WordPress mobiiliteema lisäosa – Kevyt teema kännyköille ja älypuhelimille

tammikuu 9, 2011 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: WordPress 

Sivuni vierailijoista aika pieni osa on kännyköillä surffaajia. On kuitenkin jo fakta että kännyköillä surffaaminen yleistyy koko ajan entistä enempi. Kännyköiden näytöt ovat jo sen kokoisia että nettisivujen lukeminen onnistuu ilman että tarvitsee siristellä silmiä. Sen lisäksi kännyköiden nettiselaimet paranevat koko ajan. Uusimmilla Android puhelimilla voi ongelmitta surffata sivuille jotka ovat täynnä flash grafiikkaa tai muuta vastaavaa. Youtube videot aukeavat muutamissa sekunneissa jne.

WordPress sivustoon kannattaa siis asentaa erikseen mobiiliteema. Näin sivusto on käyttäjäystävällisempi kun selaa sivua kännykästä tai älypuhelimesta käsin. Samalla sivun lataus nopeentuu huomattavasti kun mobiiliteemat tarjoavat kevyen sivuston joka on tarkoitettu nimenomaan kännyköille ja älypuhelimille.

On olemassa monia lisäosia jotka muuttavat WordPress sivuston teeman sopivaksi kännyköille ja älypuhelimille, käytän itse WPtouch lisäosaa:

WPtouch 1.9.21 näyttää mobiiliteeman sivun vierailijoille jotka käyttävät iPhonea tai Android ja Blackberry järjestelmillä varustettuja älypuhelimia tai muita kosketusnäytöllä varustettuja älypuhelimia.

5 hyödyllistä WordPressin lisäosaa

joulukuu 20, 2010 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: WordPress 

Tuoreena WordPressin käyttäjänä olen ehtinyt tutustumaan muutamaan WordPressin lisäosaan. Netissä on tuhansia lisäosia, tässä 5 lisäosaa jotka asensin heti omaan WordPressiin:

Google Analyticator 6.1.1

Käytätkö jo Googlen tilasto-ohjelmaa Google Analytics? Mikäli et niin voit tutustua siihen täällä. Tällä lisäosalla on helppo lisätä Google Analytics tilasto-ohjelma WordPress blogiin, samalla saa tilastotietoa suoraan WordPressin ohjauspaneeliin.

WordPress.com Stats 1.7.5

WordPressin oma tilasto-ohjelma joka näyttää tilastoa WordPressin ohjauspaneelissa.

WordPress.com Popular Posts 2.4.2

Näyttää suosittuja juttuja sivupalkissa käyttäen yllämainitun WordPress.com Statsin tilastoja.

Broken Link Checker 0.9.7.1

Kun juttuja kertyy satoja, niin on mahdotonta pitää silmällä ja päivittää kaikkia linkkejä. Tämä lisäosa käy säännöllisesti läpi kaikki sivun linkit ja ilmoittaa rikkinäisistä linkeistä. Linkkejä on helppo muokata tai poistaa kokonaan lisäosan avulla.

Yet Another Related Posts Plugin 3.1.9

Kirjoititko WordPressin lisäosista? Ehkä olet jo aikaisemmin kirjoittanut samasta aiheesta? Tämä lisäosa laittaa blogijutun loppuun linkkejä muihin samankaltaisiin juttuihin. Samalla sivun vierailija ehkä löytää lisää mielenkiintoista luettavaa.

Poistumisprosentti (bounce rate) laski hurjasti kun blogi siirtyi WordPress alustalle

joulukuu 12, 2010 kirjoittajalta · Kommentit poissa käytöstä
Kategoriassa: Bloggaus, WordPress 

Seurailen säännöllisesti sivun kävijätilastoja. WordPress muuton jälkeen sivun kävijätilastoissa on pistänyt silmiin yksi seikka. Sivun poistumisprosentti, eli bounce rate on laskenut hurjasti sen jälkeen kun sivu muuttui Bloggerista WordPress alustalle.

Aikaisemmin sivun poistumisprosentti oli noin 60% tai enempi. Kun katson tilastoja WordPress muuton jälkeen niin poistumisprosentti on koko ajan mennyt alaspäin. Viime päivinä se on ollut jopa niin alhainen kuin 1-3 prosenttia.

Mitä poistumisprosentti eli bounce rate tarkoittaa?

Lainaus mediasanaston sivulta:

Bounce rate on verkkosivuston tunnusluku, joka kertoo kuinka moni sivustolle tulleista poistuu toiseen verkko-osoitteeseen sen sijaan, että jatkaisi sivuston selailua. Tunnusluvun yksikkönä on prosentti (%). Tunnusluku siis kertoo kuinka moni sivustolle tulleista on keskimäärin heti havainnut, ettei kyseiseltä sivustolta löydy sitä mitä he ovat sinne tulleet etsimään tai, että he löytävät saman tien etsimänsä tiedon.

Eli poistumisprosentin dramaattinen laskeutuminen on hyvä uutinen ja sitähän se on tietysti jokaiselle sivun pitäjälle. Harmi vaan ettei minulla ole mitään järkevää selitystä miksi näin on käynyt. Tietysti yksi selitys on WordPress, sillä uskon että uusi sivuni palvelee vierailijoita paremmin kuin vanha. Silti nämä prosenttiluvut ovat mielestäni aika hämmästyttäviä.

Seuraava sivu »