä löytyy Windows 7 -käyttöjärjestelmästä? Pikanäppäimet tai pikakomennot ovat näppäinyhdistelmiä joiden avulla voi nopeuttaa tiettyjä toimintoja Windowsissa ja samalla säästyä muutamalta hiiren klikkaukselta.

Tässä muutamia Windows 7:än pikanäppäimiä (Win on siis Windows-näppäin joka yleensä on varustettu valkoisella lipulla kuten alla olevassa kuvassa):

 • Win + Tab: Aero, kaikki ikkunat näkyvät ”ilmassa” ja Tab nappulalla voi selata ikkunoita
 • Win + Home: Pienentää kaikki muut ikkunat paitsi aktiivisen ikkunan
 • Win + Space: Ikkunoista tulee läpinäkyviä, jotta näkee työpöydän
 • Win + Nuoli ylös: Maksimoi aktiivisen ikkunan
 • Win + ALANUOLI: Pienentää ikkunan / Palauttaa ikkunan jos se on maksimoitu
 • Win + Nuoli oikealle / vasemmalle: Siirtää ikkunan oikealle tai vasemmalle laidalle näytöstä
 • Win + D: Näytä / piilota työpöytä
 • Win + T: Selaa läpi tehtäväpalkin kohteita
 • Win + P: Säätää näytön asetuksia
 • Win +(+/-): Zoomaa näyttöä sisään ja ulos
 • Shift + (hiiren) klikkaus tehtäväpalkin kohteeseen: Avaa uuden ikkunan kyseisestä kohteesta

Itse tykkään Aerosta, muistan kun oikein hätkähdin ihastuksesta ensimmäisellä kerralla kun kokeilin tätä pikakomentoa. Ikkunat lentävät ”ilmaan” siistiin riviin jossa niitä voi selata.

Myös nuolikomennot ovat näppäriä, esim. jos haluaa siirtää yhden ikkunan vasemmalla ja toisen oikealle ennenkuin alkaa kopioimaan tiedostoja kansiosta toiseen.

Win + D pikakomento korvaa Windows XP:n ”näytä työpöytä” napin, vaikkakin nappi tosin löytyy myös Windowsin 7:ssä, se on vain hieman ”piiloitettu” työkalupalkin oikeaan laitaan.

Seuraava sivu »